Jak se máme naučit šetřit?
- Fotoalbum (4)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Ernais píše:
Tyjo a co je v tech kravinach za 25tis?
Ted jsem to tam vypsala o komentáře dál… kraviny… kik, pepco, pizza, hračkářství asi 3× „jen po“ 200-300, sýreček, vínečko, obídky, i teda oprava auta 3500, víkendový pobyt jen tak z rozmaru za 7tis
, pivečko na zahrádce, kavička v kavárně… něco do domácnosti (ručníky, dekorace…
.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ted jsem to tam vypsala o komentáře dál… kraviny… kik, pepco, pizza, hračkářství asi 3× „jen po“ 200-300, sýreček, vínečko, obídky, i teda oprava auta 3500, víkendový pobyt jen tak z rozmaru za 7tis, pivečko na zahrádce, kavička v kavárně… něco do domácnosti (ručníky, dekorace…
.
panebože nepiš obídek nebo mi praskne monitor a dospěj dřív, než budete mít děti. Nebo máte děti a přehlídla jsem to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@liptom píše:
Tak to tuplem. Měsíčně byste museli našetří alespoň 10-15 tisíc pokaždé, i kdybyste se rozsoupli. Tohle je nenazranost, nevyzrálost a vůbec nedospělé chování. To se na mě klidně zlob
Zlobím se jenom na sebe
. 30tis prostě jde každý měsíc pryč povinné platby. říkám si do 30tis musí stačit na jídlo, drogerku, benzin, naftu, oblečení, boty, a ty drbky okolo. To musí stačit. Jsme dva dospělí, jedno školní dítě. Dítě muže jen ob víkend.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tak to zase není že by to byli nevím co.. obídek v restauraci, vínečko, ikea, byli jsme na víkendovém pobytě a tam zase obídky, večeře, netflix, hračkařství, nějaké dárky na vánoce, vstup do muzea, dekorace domu, pivečko na hřišti, kvítko k narozkám, školka srpš, oprava tedy tu je 3500, zase hračkářštví… to tu čtu ted jak si to píšu… blbosti tak nějak…
Tak já třeba v září taky byla na víkendovem pobyte s obidkama, nakupovala dárky na Vánoce, platila věci do školy, koupila dětem něco pro radost, kupovala novou obývací stěnu a tolik jsem neutratila a to byl vyjmecny měsíc, kdy sme se rozsoupli, proto jako nechápu kam ty peníze dáváte, každý měsíc snad nejezdíš do ikei a nekupujes vánoční dárky ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dej si limit na týden na jídlo atd.. a s tím se snaž vyjít. Nakupuj jídlo nejlépe 1× týdně velký nákup podle seznamu a pak jen dokupuj pečivo, ovoce a zeleninu. To chce i naplánovat co ten týden budeš vařit, nakupovat podle akce a né zbytečně předražené věci, které zrovna v akci nejsou, to ušetříš hodně..
A hned na začátku měsíce dát peníze, které chceš uspořit, stranou.
My moc rádi cestujeme, jsme 4, takže už to něco stojí. Takže musíme dost šetřit a prostě na to nesáhnu. Pak samozřejmě spoříme dětem, sobě a na to se ani šáhnout nedá..
Příspěvek upraven 15.10.21 v 08:34
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava píše:
panebože nepiš obídek nebo mi praskne monitor a dospěj dřív, než budete mít děti. Nebo máte děti a přehlídla jsem to?
to se tedy omlouvám za obídek.. ano máme dceru, a muž má i dítě z prvního vztahu, psala jsem alimenty. O dceru je tedy vzorně postaráno, ta je vždy na prvním místě. Vždy jsou peníze na léky, boty, oblečení vše co potřebuje. Zatím tedy na tom spořícím je vždy aspon 50tis… to vždy zbystřím, že to tam prostě musí zustat, to pak šetříme… a pak to jako deb. ilové rozjedeme… ještě jsou i na liškách nějaké peníze.
