Jak se přestěhovat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
1.9.18 18:06

Jak se přestěhovat

Ahoj :*
Prosím o radu. Chci se poprvé odstěhovat od rodičů do jiného města a nevím, jak to udělat. Našetřené nějaké peníze mám, ale nevím, zda si první najít byt a až po přestěhování do bytu si najít práci, nebo jestli si první najít práci, jenže to zase nebudu mít kde spát :D 8o Chápete co myslím? A současně nevím jak by to šlo, nemusí se rychle naskytnout byt k bydlení…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
90
1.9.18 18:09

Pokud to máš do toho jiného města od rodičů tak hodinu cesty, tak bych si nejdřív v tom městě našla práci, kam bych dojížděla, a pak teprve byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 18:10
@peckova píše:
Pokud to máš do toho jiného města od rodičů tak hodinu cesty, tak bych si nejdřív v tom městě našla práci, kam bych dojížděla, a pak teprve byt.

To právě nemám :oops:

• Citovat
  • Upravit
90
1.9.18 18:11
@Anonymní píše:
To právě nemám :oops:

a jak daleko to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.9.18 18:15

Hledat snad jde oboje zároveň. Spousta firem nabízí ubytování na vlastních ubytovnách nebo si můžeš pro začátek najít klasickou ubytovnu. Ono v dnešní době ti bude trvat déle najít byt než práci.

• Citovat
  • Upravit
190
1.9.18 18:15
@peckova píše:
a jak daleko to je?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 18:17
@peckova píše:
a jak daleko to je?

83 km :/

• Citovat
  • Upravit
5546
1.9.18 18:18

V 5,30 h jsem vstavala, v 6 h jel bus do vetsiho mesta, v 6,30 jel rychlik do Prahy, v Praze cca v 7,30 - od 8 h jsem pracovala…zpet… odchod v 16,30 h - 17 h z prace…doma u rodicu zpet cca v 19 h. Dojizdela jsem 3 mesice…rozhodne si nejdriv najdi práci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
505
1.9.18 18:32
@Anonymní píše:
Ahoj :*
Prosím o radu. Chci se poprvé odstěhovat od rodičů do jiného města a nevím, jak to udělat. Našetřené nějaké peníze mám, ale nevím, zda si první najít byt a až po přestěhování do bytu si najít práci, nebo jestli si první najít práci, jenže to zase nebudu mít kde spát :D 8o Chápete co myslím? A současně nevím jak by to šlo, nemusí se rychle naskytnout byt k bydlení…

Ahoj,
asi bych spis hledala prvne praci. Nevim, do jakeho mesta se stehujes ani jakou praci chces/muzes delat. Prijde mi tohle dulezitejsi, muzes se domluvit na nastupu a podle lokality si i hledat byt. Nebo si vykomunikuj obe veci zaraz - bude to narocnejsi, ale tak asi bych to zkusila tak.

Ono by se zdalo jednodusi se asi drive nastehovat a pak hledat praci, ale kdo vi jak dlouho to bude trvat a nasetrene penizky se spis budou hodit jako zaloha nebo nebo na vybaveni bytu :)

Preju hodne stesti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.9.18 18:49
@P-aulin-a píše:
Ahoj,
asi bych spis hledala prvne praci. Nevim, do jakeho mesta se stehujes ani jakou praci chces/muzes delat. Prijde mi tohle dulezitejsi, muzes se domluvit na nastupu a podle lokality si i hledat byt. Nebo si vykomunikuj obe veci zaraz - bude to narocnejsi, ale tak asi bych to zkusila tak.

Ono by se zdalo jednodusi se asi drive nastehovat a pak hledat praci, ale kdo vi jak dlouho to bude trvat a nasetrene penizky se spis budou hodit jako zaloha nebo nebo na vybaveni bytu :)

Preju hodne stesti!

Také mě napadlo se pokusit se zaměstnavatelem domluvit den nástupu, abycch měla čas najít byt … ale záleží jestli by byl ochotný mě vzít třřeba další měsíc … Děkuji :*

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
1.9.18 19:57

Hledej obojí zaráz. Plus nehledej byt, ale spolubydlení. Teď je k tomu ideální čas, protože se budou vracet studenti a hledat bydlení.

Ve spolubydlení většínou neplatíš zálohu a byt samotné holce bez práce nikdo nepronajme. I kdyby si měla na zálohu.

Něco trvalejšího a ne tak levného pak hledej podle toho kde budeš zaměstnaná a jaké budou tvé reálné možnosti.

Hlavně to neodkládej, proto, že to zrovna nebude dokonalé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.9.18 13:26
@Ou píše:
Hledej obojí zaráz. Plus nehledej byt, ale spolubydlení. Teď je k tomu ideální čas, protože se budou vracet studenti a hledat bydlení.

Ve spolubydlení většínou neplatíš zálohu a byt samotné holce bez práce nikdo nepronajme. I kdyby si měla na zálohu.

Něco trvalejšího a ne tak levného pak hledej podle toho kde budeš zaměstnaná a jaké budou tvé reálné možnosti.

Hlavně to neodkládej, proto, že to zrovna nebude dokonalé.

Chci se stěhovat nebo chci žít sama, mít vše po svém a tak, takže spolubydlení vůbec, to bych rovnou mohla zůstat u rodičů, ale děkuji :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max