Jak se vám líbí jméno Julinka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23033
21.11.11 19:14

Aha, tak tahle pinda je mi u riti:D me se libi to jmeno:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Káťa01
22.11.11 18:28

Julinka

Krásné jméno. :srdce: Dobrá volba :palec:

• Citovat
  • Upravit
139
22.11.11 22:38

Julinku či julču mám také spojenou s dámským přirozením. Navíc je u nás přejulinkováno, jméno v oblíbenosti asi přebírá štafetu po všech těch Nelinkách, Natálkách, Sofinkách a Emičkách :). Jinak jméno jako takové je pěkné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
20.3.16 03:24

Ahoj, vím že nám do toho nemá nikdo kecat, ale příjde mi to na hlavu padlé, moje babička mi udělala seznam schválených jmen, mamka mě chce vydědit, a kdo ví co je schopná vymyslet další část rodiny. A proč to u nás je, dozvěděli jsme se konečně pohlaví na 90% holčička a líbí se nám jméno Julie, všem vadí že by jí říkali Julčo, nám se to líbí. Jak s nimi jednat? Protože první co na mě vybafnou, jak hned mezi dvěma nebo do telefonu že mám změnit jméno, rozumně se s nimi mluvit nedá :zed:

• Citovat
  • Upravit
74217
20.3.16 06:17

S tím musíš počítat, že ji budou oslovovat, jak chteji. Manželova komora byla Julie a neslyšela jsem že by ji oslovili jinak než teta Julca.
Ve skolce máme holčičku a té všichni říkáme Juli, Julinko.
Dcera měla ve skolce Zuzanu Julii = Zulinku a vsichni ji tak oslovovali.
Mi se líbí Zulinka o neco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
20.3.16 06:31

@Kelsey Já s tím počítám a nevadí mi to, vadí to rodině, pořad jen vyhrožují ať změníme jméno. Potřebuju poradit jak na n, protože služně s nimi jednat nejde :zed:

• Citovat
  • Upravit
1086
20.3.16 06:31

Mně se líbí moc, mezi holčičíma jménama by byla jeden z favoritů. Máme v okolí a říkáme Juli, Julčo - ale nepřijde mně to nějak hanlivý., ani škaredý. Třeba Lenkám se taky říká Lenčo a nikdo to neřeší. Na okolí nedej, je to Vaše holčička. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1993
20.3.16 06:37

Nelíbí. Mám to jméno spojené s kravami a to zvířecími i lidskými

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.3.16 06:46

@Hrozina
@Mrs. S jde asi o to, že Julca se říká pohl. orgánům holek je to běžně zažitý výraz, narozdil od Lenci :-D. Aby holčičku pak takhle někdo neurazel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
20.3.16 06:50

@Mrs. S Tak v první řadě by si měli uvědomit, že to bude vaše dítě a vy rozhodujete o jméně. U prvního syna jsme se s přítelem na jméně dohodli a rodiny jsme se vůbec neptali, jen to oznámili. Teď u druhého jsme se nemohli rozhodnout, tak jsem se ptala na návrhy jmen, ale spíš ze zvědavosti. Nakonec jsme se opět domluvili sami s přítelem a ve finále se to jméno líbí všem. I tchýně byla nadšená. Každopádně mi moje máma řekla, že kdybychom mu dali jméno, co se jí nelíbí, přece ho kvůli tomu nebude mít míň ráda, je to prý naše věc ;) a na druhého vnoučka se moc těší ;). Takže tvoji rodinu trochu nechápu.

A za mě Julie je pěkný :palec: Syn s jednou chodí do školky a Julčo jí tam neříkají. Jen Juli nebo Julinko. Mě se to líbí ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
20.3.16 07:03

S rodinou bych jmeno ditete nekomunikovala. Osobne se mi jmeno Julie take nelibi kvuli nekde zazitemu julca=holcici prirozeni, ale co je mi po jmenu, ktere da kdokoliv v pribuzenstvu svemu diteti?

• Citovat
  • Upravit
2539
20.3.16 07:06

@Kelsey fakt? sem v zivote neslysela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.3.16 07:15

S tím přirozením jsem to taky nikdy neslyšela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
20.3.16 07:15
@Bomer píše:
@Kelsey fakt? sem v zivote neslysela…

No, bohuzel nevím, který jouda to vymyslel.
Ale na Moravě se to používá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
20.3.16 07:23

@Kelsey já jsem taky s Moravy a dokud jsem si to nepřečetla tak mě to nenapadlo, nikdo nic takového nerekl na rovinu, babicka argumentuje s tim ze znala Julii ze byla stara, nikdy se nevdala a nemela deti, jen nevim co by to mělo spolecneho s moji dcerou :zed:

Příspěvek upraven 20.03.16 v 07:35

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze