Jak se dohodnout s tchyní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
54030
19.10.12 14:20
@novo123 píše:
Michelangelo - jo, určitě to bude jízda, ale příspěvek sovičky mi vlévá optimismus do žil :-)

Ano, Sovička to tak krásně napsala :srdce:,že bych se taky nebála :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
19.10.12 14:26
@veberun píše:
ja nevdecna potvora, co hned na poprve… a to na stedry den… a jak rika tatka, kdyby nebyl oslaben alkoholem mame kluka… takhle je to princezna, co jde pouze po autickach a s tatou jezdi na traktoru :roll:
co je prosim Te ZP?a neboj, ja uz celkove odlehcena jsem :dance:… az na ty kila ty se me potvory drzi :think:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: fakt nepůsobíš jako potfora :hug: třeba příště bude ten malej princ :srdce: …ZP je zamlklý potrat - přestalo bít srdíčko :,(…joooo kila, to jsou přímo bestie :cert: nechápu, proč nejdou dolů stejně rychle, jako přibyly :cert: :pocitac: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
19.10.12 14:27
@Michelangelo píše:
Hm, to jsem teď dočetla a teda koukám :roll: :think: napadá mě, jestli ti to nevytýká proto, že ji vytýkáš ten její „nerežim“ :think: víš, něco na ten způsob, že jsi od malé šla zbytečně (v jejích očích) do práce a nejsi spokojená, že je malá s babičkou a užívají si ten čas po svém :srdce: :think:

nene, my uz byli domluvene v tehotenstvi… kdyz bude vse OK tak pujdu do prace… no a kdyz jsem to udelala tak vlastne hned pred prvnim hlidanim byl kartac :-O… jo jo nikdo tomu predtim neveril, ze to tak udelam, ale my reknete, kdy jindy bych tu mohla psat na mimino… kdyz neeee z prace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
19.10.12 14:34
@Michelangelo píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: fakt nepůsobíš jako potfora :hug: třeba příště bude ten malej princ :srdce: …ZP je zamlklý potrat - přestalo bít srdíčko :,(…joooo kila, to jsou přímo bestie :cert: nechápu, proč nejdou dolů stejně rychle, jako přibyly :cert: :pocitac: :mrgreen:

musela jsi byt moc statecna :kytka:
vis, proc u me, protoze ŽERU A ŽERU čokolády :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
19.10.12 15:18
@veberun píše:
nene, my uz byli domluvene v tehotenstvi… kdyz bude vse OK tak pujdu do prace… no a kdyz jsem to udelala tak vlastne hned pred prvnim hlidanim byl kartac :-O… jo jo nikdo tomu predtim neveril, ze to tak udelam, ale my reknete, kdy jindy bych tu mohla psat na mimino… kdyz neeee z prace ;)

nj, jenže v těhotenství je do roku dítěte dlouhá doba a nejspíš očekávala, že si to rozmyslíš :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
19.10.12 15:24
@veberun píše:
musela jsi byt moc statecna :kytka:
vis, proc u me, protoze ŽERU A ŽERU čokolády :zed:

bylo to hrozný, ale rozhodně né tak, co mi život přinesl později :,( :,( :,( asi nemáš zaplé podpisy :think:…u mě je to s tím žraním čokolád stejně :roll: je to stresem :,(, nemůžu si pomoct, čokoláda je pro mě droga :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
19.10.12 15:58

Dočetla jsem a už nevím, na co všechno jsem chtěla reagovat. :-D

@Michelangelo Já ale taky nejsem potvora, i když mě tchýňka štve a nepůjčím jí bez dozoru malou. Fakt. Jenže to by opravdu člověk musel znát i okolnosti okolo… :think:

Hodně z vás psalo obtížnost početí a donošení s úzkostlivostí o dítě. Já jsem holky otěhotněla neplánovaně přes antikoncepci a ATB. Chtěli jsme mimčo až za rok, takže by se dalo říct, že bych to tedy nemusela tak řešit. Ale naopak. Řeším spoustu věcí, protože pro malou chci to nejlepší a dost mi vadí, když to někdo nedodržuje, protože podle mě jí to nejlepší prostě nedává. :nevim: A tak se nedokážu přes porušování zásad v péči o malou přenést. Všichni to respektují, jen ona ne. Jen ona si to dělá tak, jako by jí patřila. Jen ona mi pohrdavě přikazuje, jak a co mám dělat, případně to udělá sama!! :! Je to dominantní ženská, která nesnese jiný názor a která těžce nese, že by jí někdo mohl neposlechnout. I když se z její strany jedná o mě, jako o „cizí“ ženskou, která je dospělá a má mozek, kterým dokáže myslet sama. :pocitac:
vytáčí mě to, i když na to jen myslím.

Zakladatelko, gratuluji k odhalení. :palec: :mrgreen:

Novo, Je možné, že máme stejnou tchýni, ale pokud vím, tak švagrová nečeká dvojčata. Že by něco tajila. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
19.10.12 16:37
@Elilen píše:
Dočetla jsem a už nevím, na co všechno jsem chtěla reagovat. :-D

@Michelangelo Já ale taky nejsem potvora, i když mě tchýňka štve a nepůjčím jí bez dozoru malou. Fakt. Jenže to by opravdu člověk musel znát i okolnosti okolo… :think:

Hodně z vás psalo obtížnost početí a donošení s úzkostlivostí o dítě. Já jsem holky otěhotněla neplánovaně přes antikoncepci a ATB. Chtěli jsme mimčo až za rok, takže by se dalo říct, že bych to tedy nemusela tak řešit. Ale naopak. Řeším spoustu věcí, protože pro malou chci to nejlepší a dost mi vadí, když to někdo nedodržuje, protože podle mě jí to nejlepší prostě nedává. :nevim: A tak se nedokážu přes porušování zásad v péči o malou přenést. Všichni to respektují, jen ona ne. Jen ona si to dělá tak, jako by jí patřila. Jen ona mi pohrdavě přikazuje, jak a co mám dělat, případně to udělá sama!! :! Je to dominantní ženská, která nesnese jiný názor a která těžce nese, že by jí někdo mohl neposlechnout. I když se z její strany jedná o mě, jako o „cizí“ ženskou, která je dospělá a má mozek, kterým dokáže myslet sama. :pocitac:
vytáčí mě to, i když na to jen myslím.

