Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Julinku či julču mám také spojenou s dámským přirozením. Navíc je u nás přejulinkováno, jméno v oblíbenosti asi přebírá štafetu po všech těch Nelinkách, Natálkách, Sofinkách a Emičkách
. Jinak jméno jako takové je pěkné.
Ahoj, vím že nám do toho nemá nikdo kecat, ale příjde mi to na hlavu padlé, moje babička mi udělala seznam schválených jmen, mamka mě chce vydědit, a kdo ví co je schopná vymyslet další část rodiny. A proč to u nás je, dozvěděli jsme se konečně pohlaví na 90% holčička a líbí se nám jméno Julie, všem vadí že by jí říkali Julčo, nám se to líbí. Jak s nimi jednat? Protože první co na mě vybafnou, jak hned mezi dvěma nebo do telefonu že mám změnit jméno, rozumně se s nimi mluvit nedá ![]()
S tím musíš počítat, že ji budou oslovovat, jak chteji. Manželova komora byla Julie a neslyšela jsem že by ji oslovili jinak než teta Julca.
Ve skolce máme holčičku a té všichni říkáme Juli, Julinko.
Dcera měla ve skolce Zuzanu Julii = Zulinku a vsichni ji tak oslovovali.
Mi se líbí Zulinka o neco víc.
@Kelsey Já s tím počítám a nevadí mi to, vadí to rodině, pořad jen vyhrožují ať změníme jméno. Potřebuju poradit jak na n, protože služně s nimi jednat nejde ![]()
Mně se líbí moc, mezi holčičíma jménama by byla jeden z favoritů. Máme v okolí a říkáme Juli, Julčo - ale nepřijde mně to nějak hanlivý., ani škaredý. Třeba Lenkám se taky říká Lenčo a nikdo to neřeší. Na okolí nedej, je to Vaše holčička. ![]()
Nelíbí. Mám to jméno spojené s kravami a to zvířecími i lidskými
@Hrozina
@Mrs. S jde asi o to, že Julca se říká pohl. orgánům holek je to běžně zažitý výraz, narozdil od Lenci
. Aby holčičku pak takhle někdo neurazel ![]()
@Mrs. S Tak v první řadě by si měli uvědomit, že to bude vaše dítě a vy rozhodujete o jméně. U prvního syna jsme se s přítelem na jméně dohodli a rodiny jsme se vůbec neptali, jen to oznámili. Teď u druhého jsme se nemohli rozhodnout, tak jsem se ptala na návrhy jmen, ale spíš ze zvědavosti. Nakonec jsme se opět domluvili sami s přítelem a ve finále se to jméno líbí všem. I tchýně byla nadšená. Každopádně mi moje máma řekla, že kdybychom mu dali jméno, co se jí nelíbí, přece ho kvůli tomu nebude mít míň ráda, je to prý naše věc
a na druhého vnoučka se moc těší
. Takže tvoji rodinu trochu nechápu.
A za mě Julie je pěkný
Syn s jednou chodí do školky a Julčo jí tam neříkají. Jen Juli nebo Julinko. Mě se to líbí
.
S rodinou bych jmeno ditete nekomunikovala. Osobne se mi jmeno Julie take nelibi kvuli nekde zazitemu julca=holcici prirozeni, ale co je mi po jmenu, ktere da kdokoliv v pribuzenstvu svemu diteti?
@Bomer píše:
@Kelsey fakt? sem v zivote neslysela…
No, bohuzel nevím, který jouda to vymyslel.
Ale na Moravě se to používá.
@Kelsey já jsem taky s Moravy a dokud jsem si to nepřečetla tak mě to nenapadlo, nikdo nic takového nerekl na rovinu, babicka argumentuje s tim ze znala Julii ze byla stara, nikdy se nevdala a nemela deti, jen nevim co by to mělo spolecneho s moji dcerou ![]()
Příspěvek upraven 20.03.16 v 07:35