Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@novo123 stejne je to na palici… diky tomu, ze chodim do prace si ji tchyne uzije a na druhou stranu mi to vytyka, ze je to spatne
![]()
@Michelangelo píše:
U mě to bude asi tím, že sama nemám ráda nějaký režima nikdy jsem ho neměla ani u svých dětí
![]()
jezdila jsem s kočárkem na přehradu a na výlety do lesa, tak jsem to neměla čas řešit
mm z práce vyrážel za náma, podle toho, kde jsme se nacházeli
a u babičky pro mě bylo nejdůležitější, že děti miluje a rozmazluje a je jim tam dobře
![]()
nemyslím si, že šťastné dítě dělá nějaký režim, ten je spíš pro pohodlí rodičů ne?
![]()
k té tvojí otázce: tak malé dítě chápe především lásku a pohodu mu narušuje špatná atmosféra
Co to je za blbost?
No nevím… mám vyzkoušeno, že bez režimu moje děti rozhodně šťastné nejsou.
Snad je dostatečně prokázané, že dítě se cítí dobře a v bezpečí, pokud se kolem něj dějí určité rituály. A co je rituál jiného než režim, to mi prosím vysvětlete.
Veberun - dvojčata rodím v lednu, počítám, že zase budu mít placený hlídání a dva dny v týdnu budu pracovat dál někdy od dubna
Pracovat hodlám až do porodu, minule to šlo, tak to snad zase půjde. Taky se bojím, jak to zvládnu, ale ono to nějak dopadne. Já mám kliku v tom, že mě manžel plně podporuje, neslyšela jsem ani náznak výčitek. Kdyby byl proti tak nevím, jestli bych to dala, ta podpora je důležitá. Máš můj obdiv, že si to dokážeš uhájit v takové situaci ![]()
@Anonymní píše:
@Michelangelo : ja nejsem takova ta pohodarka ja potrebuji plan, rezim, nerikam, ze na minutu, ale trochu jooooo… jinak se vztekam na vsechnyno a taky nejsem tak dobra matka, ze nepotrebuji vubec klid bez decka… vzdyt je to krasny, kdyz dite chrni kolem poledne a matka skoci sipku do postele a taky trochu chrupne
noooooooo a nebo teda vyzehli
mě se zdá, že jsi
a tvoje tchýně se mi taky nejeví, jako ta klasická ježibaba
… jasně, že jsme každej jinej
u mě hrálo určitě i roli to, že jsem na miminko 4 roky čekala, pak jsem ještě v 17 tt u toho prvního! měla ZP
,abych si náhodou nemyslela, že dítě je samozřejmost
a taky vím, že né se všema tchýněma se dá domluvit
,ale to platí i o snachách. Taky tu na emiminu vidím pár exemlářů holek, který jsou nejspíš pro svoje tchýně těžko stravitelný
ale beru na zřetel, že psané slovo zkresluje a ona i tchýně může být zdánlivě fajn a přitom svoje připomínky balí do ironie a tomu se těžko brání
moc dobře znám tu větu : „…ale já jsem to tak vůůůbec nemyslela…“
![]()
@novo123 jako on ten muj chlap repta jen, kdyz si postezuji, kdyz vse zvladam je to OK
a hlavne je to flagmous takze ac nesouhlasi neni to nic hrozny… joooo, kdybych nesouhlasila s necim ja tak si uzije vic… no, rikat mi pani tolerantni asi neni to prave ![]()
Jinak teda drzim pesti, at to zvladnes!!! A Ted se drz za tri
jeeee nosit dvojcata… to bude krusny posledni mesic tak silu
Zavazes si jeste vubec boty, uz musis mit poradny brisko ![]()
Veberun - taky jsem to celou dobu brala tak, že zabiju dvě mouchy jednou ranou, tchýně si ho užije, já budu moct pracovat, že to moc nefunguje, jsem viděla už na konci šestinedělí, ale neměla jsem to srdce jí malýho odpírat, teď už to srdce mám
Ale od toho rozhodnutí, že si seženu placený hlídání až k tomu činu vedla několikaměsíční cesta - vždycky jsem se naštvala, pak jsem se uklidnila a říkala jsem si, že malej ji má rád, ona jeho taky, tak bych se do toho neměla míchat, ale mezi tím se stalo dalších pár věcí, který mě prostě posunuly k tomu rozhodnutí.
Veberun - hele, makám na tom, břicho mám jak blázen, v noci nespím částečně mě budí malej, částečně mě pálí žáha a bolí kyčle a třísla, ale nestěžuju si, mohlo by být i hůř a zatím je to fajn, jinak oholit si nohy je skutečně eskamotérský kousek ![]()
@sovicka1 píše:
Co to je za blbost?
No nevím… mám vyzkoušeno, že bez režimu moje děti rozhodně šťastné nejsou.Snad je dostatečně prokázané, že dítě se cítí dobře a v bezpečí, pokud se kolem něj dějí určité rituály. A co je rituál jiného než režim, to mi prosím vysvětlete.
Sovičko koukám, že máš dvojčátka
a s těma nemám zkušenost a věřím, že je to pěknej záhul a nejspíš by ses bez nějakýho režimu zhroutila
píšu spíš k příspěvku zakladatelky a snažím se to odlehčit, tak si to prosím nevztahuj na sebe ![]()
Michalangelo - podle mě moc to, jak si k dítěti přišla s tím, jestli má potom režim nebo ne, moc nesouvisí. Malej je po druhém pokusu IVF, ve čtvrtém měsíci jsem se vzbudila v kaluži krve, přesvědčená, že jsme o něj přišli a o měsíc později jsme byli na plodovce kvůli podezření na downa, jo a ještě v sedmém týdnu jsme měli dvě tlukoucí srdíčka, v osmém už bylo jenom jedno - takže náš prďolka je zatraceně vymodlený miminko a na výchovu to u mě žádnej vliv nemá. Navíc ten režim jsem mu nenaordinovala já, ale prostě začal vyžadovat spánek a jídlo v pravidelnou dobu, já jsem se jen podřídila. ![]()
@Michelangelo píše:mě se zdá, že jsi
a tvoje tchýně se mi taky nejeví, jako ta klasická ježibaba
… jasně, že jsme každej jinej
u mě hrálo určitě i roli to, že jsem na miminko 4 roky čekala, pak jsem ještě v 17 tt u toho prvního! měla ZP
,abych si náhodou nemyslela, že dítě je samozřejmost
a taky vím, že né se všema tchýněma se dá domluvit
,ale to platí i o snachách. Taky tu na emiminu vidím pár exemlářů holek, který jsou nejspíš pro svoje tchýně těžko stravitelný
ale beru na zřetel, že psané slovo zkresluje a ona i tchýně může být zdánlivě fajn a přitom svoje připomínky balí do ironie a tomu se těžko brání
moc dobře znám tu větu : „…ale já jsem to tak vůůůbec nemyslela…“
![]()
![]()
ja nevdecna potvora, co hned na poprve… a to na stedry den… a jak rika tatka, kdyby nebyl oslaben alkoholem mame kluka… takhle je to princezna, co jde pouze po autickach a s tatou jezdi na traktoru ![]()
co je prosim Te ZP?
a neboj, ja uz celkove odlehcena jsem
… az na ty kila ty se me potvory drzi ![]()
@veberun píše:
@novo123 stejne je to na palici… diky tomu, ze chodim do prace si ji tchyne uzije a na druhou stranu mi to vytyka, ze je to spatne![]()
Hm, to jsem teď dočetla a teda koukám
napadá mě, jestli ti to nevytýká proto, že ji vytýkáš ten její „nerežim“
víš, něco na ten způsob, že jsi od malé šla zbytečně (v jejích očích) do práce a nejsi spokojená, že je malá s babičkou a užívají si ten čas po svém
![]()
@Michelangelo píše:
Sovičko koukám, že máš dvojčátkaa s těma nemám zkušenost a věřím, že je to pěknej záhul a nejspíš by ses bez nějakýho režimu zhroutila
píšu spíš k příspěvku zakladatelky a snažím se to odlehčit, tak si to prosím nevztahuj na sebe
Já nevím, jaké je to s jedním dítětem - ale s dvouma to určitě není záhul. Je to pohoda a jakmile si kluci ten svůj režim a rituály našli, je to teprv pohoda. To si jen každý myslí, že to musí být záhul. A upřímně, dětem bylo (a je) úplně jedno, jestli jsou jeden nebo dva
Jako že by na sebe brali ohledy, že jsou dva a přizpůsobí se režimu? Nebo že jsou dva - a tudíž musí mít režim, aby si mamka oddechla?
To určitě ne. Je jedno, jestli máš jedno dítě nebo dvě - chce-li nějaký režim, dejme mu ho. A moje děti teda režim milují od narození. Vůbec si nemyslím, že mít dvojčata je v otázce režimu jiné.
Mimochodem, na kluky jsem čekala 3 roky. Takže jak tu někdo píše - je úplně fuk, jak jsi k dítěti přišla.
@novo123 píše:
Michalangelo - podle mě moc to, jak si k dítěti přišla s tím, jestli má potom režim nebo ne, moc nesouvisí. Malej je po druhém pokusu IVF, ve čtvrtém měsíci jsem se vzbudila v kaluži krve, přesvědčená, že jsme o něj přišli a o měsíc později jsme byli na plodovce kvůli podezření na downa, jo a ještě v sedmém týdnu jsme měli dvě tlukoucí srdíčka, v osmém už bylo jenom jedno - takže náš prďolka je zatraceně vymodlený miminko a na výchovu to u mě žádnej vliv nemá. Navíc ten režim jsem mu nenaordinovala já, ale prostě začal vyžadovat spánek a jídlo v pravidelnou dobu, já jsem se jen podřídila.
Na výchovu to určitě vliv nemá a píšeš, že ses podřídila potřebám malýho
tak je to fajn
čtu, že taky čekáš dvojčátka
budete mít doma pěkně veselo
![]()
Michelangelo - jo, určitě to bude jízda, ale příspěvek sovičky mi vlévá optimismus do žil ![]()
@sovicka1 píše:
Já nevím, jaké je to s jedním dítětem - ale s dvouma to určitě není záhul. Je to pohoda a jakmile si kluci ten svůj režim a rituály našli, je to teprv pohoda. To si jen každý myslí, že to musí být záhul. A upřímně, dětem bylo (a je) úplně jedno, jestli jsou jeden nebo dvaJako že by na sebe brali ohledy, že jsou dva a přizpůsobí se režimu? Nebo že jsou dva - a tudíž musí mít režim, aby si mamka oddechla?
To určitě ne. Je jedno, jestli máš jedno dítě nebo dvě - chce-li nějaký režim, dejme mu ho. A moje děti teda režim milují od narození. Vůbec si nemyslím, že mít dvojčata je v otázce režimu jiné.Mimochodem, na kluky jsem čekala 3 roky. Takže jak tu někdo píše - je úplně fuk, jak jsi k dítěti přišla.
Noo, mám takovou představu, co se týká novorozeňátek, že maminka neví, které má dřív krmit, přebalovat, chovat nebo oblíkat na procházku
v noci si představuju, že jedno nakrmíš a břebalíš a začne brečet druhý, do toho se ti to první poblinká a pokadí
tohle jsou ty moje představy
taky do toho promítám svoje zkušenosti s klukama
byly o 18 měsíců, plíny jenom látkový, automatky nebyly, žádný přesnídávky a fakt jsem se nenudila ![]()