Jak se poprat s tou školou? :-(

Anonymní
19.12.11 19:56

Jak se poprat s tou školou? :-(

Ahoj potřebuju se u vás vypovídat. Mám takové trápení, dělala jsem 3× absolutorium a ani jednou se mi to nepovedlo. Teď naposledy jsem vytáhla perfektní otázky, tak jsem měla radost a při povídání se mě ten doktor na jeden předmět ptal úplně na něco jiného. Najednou jsme nebyli v tom předmětu, ale úplně někde jinde a při vyhlašování mi oznámili, že mám smůlu a že jsem neprospěla. Vůbec to nechápu. Teď nevím co mám dělat, mám opakovat ročník?? Nebo jít studovat něco jiného? Prosím máte někdo zkušenost? Stalo se to někomu? Samozřejmě okolí jsem řekla, že to mám. :-( Protože se moc stydím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14809
19.12.11 20:00

A na jaké škole a jaký obor? To je opravdu pech, ale nemáš se snad proč stydět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 20:03

Farmaceutický asistent, nevím jestli jde té škole jen o peníze nebo proč to dělají? Stydím se, protože snad všichni mají VŠ a já nemám ani VOŠ :-(

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 20:03

Tak větší problém bych viděla v tom, že si řekla okolí, že to máš, než v tom, že si to neudělala. Neboj, ještě není všem dnům konec :hug: . Osobně bych už opakovat na stejné škole nešla - když si to neudělala třikrát, nevím jestli by Ti to po čtvrté dali (měla si tu stejnou komisi? nebo pokaždé jinou?). Jinak opakovat ročník si myslím, že ani nejde, měla si ho ukončený ne ? Musela bys opakovat celou školu odznovu, popř. si nechat pouznávat předměty, ze kterých si měla dobré známky a zbytek udělat znovu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 20:07

Jsem zdaleka, takže se nikdo nedozví, že to nemám. Řekli mi, že opakovat ročník se dá. A že se dají i některé zk uznat. Na této škole už opakovat nebudu, měla jsem komisi stejnou. Na konci třeťáku jsem měla jedničky, dvojky ze zkoušek a najednou mi absolut. nedají! Vůbec to nechápu.

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 20:15
Anonymní píše:
Jsem zdaleka, takže se nikdo nedozví, že to nemám. Řekli mi, že opakovat ročník se dá. A že se dají i některé zk uznat. Na této škole už opakovat nebudu, měla jsem komisi stejnou. Na konci třeťáku jsem měla jedničky, dvojky ze zkoušek a najednou mi absolut. nedají! Vůbec to nechápu.

Jasně no, známky nemají žáden vliv na státnice / absolutorium - tam se musíš naučit všechno najednou a né postupně jak na zkoušky, bylo toho moc, ale nevěš hlavu.. :hug: Myslíš jakože by si to zjišťovali na škole jo? :mrgreen: (Že píšeš, že si zdaleka, tak se to nemají jak dozvědět, že si to neudělala).. Myslím, že snad nikdo nemá důvod, to zjišťovat, jestlis to udělala nebo né ne ? ;) Pokud si to teda neřekla v práci, tam by asi chtěli vidět diplom (nebo jak se to přesně jmenuje na VOŠ). Jestli Ti umožnili opakovat ročník, tak bych do toho možná i šla (to na VŠ nejde, nebo možná jak na které), takže než nemít po třech letech nic, tak bych asi riskla i ten čtvrtý rok.. Nevím no.. zase ale když Ti to tolikrát nedali..měla bych obavu abych nechytla zas tu samou komisi.. fakt nevím no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
19.12.11 20:20

Dívala jsi se do studijního řádu? Nemáš možnost se odvolat, požádat o komisijní přezkoušení nebo něco jiného?
zdá se mi divné, že bys měla jedničky a dvojky a nebyla schopná se přijatelně (aspoň na trojku) naučit na absolutorium :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.12.11 20:26

Kallkapa : No ty jsi říkala, že bys viděla problém v tom, že jsem to někomu řekla..

Novire: Ředitelka mi řekla, že to nejde, že prej mám smůlu..Je to soukromá škola, tak jestli chtějí jen prachy, tak to můžu umět i pozpátku

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 20:28
Novire píše:
Dívala jsi se do studijního řádu? Nemáš možnost se odvolat, požádat o komisijní přezkoušení nebo něco jiného?
zdá se mi divné, že bys měla jedničky a dvojky a nebyla schopná se přijatelně (aspoň na trojku) naučit na absolutorium :think:

Novire, já myslím, že ani tak nejde o to naučení jako o ten stres. Ještě sedět po třetí před tou samou komisí, která Ti to už dvakrát nedala, to určitě taky udělá své :zed: :? . Myslím, že ten třetí pokus už byl na odvolání, či na žádost děkanovi ne? Myslím, že je jen jeden řádný a jeden opravný ( nebo je to na VOŠ jinak?).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.12.11 20:30
Anonymní píše:
Kallkapa : No ty jsi říkala, že bys viděla problém v tom, že jsem to někomu řekla..Novire: Ředitelka mi řekla, že to nejde, že prej mám smůlu..Je to soukromá škola, tak jestli chtějí jen prachy, tak to můžu umět i pozpátku

Jo to jsem napsala - Byla to reakce na to, že se stydíš, žes to neuděla tak si řekla, že jo. Já nevidím problém v tom, že si to neudělala, nic se přeci neděje, je to jen škola. Neudělala si tuto, uděláš jinou.. Myslela jsem to tak, že bych se více styděla, kdyby někdo přišel na to, že jsem si vymyslela, že to mám :oops: Ale myslím, že nikdo určitě nemá potřebu to řešit, takže to je fuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
19.12.11 20:32
Anonymní píše:
Kallkapa : No ty jsi říkala, že bys viděla problém v tom, že jsem to někomu řekla..Novire: Ředitelka mi řekla, že to nejde, že prej mám smůlu..Je to soukromá škola, tak jestli chtějí jen prachy, tak to můžu umět i pozpátku

Ale tak zase, jestli to umíš i pozpátku, tak to bych se teda ozvala!! A chtěla přezkoušení s tím, že si myslíš, že si na tebe komise zasedla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
19.12.11 21:01

Myslím, že zkoušející už dopředu ví, že to dát nechce. O penězích to asi nebude, to by takto vyhodili vícero lidí. Chce to jinou komisi…ta možnost je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Izz
19.12.11 21:09

Já si teda zase myslim, že to neni tak, že komise si řekne, že to nedá…a prostě to nedá. Mám VŠ. Když jsem se na zkoušky učila poctivě, udělala jsem je. Když jsem se na to vyprdla, vykopli mě.
Byla jsem i podělaná na zkouškách, kdy se o dotyčnym profesorovi tradovalo, že za každou malou chybu studenta vyhodí. Já na zk byla, můj výkon nebyl 100%, ale i tak jsem dostala 1 a pochvalu za to, že moje znalosti jsou skvělý.

Ale k věci! byla jsem na zkoušce s holkou, co nevěděla skoro nic a samo ji vykopli. Ona pak venku vykládala, že uměla všechno a jen jednu dílčí otázku zodpověděla špatně a proto, že jí vylila.

Já nevim. Já se nikdy nesetkala s tim, že by někoho vyhodili proto, že chtěli.....

Ale je fakt, že k jednomu profesorovi se doporučovalo jít v půl 12, protože se těšil na oběd, nikoho dlouho netrápil a dal to.

• Citovat
  • Upravit
8566
19.12.11 21:14
Loudala píše:
Myslím, že zkoušející už dopředu ví, že to dát nechce. O penězích to asi nebude, to by takto vyhodili vícero lidí. Chce to jinou komisi…ta možnost je?

Taky si nemyslím, že dopředu ví, koho vyhodí.. Já měla v komisi profesorku, se kterou jsme se neměly vzájemně příliš v lásce, drtila mě jak mohla, ale vyhodit mě nemohla, uměla jsem.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1717
19.12.11 21:19

Izz - nechápeme se. Studovala jsem VŠ a kantoři dost dobře rozeznají, kdo na studium má a kdo ne. Dost často jsou zkoušky jen písemné, tudíž jimi lze proplout.
Musím se přiznat, že moje studijní výsledky byly dost mizerné (při studiu jsem pracovala a rodiče mě neživili, zároveň jsem neměla žádné jiné zázemí). Naproti tomu jsem měla spolužáčku, která měla v průběhu studia lepší výsledky než já, ale u státnic i na 6. poslední pokus vyhořela (tolik pokusů, protože studovala 2 obory a jeden státnicový předmět měla společný).

Ptala jsem se na to vyučujícího, který byl u komise (znali jsme se), jak je to možný a dozvěděla jsem se, že prostě jsou studentni, kteří i když u zkoušek projdou, tak jejich myšlení studiu prostě neodpovídá. že je mnoho „horších“ studentů, kteří se dost často na studium vykašlou, ale jejich znalosti a především práce s nimi je na mnohem vyšší úrovni.

Nevím, jak přesně to vysvětlit…mmch bojovala jsem s dipolomovou prací a oponent mi 2 dny před státnicama napsal vyjádření „nevyhovuje“ s vysvětlením, že pokud chci obhajovat, mám napsat jinou práci. Což dle studijního řádu není úplná banalita. Stálo mě to 2 roky přerušeného studia a následně nekonečné doufání, že toho samýho učitela nebudu mít v komisi…Ten totiž taky už dopředu věděl, že nemám šanci. Jen byl tak „fér“, že mi to rovnou řekl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze