Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@novo123 píše:
Michelangelo - jo, určitě to bude jízda, ale příspěvek sovičky mi vlévá optimismus do žil
Ano, Sovička to tak krásně napsala
,že bych se taky nebála ![]()
@veberun píše:
ja nevdecna potvora, co hned na poprve… a to na stedry den… a jak rika tatka, kdyby nebyl oslaben alkoholem mame kluka… takhle je to princezna, co jde pouze po autickach a s tatou jezdi na traktoru
co je prosim Te ZP?a neboj, ja uz celkove odlehcena jsem… az na ty kila ty se me potvory drzi
fakt nepůsobíš jako potfora
třeba příště bude ten malej princ
…ZP je zamlklý potrat - přestalo bít srdíčko
…joooo kila, to jsou přímo bestie
nechápu, proč nejdou dolů stejně rychle, jako přibyly
![]()
@Michelangelo píše:
Hm, to jsem teď dočetla a teda koukám![]()
napadá mě, jestli ti to nevytýká proto, že ji vytýkáš ten její „nerežim“
víš, něco na ten způsob, že jsi od malé šla zbytečně (v jejích očích) do práce a nejsi spokojená, že je malá s babičkou a užívají si ten čas po svém
![]()
nene, my uz byli domluvene v tehotenstvi… kdyz bude vse OK tak pujdu do prace… no a kdyz jsem to udelala tak vlastne hned pred prvnim hlidanim byl kartac
… jo jo nikdo tomu predtim neveril, ze to tak udelam, ale my reknete, kdy jindy bych tu mohla psat na mimino… kdyz neeee z prace ![]()
@Michelangelo píše:![]()
![]()
fakt nepůsobíš jako potfora
třeba příště bude ten malej princ
…ZP je zamlklý potrat - přestalo bít srdíčko
…joooo kila, to jsou přímo bestie
nechápu, proč nejdou dolů stejně rychle, jako přibyly
![]()
![]()
musela jsi byt moc statecna ![]()
vis, proc u me, protoze ŽERU A ŽERU čokolády ![]()
@veberun píše:
nene, my uz byli domluvene v tehotenstvi… kdyz bude vse OK tak pujdu do prace… no a kdyz jsem to udelala tak vlastne hned pred prvnim hlidanim byl kartac… jo jo nikdo tomu predtim neveril, ze to tak udelam, ale my reknete, kdy jindy bych tu mohla psat na mimino… kdyz neeee z prace
nj, jenže v těhotenství je do roku dítěte dlouhá doba a nejspíš očekávala, že si to rozmyslíš
![]()
@veberun píše:
musela jsi byt moc statecna
vis, proc u me, protoze ŽERU A ŽERU čokolády
bylo to hrozný, ale rozhodně né tak, co mi život přinesl později
asi nemáš zaplé podpisy
…u mě je to s tím žraním čokolád stejně
je to stresem
, nemůžu si pomoct, čokoláda je pro mě droga ![]()
Dočetla jsem a už nevím, na co všechno jsem chtěla reagovat. ![]()
@Michelangelo Já ale taky nejsem potvora, i když mě tchýňka štve a nepůjčím jí bez dozoru malou. Fakt. Jenže to by opravdu člověk musel znát i okolnosti okolo… ![]()
Hodně z vás psalo obtížnost početí a donošení s úzkostlivostí o dítě. Já jsem holky otěhotněla neplánovaně přes antikoncepci a ATB. Chtěli jsme mimčo až za rok, takže by se dalo říct, že bych to tedy nemusela tak řešit. Ale naopak. Řeším spoustu věcí, protože pro malou chci to nejlepší a dost mi vadí, když to někdo nedodržuje, protože podle mě jí to nejlepší prostě nedává.
A tak se nedokážu přes porušování zásad v péči o malou přenést. Všichni to respektují, jen ona ne. Jen ona si to dělá tak, jako by jí patřila. Jen ona mi pohrdavě přikazuje, jak a co mám dělat, případně to udělá sama!!
Je to dominantní ženská, která nesnese jiný názor a která těžce nese, že by jí někdo mohl neposlechnout. I když se z její strany jedná o mě, jako o „cizí“ ženskou, která je dospělá a má mozek, kterým dokáže myslet sama. ![]()
vytáčí mě to, i když na to jen myslím.
Zakladatelko, gratuluji k odhalení.
![]()
Novo, Je možné, že máme stejnou tchýni, ale pokud vím, tak švagrová nečeká dvojčata. Že by něco tajila. ![]()
@Elilen píše:
Dočetla jsem a už nevím, na co všechno jsem chtěla reagovat.![]()
@Michelangelo Já ale taky nejsem potvora, i když mě tchýňka štve a nepůjčím jí bez dozoru malou. Fakt. Jenže to by opravdu člověk musel znát i okolnosti okolo…
Hodně z vás psalo obtížnost početí a donošení s úzkostlivostí o dítě. Já jsem holky otěhotněla neplánovaně přes antikoncepci a ATB. Chtěli jsme mimčo až za rok, takže by se dalo říct, že bych to tedy nemusela tak řešit. Ale naopak. Řeším spoustu věcí, protože pro malou chci to nejlepší a dost mi vadí, když to někdo nedodržuje, protože podle mě jí to nejlepší prostě nedává.
A tak se nedokážu přes porušování zásad v péči o malou přenést. Všichni to respektují, jen ona ne. Jen ona si to dělá tak, jako by jí patřila. Jen ona mi pohrdavě přikazuje, jak a co mám dělat, případně to udělá sama!!
Je to dominantní ženská, která nesnese jiný názor a která těžce nese, že by jí někdo mohl neposlechnout. I když se z její strany jedná o mě, jako o „cizí“ ženskou, která je dospělá a má mozek, kterým dokáže myslet sama.
vytáčí mě to, i když na to jen myslím.Zakladatelko, gratuluji k odhalení.
Novo, Je možné, že máme stejnou tchýni, ale pokud vím, tak švagrová nečeká dvojčata. Že by něco tajila.![]()
@Elilen taky si to o tobě nemyslím
neznám tvoje důvody, ale slovo „dominantní“ hodně napovídá
taky jsem měla generálku, neboj, vím, co to obnáší
chtěla jsem např. naučit plést ten první cop na vánočce a místo rady mě odžduchla, že sem koukala na druhým konci kuchyně
bylo mi 21 a si piš, že už jsem nikdy poradit nechtěla
ale přesto jsem jí byla vděčná, že si vzala mm z DD
dneska vím, že cestou osudu bysme se potkali i tak, ale tenkrát jsem to viděla tak, že jsme se mohli potkat díky ní ![]()
naše malá
taky nebyla plánovaná a byly to nejšťastnější roky mýho života
![]()
@Michelangelo Generálka, také hezké slovo.
Ta vánočka mi připomíná mnoho situací, ale nešlo o vánočku, ale o mou dceru. Při přebalování se jí něco nezdálo, tak mě odstrčila a dopřebalila jí sama. Nebo plakala a ona mi jí vyrvala z náruče a snažila jí sama utišit. Tenkrát jsem se nedokázala ozvat. Byla jsem i čertvá šestinedělka, takže jsem na to ani neměla sílu. Teď už bych se ozvala, ale má reakce by byla přehnaná, protože v sobě nosím všechno, čím mě kdy naštvala. ![]()
Neplánované věci jsou úžasné, viď?
Také zažívám nejkrásnější chvíle v životě, proto za tchýní nechci jezdit. Zkazila by mi je. Až bude úplně dostavěno, tak k sobě budeme mít velice blízko, takže se kontaktu s ní nevyhnu. Teď už ale nejsem šestinedělka a doufám, že člověk to má takové, jaké si to udělá, takže si nenechám nic líbit a budu si nadále užívat nádherného života.
Musím se ozvat, musím. ![]()
@Elilen ona se mě naštěstí do přebalování a krmení nepletla a vyrvat mi dítě z náručí se mi nikdy nedovolila
, hm víš, že mě teď napadlo, že to bylo tím, že miminko nikdy neměla?
mm byly 3 roky, když si ho vzala s DD
to až později začala kritizovat moji výchovu
byla jsem podle ní příliš benevolentní, páč jsem nebuzerovala děti podle jejích představ
jednou mi vztáhla ruku na syna (na toho, co nebyl celej tatínek a ona k němu neměla ten „správnej“ opičí vztah
), jsem myslela, že ji zadupu do země v tu chvíli
…všechno špatný je k něčemu dobrý
a tahle žena mi ukázala, jakou tchýní rozhodně nebýt
![]()
ještě edit: myslím, že to s tvým 6-ti nedělím nesouviselo, takové jednání je v člověku, takže ti držím pěsti, abys tu její blízkost ustála, bez žaludeční neurozy
![]()
@Michelangelo píše:
bylo to hrozný, ale rozhodně né tak, co mi život přinesl později![]()
![]()
asi nemáš zaplé podpisy
…u mě je to s tím žraním čokolád stejně
je to stresem
, nemůžu si pomoct, čokoláda je pro mě droga
ja si zapla ty podpisy a nejak to nedavam, ale taky se bojim zeptat… mam a smim se zeptat? ![]()
S tím vyvráváním dítěte z rukou, jsem tu nedávno četla dobrej příspěvek do diskuze, kdy čerstvá maminka popisovala, jak se přetahovala s tchýní o autosedačku s dítětem, tak dlouho, až jí tchýně dala facku
Většinu situací jsem měla pocit, že by to u nás vypadalo úplně stejně, kdybych nebyla já za tu rozumnou a vždycky neustoupila. Ach jo. Je pravda, že když měl malej asi půl roku a mě už dojížděla trpělivost, tak jsem se jednou vyjádřila jasně, že to bude tak a tak, protože je to moje dítě a ona na mě začala zvyšovat hlas a mluvila se mnou jako s patnáctiletým spratkem, kterého je třeba dovychovat ![]()
Jinak holky z jiného soudku, já jsem vždycky byla a budu tlustá, takže těhotenství na tom nic nemění - paradoxně jsem minule přibrala za celou dobu 5 kilo, ale na čokoláě teď jedu strašně, to je těhotenství, normálně ji ani nepotřebuju, na stres u mě bohužel nezabírá ![]()