Jak se dohodnout s tchyní

Anonymní
18.10.12 15:52

Jak se dohodnout s tchyni

Poradte mi, jak mam babicku presvedcit, aby dodrzovala podobny rezim s mimcem, jako ja. Hlida mi pravidelne kvuli praci a porad se dohadujeme, jak uspavat, jidlo, co uvarim pro prcka mi vrati, desne rozmazluje atd. Jsem vdecna za to hlidani, ale to spani me fakt trapi mrnousovi je neco pres rocek a ja uspavam v postylce a ona samozrejme po svem. Takze pak ja mam doma psycho, protoze uspavat vozenim v kocarku je lepsi…a ja to rovnam nekolik dni a pak zase bum a jedem znova. To spani fakt nedejcham, ostatni bych snad i prezila, i kdyz vim, ze do budoucna to je cesta do pekel :(. Samozrejme, uz se to vyhrotilo a ja jaksi prohrala… vlastne spis mrnous, ze zas nevi ci je (porad zmeny)… Mam se vzdat prace? Chlap mi nepomuze to pisu rovnou… ach jo. Takze otazka zni, jak ji presvedcit, ze ma, aspon neco delat, jako rodic?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9994
18.10.12 15:57

Jestli se ti tohle podaří, tak jsi geniální. Ne, fakt, tohle je otázka volby, buď bude tchyně hlídat a ty se smíříš se změnami režimu, nebo si zkrátka budeš muset hledat jiné hlídání, popř. odejít z práce. Nevěřím, že tchyni přesvědčíš. Promluvit s ní můžeš, ale to už vlastně děláš, co můžeš udělat víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Navstevnice
18.10.12 16:08

Ahoj,

já mám babičky naslouchající, tak to nebyl problém. Ale abych omezila jejich kreativitu, napsala jsem normálně návod k použití na dítě (KDY jí, CO jí, KOLIK jí, CO a z ČEHO pije, KDY a JAK dávat spát :). Normálně s časy a co nejpodrobnější. Moje mamka si to dokonce pochvalovala, nemusela se stresovat tím, co a jak.

Sepsala bych to, vysvětlila tchyni, že je to i pro její pohodlí a jistotu a hlavně, že prckovi akorát děláte v hlavě zmatek, když se to pořád mění. Ona to určitě myslí dobře, když ochotně hlídá, tak použij vděk a uznání za to, že ti takhle pomáhá, akorát by bylo dobré, aby to pro malého nebyly takové šoky. Snad to pochopí.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
18.10.12 16:09

No tak máš dvě možnosti, buď to nechat být, což není zrovna dobré, když máš prcka na něco naučeného, jedeš v nějakém režimu. Nebo skončit v práci.
Já osobně nechápu, že někdo nerespektuje pokyny maminky, mě by tchyně nikdy režim nenarušila, když řeknu že kluk spí v holínkách a kulichu, tak to respektuje.Co řekne maminka je svaté!!

• Citovat
  • Upravit
511
18.10.12 16:10
Tak to je fakt tvrdej orisek :nevim: moje mama take dava nekdy pozor na syna meho bratra a musim ti rict, ze je to neco podobneho jako u vas. Svagrove je mi opravdu lito a tak jsem to me mamce rekla, ze by to takhle delat nemela! No nic nepomohlo!!!stejne si dela co chce a maleho uspava v kocarku dale k piti misto caje mu dava ovocne stavy atd. Nejhorsi po mne je ta vec, ze za par mesicu bude hlidat i me miminko a pocitam, ze se spolu budeme hadat jako blazni. :zed: :zed:
@Anonymní píše:
Poradte mi, jak mam babicku presvedcit, aby dodrzovala podobny rezim s mimcem, jako ja. Hlida mi pravidelne kvuli praci a porad se dohadujeme, jak uspavat, jidlo, co uvarim pro prcka mi vrati, desne rozmazluje atd. Jsem vdecna za to hlidani, ale to spani me fakt trapi mrnousovi je neco pres rocek a ja uspavam v postylce a ona samozrejme po svem. Takze pak ja mam doma psycho, protoze uspavat vozenim v kocarku je lepsi…a ja to rovnam nekolik dni a pak zase bum a jedem znova. To spani fakt nedejcham, ostatni bych snad i prezila, i kdyz vim, ze do budoucna to je cesta do pekel :(. Samozrejme, uz se to vyhrotilo a ja jaksi prohrala… vlastne spis mrnous, ze zas nevi ci je (porad zmeny)… Mam se vzdat prace? Chlap mi nepomuze to pisu rovnou… ach jo. Takze otazka zni, jak ji presvedcit, ze ma, aspon neco delat, jako rodic?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.12 16:17

Navstevnice: seznam je dobry system… mela jsem ho ze zacatku, ale to byla bojacna a vse pekne dodrzovala… ted, uz je nejchytrejsi :nevim:… musim totiz doplnit, ze asi ziskala pocit, ze jsem spatna matka… je to trapny, ze z ni mam tento pocit, ale proste nekolikrat mi naznacila, ze je treba se decku obetovat, co nejvic a napr. dopoledne zadnej „klid“ kdyz mrnous spi v postylce, ale pekne s kocarem a makat na prochazce :-) a neni to jen tohle… proste reci milion na vse, co delam.

• Citovat
  • Upravit
K.Black
18.10.12 16:20
@Anonymní píše:
Navstevnice: seznam je dobry system… mela jsem ho ze zacatku, ale to byla bojacna a vse pekne dodrzovala… ted, uz je nejchytrejsi :nevim:… musim totiz doplnit, ze asi ziskala pocit, ze jsem spatna matka… je to trapny, ze z ni mam tento pocit, ale proste nekolikrat mi naznacila, ze je treba se decku obetovat, co nejvic a napr. dopoledne zadnej „klid“ kdyz mrnous spi v postylce, ale pekne s kocarem a makat na prochazce :-) a neni to jen tohle… proste reci milion na vse, co delam.

ty jsi máma, nenech si do ničeho mluvit. Dělej to jak to vyhovuje vám dvěma, nechápu proč by jsi měla někde trajdat s kočárkem, když prcek spí v postýlce :roll: nožky nahoru a odpočívat ;)

• Citovat
  • Upravit
9994
18.10.12 16:21
@K.Black píše:
No tak máš dvě možnosti, buď to nechat být, což není zrovna dobré, když máš prcka na něco naučeného, jedeš v nějakém režimu. Nebo skončit v práci.
Já osobně nechápu, že někdo nerespektuje pokyny maminky, mě by tchyně nikdy režim nenarušila, když řeknu že kluk spí v holínkách a kulichu, tak to respektuje.Co řekne maminka je svaté!!

Tak to velká gratulace k takové tchyni :potlesk:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
18.10.12 16:22
@K.Black píše:
ty jsi máma, nenech si do ničeho mluvit. Dělej to jak to vyhovuje vám dvěma, nechápu proč by jsi měla někde trajdat s kočárkem, když prcek spí v postýlce :roll: nožky nahoru a odpočívat ;)

Jo, to znám, taky jsem měla jezdit…Uvařit a uklidit můžu v noci, tak jako ona :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.12 16:22

@zdenka77 myslim, ze s mamcou se nakonec domluvis, preci jen je to mama a s tou muzes mluvit vic narovinu, i kdyz :lol:

• Citovat
  • Upravit
457
18.10.12 16:35

Takže tchýni po čase „otrnulo“ a teď ví všechno nejlíp… to mi silně připomíná tu mojí, Zkraje se na všechno vyptávala, co malej baští, kupovala ty samé jogurty, atd. ale teď si jede po svým, když mu přivezu na návštěvu jídlo, tak si ho zase vezu domu, místo vody k pití mu nutí čaje, mléko, a pak se hrozně diví, že nechce nic pít. Pořád ho chce uspávat tak, že u něj bude sedět a něco mu povídat, pak přijde po hodině, že malej ne a ne usnout… snažíme se jí to vysvětlovat, já i manžel, ale marně, má svoje názory a přes to nejede vlak. Takže se bojím, že toho asi moc nezmůžeš. Můžeš jí zkusit říct, že dítě má pokaždý šok z nového režimu a že pokud to tak půjde dál, tak holt přestaneš pracovat, aby se tomu předešlo, že ti nic jiného nezbyde, když ona nechce respektovat tvoje doporučení. Já tohle taky nechápu, přeci matka s dítětem tráví nejvíc času a ví nejlíp, co mu vyhovuje. „Babičky“ sice mají spoustu zkušeností, ale s úplně jinými dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
18.10.12 16:38

Já osobně mám podobný přístup. Tchýně mi vyčítala že chodím do práce, ale předhazovala jak musela dětem kupovat jednu broskev na 2 dny, protože neměli peníze. Hlídala mi jedno odpoledne (3 hodiny) za 2 týdny. Moje mamka 4 x do týdne. Moje výchova je špatná, děti mám rozmazlené a neposlušné, oni by mi s tchánem ukázali jak je srovnat. Málo je řežu… ale dneska je jiná doba než dřív. Nemůže to srovnávat. Ať se snažím jak se snažím, prostě děti chytají návyky jiných dětí ve školce, škole a nejde s tím nic udělat :( Jenže já jsem špatná matka :( Takže řešení asi těžké, buď to zkousneš a nebo se „obětuješ“ dítěti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
18.10.12 16:39
@guanaco píše:
Takže tchýni po čase „otrnulo“ a teď ví všechno nejlíp… to mi silně připomíná tu mojí, Zkraje se na všechno vyptávala, co malej baští, kupovala ty samé jogurty, atd. ale teď si jede po svým, když mu přivezu na návštěvu jídlo, tak si ho zase vezu domu, místo vody k pití mu nutí čaje, mléko, a pak se hrozně diví, že nechce nic pít. Pořád ho chce uspávat tak, že u něj bude sedět a něco mu povídat, pak přijde po hodině, že malej ne a ne usnout… snažíme se jí to vysvětlovat, já i manžel, ale marně, má svoje názory a přes to nejede vlak. Takže se bojím, že toho asi moc nezmůžeš. Můžeš jí zkusit říct, že dítě má pokaždý šok z nového režimu a že pokud to tak půjde dál, tak holt přestaneš pracovat, aby se tomu předešlo, že ti nic jiného nezbyde, když ona nechce respektovat tvoje doporučení. Já tohle taky nechápu, přeci matka s dítětem tráví nejvíc času a ví nejlíp, co mu vyhovuje. „Babičky“ sice mají spoustu zkušeností, ale s úplně jinými dětmi.

holky, při vší úctě - proč jim to dovolíte? Jak můžete dopustit, že dítě dostane jiné jídlo, než chcete, když jste u toho? 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4246
18.10.12 16:43

Máš 2 možnosti. Buď se s tím smíříš, nebo si najdeš jiné hlídání. Jestli jiné hlídání nemáš, tak bych opravdu zkusila sepsat nějakou příručku, jak už zde bylo zmíněno. Ale osobně si myslím, že si to babička stejně bude dělat po svém :roll: Vůbec ti to nezávidím, naštěstí mám tchýni v tomhle ohledu dost rozumnou, ale být v tvý situaci, tak bych z toho byla dost na nervy. Budu držet palce, ať to nějak vyřešíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.12 17:05

Na hlidani mam jeste jednu kamaradku… s tou je to v pohode, kdyz tchyne nemuze hlida ona a zadne problemy nejsou. Jenze, kdyz ted budu drsna a reknu, ze nebude hlidat budu nevdecna potvora… ma, uz k male fakt silny vztah a mala samozrejme k ni…Takze je asi neslusny to ted useknout :-(. Ani chlapovi by se to nelibilo. Vyresi se to v lete, protoze mam predbezne domluvenou soukromou skolku na dva dny v tydnu…jen jak to ted vydrzet :zed: a je taky jasny, ze nebude poslouchat v nicem ani do budoucna a sice nejsem zadna zkusena matka, ale zda se mi, ze budu mit porad nejake pozadavky, co by mrnous mel a nemel, i kdyz bude vetsi a pojede treba na vikend k babicce… ale to, uz to treba nejak budu moct vysvetlit male, ale stve me to a trapi hodne :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová