Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Oliver je hezky
akorat se mi moc nelibi zdrobneliny jako "Olik, Oli " atd. Jinak mate jemny prijemi takze spojeni je to fajn
Oliver je krasne jmeno.
Ma ale jednu nevyhodu. Je hrozne caste zrovna ted.
Ve skolce je to samy Sebastian, Oliver a Dominik.
Moje 4 kamaradky maji Olivera, nastesti se neznaji. To me odradilo od tohoto jmena. Stejne jako na holcicky Sofie, ci Ema.
Lide jakmile prijdou na jedno moderni novodobe jmeno tak ho pak davaji vsichni.
Ale pokud ve tvem okoli to tak neni, nebo pokud se opravdu citis s timto jmenem spajata, potom bys ho mela dat, rid se srdcem ![]()
Oliver je krásné jméno. Olík je příšerné. Omlouvám se, nechci se nikoho dotknout, jen můj názor.
@Petttruše píše:
ahoj holky a jak byste říkali zdrobněle Amélii?
Přeci Mio.. ![]()
Proč proboha lidi vymýšlí tak nesmyslné tvary k některým jménům??
Oliver je prostě Oliver. Proč bych mu měla říkat Olíku? To zní jak oslíku.. ![]()
Oliverku se říká hezky, tak proč vymýšlet příšerné kratší tvary..
Také uvažuji nad Oliverem nebo Alexandrem.
Líbí se mi, jednoho mám doma.
Určitě je to jméno, které zažívá boom v tom smyslu, že se nedávalo prakticky vůbec a teď se objevuje, ale rozhodně se nedá říct, že je hrozně časté, když je někde na 33. příčce nejčastěji dávaných jmen (za r. 2014, býval i dál), takže se daleko před ním pohybují i tradiční jména jako Václav, Jiří, Antonín, František apod.
A mimochodem @Ghanaian Princess, žádné z tebou jmenovaných jmen není „moderní novodobé“, jak píšeš ![]()
Nelibi, jednak se mi vybavi Oliver Twist a navic Olivera ma ted snad kazdy. Ale to je jen muj nazor, vasi volbu nemusim nijak posvecovat ![]()
Nicmene k prijmeni bych dala neco jemnejsiho, treba David, Filip, Milan, Vilem… nedala bych Oliver, Patrik, Petr a podobe…
@umea pokud ted Olivera ma snad kazdy, tak moc nechapu tip na Davida a Filipa, ktery ma dlouhodobe snad kazdy
Mě se jméno Oliver líbilo tak před 5 lety, kdy jsem tak pojmenovala svého kocoura.
Dítěti bych ho já osobně už teď nedala (i kdybych neměla kocoura s tímto jménem), mě přijde, že se teď dává hodně a taková jména se mi vždy zprotiví ![]()
Jméno je to ale hezké, tak pokud se líbí vám…dejte ho ![]()