Jak se stát zdravotní sestrou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A musis byt primo sestra? Nechces delat treba v pecovatelaku? Tam snad staci jen nejaky kurz
kazdopadne financne to nebude tak zajimave, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělala jsme
studium dálkové, trvá pět let, chodilo se do školy jednou týdně na celý den. Jinak se zdravotní sestrou nestaneš. Zkusit najít povolání ve zdravotnictví, kde ti studium umožní? Já dělala pečovatelku na soukromé LDNce a tam problém nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1mila2 no jak kde, dělala jsme na soukromé LDNce, patřil k nám ještě domov pro seniory a už tehdy jsem měla kolem 18k(je to přes 6 let zpátky). Dneska vím, že ty holky kolem 25k mají. Hovořím o čistém výdělku. K tomu 2× ročně prémie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám to stejně, taky sem se minula povoláním a to zdravotnictví mě zlakalo. Nicmene na sestru musíš mít školu, a ne jen střední. Zvaž práci pecovatelky, ošetřovatelky, sanitarky… K tomu nepotřebuješ vzdělání skoro žádné, staci kurz a děláš prakticky tu samou práci jako sestra, krom podávání léků a papírování (což mě teda nechybí).
Edit: švagr dělá třeba asistenta na patologii, a to má základku a k tomu kurzy
dostat se člověk může k leccemu ![]()
Příspěvek upraven 28.01.20 v 09:32
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kriss Tina teď už zase udělali obor Praktická sestra, která by měla mít stejné znalosti a kompetence, jako dříve zdravotní sestry. A zdravotničtí asistenti by měli mít možnost jeden rok si vzdělání,, dodělat ".
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aduš8 tak to je super, já vím že v posledních letech to nešlo, ségra dostudovala loni a aby mohla tu práci samostatně vykonávat, musela si udělat aspon DiS.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud máš maturitu, tak ideálně bakalářské kombinované studium Všeobecná sestra, trvá 3 roky. Nabízí ho minimálně 5 fakult po celé republice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aliik píše:
Pokud máš maturitu, tak ideálně bakalářské kombinované studium Všeobecná sestra, trvá 3 roky. Nabízí ho minimálně 5 fakult po celé republice
Ahoj, udělala jsem přijímačky na VŠ obor všeobecná sestra, ale vzdala jsem, protože, jednak, jako laika, bylo studium pro mě španělskou vesnicí, když nemáš základní znalosti o rovinách a směrech, ale horší pro mě bylo to, že za 3 roky, musíš na všech odděleních nemocnice oddělat 2300 hodin praxe. Teď studuji praktickou sestru, je to náročné časově, chodím tam 2× týdně a studium trvá 3 roky, ale dala jsem se do toho a musím to dokončit. Výšku bych si chtěla dodělat pak. I tak jsou pro mě všechny ty latinské názvy dost těžké a učím se každý den aspoň hodinu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Zajímalo by mě, jestli nemáte radu nebo zkušenost, jak se stat zdravotní sestrou

. Minula jsem se povoláním a naplňuje mě práce s lidma a pomáhání jim.Chci dělat zdravotní sestru.
. S mou praci bych to vubec nestíhala… Nemate někdo nejakou zkušenost? Budu rada za kazdou radu!!! 
Je mi 30 let. Vystudovala jsem hospodařskou ekonomii a pracuji 6 let jako účetní. Práce mě vůbec nebaví a nenaplňuje. Někdo zná svůj sen od malička někdo jako ja na to přijde jednoduše později
Zjišťuji informace, ale neni to žádná sranda…
Dalkove studium byva v týdnu. Nejbližší odeme 250km