Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, máte někdo nějaký trik, jak se rychle a účinně zbavit oparu? Mám ho podruhé v životě, tak s tím ještě nemám moc zkušeností a budu věděčná za každou radu. Nejlépe něco přírodního, co opravdu zafunguje.
Vždy jsem měl zafixováno že se má dát kousíček pasty na zuby-ale prý vysušuje
,rozhodně jsou přípravky na to..
.
Mě skvěle funguje mastička Herpesin, ale to chce chytnout hned v začátku, jak je rozjetej, tak už asi nic moc
Někdy zafungovala i ta zubní pasta nebo Tea tree oil, vysuší, ale to je taky hned na počáteční fázi, když se opar vytváří..
Ale prý skvěle fungují ty náplasti na opar, zkus se optat v lékárně. Osobní zkušenost s nimi ale nemám.,..
Už to mám rozjeté, nepoznala jsem to, myslela jsem, že mám jenom rty vysušené, a ráno horor. Pupeny přes půl rtu. Ty mastičky prý působí jen, když to ještě není vidět, takže mám smůlu.
@mitzy ahojky, ja mam hodne casto opary a vzdycky mi kazda masticka pomohla jenom jednou, pak jsem si koupila konopnou mast a ta je nejlepsi, je na suchy rty, popraskane koutky, zanety a opary. Davam si ji teda jenom na noc, pres den mam naplaste compeed kvuli malemu, kdyz mi v nestrezenym okamziku sahne na pusu tak at nesahne hned na opar.
@terinka4444 píše:
Rychle už nezabere nic, počítej týden.
Ach jo, to je děs. Manžel mi řekl, že vypadám jako havajský bubeník.
Ani žádná babská rada by nemohla pomoct?
@mitzy píše:
Ach jo, to je děs. Manžel mi řekl, že vypadám jako havajský bubeník.Ani žádná babská rada by nemohla pomoct?
S tím neuděláš už nic. Prostě čekej a hlavně na to nedávej pastu na zuby. A kdyby mi tohle řekl chlap, tak ho pošlu do (!)
![]()
@Krasavicaa píše:
S tím neuděláš už nic. Prostě čekej a hlavně na to nedávej pastu na zuby. A kdyby mi tohle řekl chlap, tak ho pošlu do (!)![]()
![]()
![]()
To jsem taky udělala.
@Twin_Star píše:
Zinkova mast
ano, to si nemůžu vynachválit jí. Zázračná věc, jmenuje se to miraclean zinková emulze, 100ml za 100,– bezvadný na všechny defekty na kůži, pomáhá i na opary, rychleji schnou a tolik nebolí, ale zázračně nezmizí. Ale ten zinek je super na všechno na kůži.
Dneska jsem našla na internetu, že je dobré použít ocet-nalít na vatičku a na cca 30 sekund přidržet na rtu. Bolí to děsně, ale už nemám ty puchýřky jako ráno pro probuzení, ale takové jakoby zaschlé dírky, což beru jako úspěch. Prý to podle odborníků běžně trvá tak min. týden, ale teď si myslím, že se to může zahojit i dřív, když už je to vysušené. Doufám, že nejsem jen přehnaná optimistka a že opravdu ten ocet pomůže. Ještě to absolvuju před spaním, a budu doufat, že se ráno v zrcadle poznám.
Terinko, to neznám, já vždycky kupovala zinkovou mast vyrobenou přímo v lékárně. Urychluje to hojení oparu opravdu zázračně.
Naposled jsem použila na opar Hemagel a divila jsem se, jak to pomohlo.