Jak se dostat do bulímie?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10.8.17 10:06

Jak se dostat do bulímie?

Predem rikam ze nazev je pouze aby zaujal ale smysl je uuuuplne jiny.

Tak abych nejak zacala. Mam kamaradku ktere je 22. Postavu ma tak celkem primerenou (174cm/65kg).. ale posledni dobou mi porad povida jak chce zhubnout az z ni nakonec vypadlo ze chce zacit se zvracenim. Cely dny ji to vymlouvam ale myslim ze to je zbytecny. Ten clovek musi chtit sam. Zkusim to rict jejimu pritelovi a nejak ji pomoct. Na tom cloveku mi nesmirne zalezi a nechci aby dopadla spatne.. Holky chtela bych se vas na neco zeptat, vy co s ni mate osobni zkusenosti.. Za jak dlouho kdyz bude zvracet tak do toho muze spadnout? Jsou to otazky dni? tydnu? mesicu? Jak to proste je?
Predem vam moc dekuju :) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10244
10.8.17 10:14

Tak ještě nezačala, ne? Tak dokud nezačne, tak jí nech bejt. Ona je hodně velká pravděpodobnost, že jí to moc bavit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1203
10.8.17 10:19

Porucha prijmu potravy je v hlavě. To znamena, že nezáleží na tom, jak dlouho zvraci. Telo se ale po urcite dobe zacne branit a pak si zacne zit vlastnim zivotem. Takze v momentu, kdy kamaradce dojde, jakou dela hovadinu, uz muze delat problem cokoli pozrit a v sobe udrzet, telo je navykle zvracet a nepribirat. Mozek mu dava pokyn, ze nesmi pribrat. V tom je ten největší prusvih. Idealni jd hubnout zdravou stravou a sportem. Zkus si načíst info o spravnem jídelníčku a pohybu a to ji rekni. Zvracenim ztrati mineraly, vetsinou ani nebude poblita atraktivní pro svyho pritele, tak at si to dobře rozmysli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
10.8.17 10:19
@chodicipotvora píše:
Predem rikam ze nazev je pouze aby zaujal ale smysl je uuuuplne jiny.Tak abych nejak zacala. Mam kamaradku ktere je 22. Postavu ma tak celkem primerenou (174cm/65kg).. ale posledni dobou mi porad povida jak chce zhubnout az z ni nakonec vypadlo ze chce zacit se zvracenim. Cely dny ji to vymlouvam ale myslim ze to je zbytecny. Ten clovek musi chtit sam. Zkusim to rict jejimu pritelovi a nejak ji pomoct. Na tom cloveku mi nesmirne zalezi a nechci aby dopadla spatne.. Holky chtela bych se vas na neco zeptat, vy co s ni mate osobni zkusenosti.. Za jak dlouho kdyz bude zvracet tak do toho muze spadnout? Jsou to otazky dni? tydnu? mesicu? Jak to proste je?
Predem vam moc dekuju :) :?

Chtít začít se zvracením ještě nic neznamená. Otázka je, ja dlouho jí bude bavit zvracet jenom tak.To ať raději nějí. Aspoň ušetří. :D Ale teď vážně. Ať si najde solidního
stravovacího poradce, a trenéra ve fitku, a bude možná moci jíst více než doteď, a ještě zhubne. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8142
10.8.17 10:20

No, ale jestli už teď nemá psychický problém, když přemýšlí o takovým způsobu hubnutí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
10.8.17 10:21

Ono to zvracení je příznak, ne choroba. Problémem je když se na sebe nedokáže dívat objektivně a nemá v pořádku vztah k jídlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
10.8.17 10:22

Paneboze, to si nevazi zivota nebo co? Pustila bych ji nakej dokument…
Moji nejlepsi kamaradce ted umrela svagrova, bojovala s bulimii a anorexii 10let a byla to velice chytra holka, vystudovala s cervenym diplomem :,( bohuzel ta nemoc je psychicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
10.8.17 10:24

Určitě to není otázka dnů, aby člověk začal zvracet. Ale také si myslím, že i kdyby už zvracela, tak to v počátku stejně nepoznáš. Lidi, které jsou těmito poruchami opravdu nemocni, tak to dokonale umí maskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.17 10:46

Já jsem kdysi, bylo mi asi 16, tento způsob hubnutí zkusila. Nejedla jsem skoro nic a jednou denně (večer) jsem se pořádně napráskala, snědla jsem na co jsem přišla, a pak hurá to vyzvracet. Dokonce po zvracení jsem vypila půl litru čisté vody a zvracela znovu, aby se mi všechno jídlo pořádně vyplavilo. No byla jsem úplně blbá. Dělala jsem to tak cca tři měsíce a zhubla asi 16kg a dostala se na váhu, kterou jsem chtěla. Pak jsem zjistila, že mnohem jednodušší je jíst malé porce v průběhu celého dne a nemuset zvracet. Naštěstí mi to došlo celkem rychle, takže žádné následky nemám (tedy když nepočítám časté pálení žáhy, které přičítám tomuhle experimentu). Ale myslím, že jsem měla štěstí, dopadá to mnohem hůře. Prosím zachovat anonym nebo raději smazat, nikomu jsem to neřekla a za toto se fakt stydím

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
10.8.17 11:09

Ono nejde o to zvracení jako takové, ale o sebenenávist a představu, že když zhubnu, tak získám kontrolu nad svým životem. To je pochopitelně nesmysl.

To podstatné co potřebuje je naučit mít ráda sebe samu a to i se svými nedostatky a nějaké lepší způsoby jak dávat na jevo okolí co potřebuje a jak tyto potřeby naplnit.

Poustět odstrašující dokumenty o poruchách příjmu potravy fakt nezabírá, když si do google zadáte proana, zjistíte že to co na běžného člověka působí děsivě, tak pro člověka koketující s PPP je strašně krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.8.17 11:32

Já jsem anorektička 20 let. Mám období kdy dobrý, držím se, psychika dobrá. Pak to něco spustí a je průšvih. Teď jsem vykrmená, vážím o cca 12 kg míň na stejnou výšku jako kamarádka zakladatelky. Nikdy jsem do bulimie nespadla, protože já mám odpor to jídlo vůbec vzít do pusy. Už roky se ambulantně léčím na psychiatrii. Je to psychická nemoc do konce života. Jinak žiju normálně. Mám dítě, kupodivu jsem bez problémů otěhotněla i dítě donosila. Chodím do práce, funguju jako každá normální ženská. Je to jak píše @Ou . Pokud chce začít normální holka začít zvracet, tak jí to fakt dlouho nevydrží. A jako metoda hubnutí je to fakt hrozná blbost.

• Citovat
  • Upravit
6865
10.8.17 11:58

S touto nemocí jsem bojovala dlouhé roky a spadnout do ní stačí týden dva, ale dostat se z toho uýž je celoživotní. Raději bych zkusila radit sport výživového poradne ale hlavně né tohle tím si kope vlastní hrob, je mi 29 a zdraví mám díky tomu zcela v háji né jen fyzicky ale i psychicky, a to nemluvím o zubech ani jeden nepřežil. Navíc bulimii se ani tak nehubne, protože i když jídlo ihned vyzvrací přece jen něco v těle zůstane takže pak není blízko k anorexii, i když většinou je to opačný sled prvně anorexie a pak bulímie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková