Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pokud to máš do toho jiného města od rodičů tak hodinu cesty, tak bych si nejdřív v tom městě našla práci, kam bych dojížděla, a pak teprve byt.
@peckova píše:
Pokud to máš do toho jiného města od rodičů tak hodinu cesty, tak bych si nejdřív v tom městě našla práci, kam bych dojížděla, a pak teprve byt.
To právě nemám ![]()
Hledat snad jde oboje zároveň. Spousta firem nabízí ubytování na vlastních ubytovnách nebo si můžeš pro začátek najít klasickou ubytovnu. Ono v dnešní době ti bude trvat déle najít byt než práci.
V 5,30 h jsem vstavala, v 6 h jel bus do vetsiho mesta, v 6,30 jel rychlik do Prahy, v Praze cca v 7,30 - od 8 h jsem pracovala…zpet… odchod v 16,30 h - 17 h z prace…doma u rodicu zpet cca v 19 h. Dojizdela jsem 3 mesice…rozhodne si nejdriv najdi práci…
@Anonymní píše:
Ahoj
Prosím o radu. Chci se poprvé odstěhovat od rodičů do jiného města a nevím, jak to udělat. Našetřené nějaké peníze mám, ale nevím, zda si první najít byt a až po přestěhování do bytu si najít práci, nebo jestli si první najít práci, jenže to zase nebudu mít kde spát![]()
Chápete co myslím? A současně nevím jak by to šlo, nemusí se rychle naskytnout byt k bydlení…
Ahoj,
asi bych spis hledala prvne praci. Nevim, do jakeho mesta se stehujes ani jakou praci chces/muzes delat. Prijde mi tohle dulezitejsi, muzes se domluvit na nastupu a podle lokality si i hledat byt. Nebo si vykomunikuj obe veci zaraz - bude to narocnejsi, ale tak asi bych to zkusila tak.
Ono by se zdalo jednodusi se asi drive nastehovat a pak hledat praci, ale kdo vi jak dlouho to bude trvat a nasetrene penizky se spis budou hodit jako zaloha nebo nebo na vybaveni bytu ![]()
Preju hodne stesti!
@P-aulin-a píše:
Ahoj,
asi bych spis hledala prvne praci. Nevim, do jakeho mesta se stehujes ani jakou praci chces/muzes delat. Prijde mi tohle dulezitejsi, muzes se domluvit na nastupu a podle lokality si i hledat byt. Nebo si vykomunikuj obe veci zaraz - bude to narocnejsi, ale tak asi bych to zkusila tak.Ono by se zdalo jednodusi se asi drive nastehovat a pak hledat praci, ale kdo vi jak dlouho to bude trvat a nasetrene penizky se spis budou hodit jako zaloha nebo nebo na vybaveni bytu
Preju hodne stesti!
Také mě napadlo se pokusit se zaměstnavatelem domluvit den nástupu, abycch měla čas najít byt … ale záleží jestli by byl ochotný mě vzít třřeba další měsíc … Děkuji ![]()
Hledej obojí zaráz. Plus nehledej byt, ale spolubydlení. Teď je k tomu ideální čas, protože se budou vracet studenti a hledat bydlení.
Ve spolubydlení většínou neplatíš zálohu a byt samotné holce bez práce nikdo nepronajme. I kdyby si měla na zálohu.
Něco trvalejšího a ne tak levného pak hledej podle toho kde budeš zaměstnaná a jaké budou tvé reálné možnosti.
Hlavně to neodkládej, proto, že to zrovna nebude dokonalé.
@Ou píše:
Hledej obojí zaráz. Plus nehledej byt, ale spolubydlení. Teď je k tomu ideální čas, protože se budou vracet studenti a hledat bydlení.Ve spolubydlení většínou neplatíš zálohu a byt samotné holce bez práce nikdo nepronajme. I kdyby si měla na zálohu.
Něco trvalejšího a ne tak levného pak hledej podle toho kde budeš zaměstnaná a jaké budou tvé reálné možnosti.
Hlavně to neodkládej, proto, že to zrovna nebude dokonalé.
Chci se stěhovat nebo chci žít sama, mít vše po svém a tak, takže spolubydlení vůbec, to bych rovnou mohla zůstat u rodičů, ale děkuji ![]()
Ahoj
Chápete co myslím? A současně nevím jak by to šlo, nemusí se rychle naskytnout byt k bydlení…
Prosím o radu. Chci se poprvé odstěhovat od rodičů do jiného města a nevím, jak to udělat. Našetřené nějaké peníze mám, ale nevím, zda si první najít byt a až po přestěhování do bytu si najít práci, nebo jestli si první najít práci, jenže to zase nebudu mít kde spát