Zakladatelko, gratuluji k odhalení. :palec: :mrgreen:

Novo, Je možné, že máme stejnou tchýni, ale pokud vím, tak švagrová nečeká dvojčata. Že by něco tajila. :lol:

@Elilen taky si to o tobě nemyslím :hug: neznám tvoje důvody, ale slovo „dominantní“ hodně napovídá :zed: taky jsem měla generálku, neboj, vím, co to obnáší :zed: chtěla jsem např. naučit plést ten první cop na vánočce a místo rady mě odžduchla, že sem koukala na druhým konci kuchyně 8o bylo mi 21 a si piš, že už jsem nikdy poradit nechtěla :cert: :mrgreen: ale přesto jsem jí byla vděčná, že si vzala mm z DD :srdce: :hug: dneska vím, že cestou osudu bysme se potkali i tak, ale tenkrát jsem to viděla tak, že jsme se mohli potkat díky ní :think:
naše malá :srdce: :srdce: :srdce: taky nebyla plánovaná a byly to nejšťastnější roky mýho života :srdce: :srdce: :srdce: :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
19.10.12 16:56

@Michelangelo Generálka, také hezké slovo. :palec: Ta vánočka mi připomíná mnoho situací, ale nešlo o vánočku, ale o mou dceru. Při přebalování se jí něco nezdálo, tak mě odstrčila a dopřebalila jí sama. Nebo plakala a ona mi jí vyrvala z náruče a snažila jí sama utišit. Tenkrát jsem se nedokázala ozvat. Byla jsem i čertvá šestinedělka, takže jsem na to ani neměla sílu. Teď už bych se ozvala, ale má reakce by byla přehnaná, protože v sobě nosím všechno, čím mě kdy naštvala. :think:
Neplánované věci jsou úžasné, viď? :) :srdce: Také zažívám nejkrásnější chvíle v životě, proto za tchýní nechci jezdit. Zkazila by mi je. Až bude úplně dostavěno, tak k sobě budeme mít velice blízko, takže se kontaktu s ní nevyhnu. Teď už ale nejsem šestinedělka a doufám, že člověk to má takové, jaké si to udělá, takže si nenechám nic líbit a budu si nadále užívat nádherného života. :srdce: Musím se ozvat, musím. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54030
19.10.12 17:37

@Elilen ona se mě naštěstí do přebalování a krmení nepletla a vyrvat mi dítě z náručí se mi nikdy nedovolila 8o, hm víš, že mě teď napadlo, že to bylo tím, že miminko nikdy neměla? :think: mm byly 3 roky, když si ho vzala s DD :srdce: :hug: to až později začala kritizovat moji výchovu :cert: byla jsem podle ní příliš benevolentní, páč jsem nebuzerovala děti podle jejích představ :cert: jednou mi vztáhla ruku na syna (na toho, co nebyl celej tatínek a ona k němu neměla ten „správnej“ opičí vztah :poblion: ), jsem myslela, že ji zadupu do země v tu chvíli :cert: :pocitac:…všechno špatný je k něčemu dobrý :lol: a tahle žena mi ukázala, jakou tchýní rozhodně nebýt :poblion: :mrgreen:
ještě edit: myslím, že to s tvým 6-ti nedělím nesouviselo, takové jednání je v člověku, takže ti držím pěsti, abys tu její blízkost ustála, bez žaludeční neurozy :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2159
19.10.12 22:02
@Michelangelo píše:
bylo to hrozný, ale rozhodně né tak, co mi život přinesl později :,( :,( :,( asi nemáš zaplé podpisy :think:…u mě je to s tím žraním čokolád stejně :roll: je to stresem :,(, nemůžu si pomoct, čokoláda je pro mě droga :zed:

ja si zapla ty podpisy a nejak to nedavam, ale taky se bojim zeptat… mam a smim se zeptat? :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
21.10.12 13:09

S tím vyvráváním dítěte z rukou, jsem tu nedávno četla dobrej příspěvek do diskuze, kdy čerstvá maminka popisovala, jak se přetahovala s tchýní o autosedačku s dítětem, tak dlouho, až jí tchýně dala facku :zed: Většinu situací jsem měla pocit, že by to u nás vypadalo úplně stejně, kdybych nebyla já za tu rozumnou a vždycky neustoupila. Ach jo. Je pravda, že když měl malej asi půl roku a mě už dojížděla trpělivost, tak jsem se jednou vyjádřila jasně, že to bude tak a tak, protože je to moje dítě a ona na mě začala zvyšovat hlas a mluvila se mnou jako s patnáctiletým spratkem, kterého je třeba dovychovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
novo123
21.10.12 13:12

Jinak holky z jiného soudku, já jsem vždycky byla a budu tlustá, takže těhotenství na tom nic nemění - paradoxně jsem minule přibrala za celou dobu 5 kilo, ale na čokoláě teď jedu strašně, to je těhotenství, normálně ji ani nepotřebuju, na stres u mě bohužel nezabírá :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová