Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, dumam uz od vcera jestli jit nebo ne..
Dcera 9 mesicu. Ma rymu uz delsi dobu 10 dni urcite, stridaji se ruzne barvy vetsinou rano zluta pak bila. Pres den ji to hodne tece, dycha pusou. Posledni dve noci kaslala, ale jen v noci a v noci taky strasne knoura
porad se prevaluje. Dneska jsem navic objevila zvetsenou uzlinu na krku na jedne strane…
Porad nevim jestli jit k doktorce nebo ne??
Ja bych teda sla, pokud v kasle a je neklidna. My takhle meli rymu tyden, nakonec ji to spadlo na průdušky a skončili jsme v nemocnici. Sice jen jeden den ale i tak. Pro jistotu zajdi, at si ji doktorka poslechne ![]()
Tak utcite.. muzes se ji i zeptat, jestli pomuze nejaka babska rada na onemocneni - inhalovat hermanek, caj s medem atd.. Aby jsi dite treba nemusela tolik ladovat praskama kvuli ryme.
Šla bych k dotorce. Pokud má dítě rýmu, tak ho doktorka vidět nechce, ale když má kašel, tak ho vidět určitě chce…mám s tím zkušenost se synem. Takže k doktoru ano.
Je pátek a pokud se rýma nelepší a v noci začíná kašlat, tak bych šla, ale asi bych si zavolala(teda já volám vždycky) aby v čekárně nebylo zrovna moc dětí a něco ještě nechytla. Ten kašel může být i z hlenů co jí stýkají do krku, ale to nikdy nevíš.
Jinak na rýmu fakt hodně používám zapálenou eukalyptovou aromalampu, hodně větrej, odsávej a vždycky podpořím imunitu, heřmánkový čaj s medem, na ten kašel se mi strašně osvědčilo míčkování(pokud to v ní chrčí) a namazat prsíčka sádlem a zabalit do tepla, takhle se toho zbavíš hodně rychle
Holky tak jsem tam volala dr. Mi rikala, ze uzlinu ma zrejme zvetsenou, protoze je nachlazena. Kasel pokud je jen v noci je zrejme od rymy.. Pry ryma u tak malych deti muze trvat klidne i 2 mesice ![]()
V pondeli mam zavolat jak je natom
Pokud kašle jen v noci, tak je to z rýmy, jak jí to teče do krku.
Pokud jí rýma teče a nebetonuje se v nose, tak bych koupila kapky (mořské na proplachování plus nějaký nasivin a pod.) a řešila to jen tímhle.
Pokud jí nelítají teploty do výšin, tak bych s tímhle k doktoru taky nešla (když bych byla na MD a nemusela řešit ošetřovačku) ![]()
@Moniulik píše:
Maminky, dumam uz od vcera jestli jit nebo ne..Dcera 9 mesicu. Ma rymu uz delsi dobu 10 dni urcite, stridaji se ruzne barvy vetsinou rano zluta pak bila. Pres den ji to hodne tece, dycha pusou. Posledni dve noci kaslala, ale jen v noci a v noci taky strasne knoura
Porad nevim jestli jit k doktorce nebo ne??porad se prevaluje. Dneska jsem navic objevila zvetsenou uzlinu na krku na jedne strane…
samozřejmě ano..