Jak se stát odhadcem nemovitosti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
27.1.20 14:47

Ahoj holky, ráda bych oživila diskuzi ;) Jsem na mateřské s druhým dítětem a zvažuji, co po jejím skončení, vzhledem k okolnostem, budu potřebovat práci na ZL, být svým pánem. Mám VŠ ekonomického směru, titul Ing., a praxi v bance, kde jsem měla na starosti větší firemní úvěry zajišťovane nemovitostmi. Lákala by mě proto práce odhadce nemovitosti. Actak mě krom toho studia zajímá, jak pote v praxi probiha navazani spoluprace s bankami, jak je to v dnesni dobe obtizne, zkrátka jak po studiu a vyrizeni ZL probiha „naskočení“ do reality a praxe. Budu vděčná za jakoukoliv info, abych se rozhodla, zda toto vše má pro mě do budoucna smysl 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.20 15:43

Ideálně si udělat kurz - zkoušky. Stojí cca 40 000. Pak doufat, že ho uděláš a najdeš si klientelu. Je těžké se mezi odhadce dostat…

• Citovat
  • Upravit
3
27.1.20 16:10

Děkuji za reakci.. O to mi právě jde, jaká je následná praxe se tím začít skutečně živit. Konkretni zkušenosti nekoho, kdo do toho aktuálně šel, nebo už to dela dele a vi, jak to chodi. Abych dva roky nestravila studiem neceho, co pak nebude ani realizovatelne. U nás v okrese je dle dostupných informací na netu jen cca pět odhadců a co si tak vybavuji, jsou starší a zkušení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2805
28.1.20 09:08

Já se o to taky kdysi zajímala a není to vůbec jednoduché. Podle toho oč máš zájem - jestli klasického znalce nebo certifikovaného (certifikaci potřebujete právě pro banky a spořitelny). Získat certifikaci není sranda, musíte mít 3 roky praxi, vypracovat 3 vzorová ocenění a analýzu lokálního trhu, když projdete jste přizvána na ústní zkoušku. Když projdete, musíte po 3 letech skládat recertifikaci. Takže s ohledem na toto jsem to já vzdala. Ale jinak po absolvování potřebného kurzu bych to provedla asi tak, že bych nejdříve 3-4 roky odhadovala pod nějakou společností a pak se teprve postavila na „volnou nohu“.

Dřív snad musel čerstvý odhadce dělat alespoň 3 roky pod nějakým zkušeným, než se mohl osamostatnit, tohle ale už myslím neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat