Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
neczuz píše:
záleží, co bereš za látkovku. já ted jedu na látkovkách. obyčejný čtverec fakt sotva pobere jedno čurání. Ale na noc má kalhotkovou bambusovou plenu, nepřebaluji a pobere to taky. Takže klidně těch 200-300.
No jako látkovou beru klasickou bavlněnou čtvercovou plínku, co jsme měli my
, žádné moderní vymoženosti.
POdle mě to bude něco mezi počuranou jednorázovkou a látkovkou. Klasických látkovek je třeba víc durch počuraných jednorázovek míň.Ale já bych dítě tak dlouho v 1 jednoráázovce stejně nenechala.
Luciusek píše:Mufina píše:Pitný režim u plně kojeného dítěte se sleduje právě přes počet počůraných plen - nelze zjistit objem vypitého mlíčka, ale pokud dítko počůrá minimálně 6 plen denně, má tekutin dost. Pokud by jich bylo míň, hrozila by dehydratace nebo by to mohla být známka nedostatečného přísunu živin.
Luciusku, jenže jak sledovat pitný režim u kojeného dítěte?
No to já vím, ale ty píšeš, že nevíš jak je to s počůranýma plenkama, ale že se má sledovat pitný režim dítěte, tak mi to nějak nebylo jasný ![]()
Mě sestra na dětským říkala, že dítě by mělo čůrat tak, aby v plínce, která je měněná po dvou hodinách bylo prostě načůráno. Takže 6 počůranejch po dvou hodinách.
Mě to tedam říkala v souvislosti s dehydratací.