- Citovat
- Upravit
@Kriss Tina píše:
Tak já třeba v září taky byla na víkendovem pobyte s obidkama, nakupovala dárky na Vánoce, platila věci do školy, koupila dětem něco pro radost, kupovala novou obývací stěnu a tolik jsem neutratila a to byl vyjmecny měsíc, kdy sme se rozsoupli, proto jako nechápu kam ty peníze dáváte, každý měsíc snad nejezdíš do ikei a nekupujes vánoční dárky ne?
Vždy se najde něco co „potřebuji“
jooo jsme blbí.. možná mi to pomůže tady jak to uslyším z více stran, že je to fakt hodně. Na listopad si prostě nastavím max. 28tis. a žádné kraviny nepotřebne nekupovat!!!
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
tak to zase není že by to byli nevím co.. obídek v restauraci, vínečko, ikea, byli jsme na víkendovém pobytě a tam zase obídky, večeře, netflix, hračkařství, nějaké dárky na vánoce, vstup do muzea, dekorace domu, pivečko na hřišti, kvítko k narozkám, školka srpš, oprava tedy tu je 3500, zase hračkářštví… to tu čtu ted jak si to píšu… blbosti tak nějak…
A to takhle mate kazdy mesic?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
Dej si limit na týden na jídlo atd.. a s tím se snaž vyjít. Nakupuj jídlo nejlépe 1× týdně velký nákup podle seznamu a pak jen dokupuj pečivo, ovoce a zeleninu. To chce i naplánovat co ten týden budeš vařit, nakupovat podle akce a né zbytečně předražené věci, které zrovna v akci nejsou, to ušetříš hodně..
A hned na začátku měsíce dát peníze, které chceš uspořit, stranou.
My moc rádi cestujeme, jsme 4, takže už to něco stojí. Takže musíme dost šetřit a prostě na to nesáhnu. Pak samozřejmě spoříme dětem, sobě a na to se ani šáhnout nedá..Příspěvek upraven 15.10.21 v 08:34
Jídlo utratíme tak 12-13tis za měsíc. To jsem se ted začala tak snažit dělat že chodím jednou týdně. Ted už třetí týden to tak mám a ok. Chodím ve čtvrtek. Byla jsem minulý čtvrtek.. stálo to asi 2200, a včera 2500 (ale máme oslavy v sobotu), mezitím jen v pondělí asi za 300Kč mléko, zelenina chybla.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
to se tedy omlouvám za obídek.. ano máme dceru, a muž má i dítě z prvního vztahu, psala jsem alimenty. O dceru je tedy vzorně postaráno, ta je vždy na prvním místě. Vždy jsou peníze na léky, boty, oblečení vše co potřebuje. Zatím tedy na tom spořícím je vždy aspon 50tis… to vždy zbystřím, že to tam prostě musí zustat, to pak šetříme… a pak to jako deb. ilové rozjedeme… ještě jsou i na liškách nějaké peníze.
No jako uprimne mi prijde 50tis pro 3-4 clennou rodinu dost zoufala rezerva a ja bych osobne nemela klidny spani, kdyby to byly nase jediny penize pro pripad pruseru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
A to takhle mate kazdy mesic?
No většinou je to těch 45-50tis že padne
v tom je fakt jídlo, drogerie, nafta, benzin (projedeme dost měsíčně do práce), léky, oblečení, boty a hlupoty. Ted za říjen je to asi 65tis.. uplná darda.
- Citovat
- Upravit
12 tisíc za boty?
To jsi obula celou Klapzubovu jedenáctku, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ernais píše:
No jako uprimne mi prijde 50tis pro 3-4 clennou rodinu dost zoufala rezerva a ja bych osobne nemela klidny spani, kdyby to byly nase jediny penize pro pripad pruseru.
Joo to mě právě na tom štve nejvíce.. vím že je to málo. Dali jsme si za cíl, že do konce roku tam bude 100tis…což už nebude
a pak se mělo dále na dovču ušetřit. Takže do léta je třeba 100tis ušetřit
- Citovat
- Upravit