Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, potřebovala bych se nutně dostat do psychiatrické léčebny. Trpím několik let silnou depresí a v léčebně jsem už byla po pokusu o sebevraždu. tentokrát bych si ale radši vybrala lepší způsob jak se tam dostat. Četla jsem že mě tam na doporučení může poslat psychiatr a obvodní lékař. Můžu sama požádat psychiatra aby mě tam dal? Nevíte jak dlouho trvá než mě přijmou? Ráda bych poprosila o radu od někoho kdo s tím má zkušenost.
Normálně o to požádej svého psychiatra. To jak rychle to bude záleží na tom jak jsou aktuálně které nemocnice obsazené, jak mají rozjeté programy apod. To ti tady nikdo neřekne. Obecně je to v řádu týdnů. Ale to vše prober s psychiatrem, ten ti bude psát doporučení na který druh oddělení a jak moc akutní to je. To ti tady na internetu nikdo neřekne.
@Ana098 píše:
Zdravím, potřebovala bych se nutně dostat do psychiatrické léčebny. Trpím několik let silnou depresí a v léčebně jsem už byla po pokusu o sebevraždu. tentokrát bych si ale radši vybrala lepší způsob jak se tam dostat. Četla jsem že mě tam na doporučení může poslat psychiatr a obvodní lékař. Můžu sama požádat psychiatra aby mě tam dal? Nevíte jak dlouho trvá než mě přijmou? Ráda bych poprosila o radu od někoho kdo s tím má zkušenost.
Ahoj, no nemusíš hned páchat sebevraždu, aby ses tam dostala, mně tam několikrát psychiatrička poslala z ambulance, zavolala mi prostě rychlou, protože jsem byla ve špatném stavu. Jednou jsem si rychlou i zavolala sama, protože byla noc a já chtěla skočit z balkónu, sice měli ti záchranáři kecy, že nejsou taxík do Bohnic, ale odvezli mě nakonec. Nebo můžeš i sama přijít na akutní příjem a říct jim, že je ti blbě a oni to zváží a doporučení ani mít nemusíš. Nebo můžeš zajít do krizového centra, mě jednou poslali z Riapsu do Bohnic. Akorát záleží, kam tedy chceš jít, jako třeba NÚDZ a jiná oddělení při nemocnicích většinou mají pořadník, takže tě spíš vezmou nějaké větší nemocnice typu Bohnice, Dobřany, Kroměříž, Brno-Černovice atd.
@Lollitka Máš odvahu. Tyto osobní informace ti tu některé uživatelky budou otloukat o ústa ještě za deset let, jakmile řekneš něco, co se jim nebude líbit ![]()
@rmot píše:
@Lollitka Máš odvahu. Tyto osobní informace ti tu některé uživatelky budou otloukat o ústa ještě za deset let, jakmile řekneš něco, co se jim nebude líbit
Tak jsem chtěla poradit zakladatelce, když se ptala. A je mi jedno, co si myslí ostatní.
Tak co, už jsi zjistila proč manžel měl vyfocenýho pindíka vedle s občankou? Než začnete radit holky koukněte na její založený diskuze kde po depresích nebyla ani zmínka, spíše vše se točilo kolem sexu.
@mamule42 k diskuzích o sexu by se můj psychický stav nehodil.
@mamule42 píše:
Tak co, už jsi zjistila proč manžel měl vyfocenýho pindíka vedle s občankou? Než začnete radit holky koukněte na její založený diskuze kde po depresích nebyla ani zmínka, spíše vše se točilo kolem sexu.
A ty tahle lustruješ každého neanonymního zakladatele? Dík
Děkuj, že nejsi dítě, protože to by jsi klidně čekala i týdny, měsíce.
Jinak to prober s psychiatrem.
Těch cest jak se tam dostat, jak popisuje Lolitka je víc.
Přeju ať je líp.
@Ana098 píše:
V Berouně včera otevřeli novou velkou psychiatrickou nemocnici, tak se snad situace zlepší. Bude mít 200 lůžek. Měla by být hodně odlišná od současných zařízení.
@šklíbakočka píše:
V Berouně včera otevřeli novou velkou psychiatrickou nemocnici, tak se snad situace zlepší. Bude mít 200 lůžek. Měla by být hodně odlišná od současných zařízení.
nemalá část těch lůžek bude a je JEN pro samoplátce
a na naprostou většinu z nich se bude připlácet, a to ne málo, takže představa, jak to „vyřeší“ situaci v regionu je velice iluzorní…typický psychiatrický pacient peníze na nadstandardy nemívá
Mmch pro představu, ceník za lůžka ve vedlejší budově
neplatíte – nevezmou vás
na té psych to bude ještě dražší
https://www.nemocnice-beroun.cz/…2002%20ceník%20RHB%20lůžka.pdf
@Borrealis píše:
nemalá část těch lůžek bude a je JEN pro samoplátcea na naprostou většinu z nich se bude připlácet, a to ne málo, takže představa, jak to „vyřeší“ situaci v regionu je velice iluzorní…typický psychiatrický pacient peníze na nadstandardy nemívá
Vzdyt rikali, ze s pojišťovnou teprve jednaji, tak se pocty nevi, ne
@Borrealis nejde mi otevřít rit odkaz, nevíš zda budou mít i dětskou psychiatrii?