Kam s mimčem, v postýlce nechce být?

1318
16.5.11 12:41

Kam s mimčem,v postýlce nechce být?

Ahojte maminky
Karolínka spinkala do nedávna v postýlce,úplně bez problémů,občas jsme teda uhoupali v sedačce,ale jinak ok.Ale posledních 14 dní v postýlce být nechce ani náhodou,vůbec nechápu proč.I když jí uhoupu v sedačce a dám jí do postýlky,chvylku spinká,pak se probudí a šílenej řev,znova už v ní neusne.Už jsme zkoušeli snad všechno,nechat v sedačce pořádně vytuhnout,nechat usnout v postýlce,s mantinelem,bez mantinelu,postýlku mám přímo u postele,pak jsme jí zkusili přestěhovat…Ale jak jí dám do velké postele,je v momentě tuhá,spinká celou noc,neprobouzí se,prostě nic.Přendám jí ale do postýlky,hned je vzhůru,chytne se šprušlí a řev,řev,řev.Mě nevadí že s náma spinká,spíš mi jde o její zádíčka,kůli páteři.To,že vysím noc co noc půlkou zadku ve vzduchu je věc druhá :-P
Přemýšlela jsem nad koupí klasické postele,ale i když jsem koukala na ty se zábrankou,stejně se dost bojím,hodně v noci cestuje,tak aby nespadla.Ptám se teda kam s ní???Omluvte slohovku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
16.5.11 12:47

Ahoj,ono asi spíš jde o to,že mimi tě chce cítit,a proto se jí dobře spinká s tebou v posteli.
U nás je něco podobného,manžel,když ráno vstává do práce,tak malého vyndá z postýlky,a dá mi ho do velké postele,a malej vydrží spát tak do 7:30,8h.Někdy i do 9.
A na odpolední spaní ho taky dávám do postele,hodinu spí sám,pak se probudí,to musím k němu,a pak spí ještě další 2h.Během spaní občas zašátrá rukou,a zjišťuje,jestli tam sem.
Snad moje jediná rada:zkus jí dávat do postýlky tričko,co celý den nosíš,aby cítila tvojí vůni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
16.5.11 12:47

Petrus, pokud ti nevadí, že spí v posteli s váma a i vy, rodiče, se vyspíte pohodlně s dítětem v posteli, neřešila bych to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
16.5.11 12:57

My máme taky malou v posteli, už od narození.Přiznám se,že v postýlce ještě nespala ani jednu noc :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.11 12:57

Možná nějaká forma separační úzkosti :nevim: Pokud ti společné spaní nevadí, tak docela fajn věc je na postel cestovní zábrana, dítě mi spalo na kraji, pak já a muž. Další možnost je postýlka, ze které jde jedna bočnice úplně odendat a přirazit k posteli. U nás toto bylo cca od 6-7m, nakonec jsem to v 9m utla, ale to už na to byl připravený, takže opětovný přesun do postýlky a vlastního pokojíku proběhl poklidně a rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 12:59

momi:To už jsem také zkoušela i postýlka byla hned vedle mojí postele,držela jsem jí i za ručičku,ale prostě řev.Nemůžou jí třeba vadi ty šprušle?
Cappy:No nevadí Honzovy-spí na mé půlce :lol: a mě taky ne,spíš mi oprvadu jde o její zádíčka,jestli si je na naší posteli nemůže nějak pokazit.Přeci jen má nemalá váha…občas třeba leží i trochu z kopečka :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 13:01
Gladys píše:
Možná nějaká forma separační úzkosti :nevim: Pokud ti společné spaní nevadí, tak docela fajn věc je na postel cestovní zábrana, dítě mi spalo na kraji, pak já a muž. Další možnost je postýlka, ze které jde jedna bočnice úplně odendat a přirazit k posteli. U nás toto bylo cca od 6-7m, nakonec jsem to v 9m utla, ale to už na to byl připravený, takže opětovný přesun do postýlky a vlastního pokojíku proběhl poklidně a rychle.

Ta cestovní zábrana zní docela dobře,kde se dá koupit,nebo nějaký odkaz na ní by byl?Mě ještě napadlo z jedn strany přirazi postýlku a pšrajcnout jí aby se nemohla hnout :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
775
16.5.11 13:02

Ahoj, naše malá nechtěla být v postýlce od narození,tak spinká s námi v posteli.Vůbec nás to neomezuje,spíš jsme s manželem klidnější když malá spinká mezi námi… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3201
16.5.11 13:07

Prvni dcera spala s nami vyhradne cca.do pul roku. Pak se stridalo obdobi postylka-postel, az sme kolem 9m odstranili bocnici a tim ji znovu vytvorili „tulici prostor“, to funguje dodnes. Rucicka pres sprusle je dle me blbost, taky sem zkousela, hlavne pokud se startuje „separacka“ :roll:
A nas novorozenec opet spi se mnou 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.5.11 13:10

Já mám tuším tuhle http://www.zbozi.cz/items?…

Nejde to teda aplikovat na postele, co nemají rošt, ty „nohy“ se strkají na rošt pod matraci. Pro mě ideální, je tam síťka, takže i kdyby se dítě nakulilo na ní, tak se neudusí. Mezi mnou a mužem spát nemohl, muž o sobě v noci moc neví. A hodně mi to pomohlo, když jsem se párkrát vzbudila s tím šíleným cuknutím „kdejetodítě“, že jsem měla jistotu, že nemůže nikam spadnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 13:15
Gladys píše:
Já mám tuším tuhle http://www.zbozi.cz/items?…Nejde to teda aplikovat na postele, co nemají rošt, ty „nohy“ se strkají na rošt pod matraci. Pro mě ideální, je tam síťka, takže i kdyby se dítě nakulilo na ní, tak se neudusí. Mezi mnou a mužem spát nemohl, muž o sobě v noci moc neví. A hodně mi to pomohlo, když jsem se párkrát vzbudila s tím šíleným cuknutím „kdejetodítě“, že jsem měla jistotu, že nemůže nikam spadnout.

No rošt pod matrací máme,sice se matrace musí zvednout,ale až se Honza vrátí z práce,tak mu to ukážu,je to super věc,moc děkuju za odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 13:17
ginche píše:
Prvni dcera spala s nami vyhradne cca.do pul roku. Pak se stridalo obdobi postylka-postel, az sme kolem 9m odstranili bocnici a tim ji znovu vytvorili „tulici prostor“, to funguje dodnes. Rucicka pres sprusle je dle me blbost, taky sem zkousela, hlavne pokud se startuje „separacka“ :roll:
A nas novorozenec opet spi se mnou 8-)

Jojo taky už vím,že je to hloupost,ale znáš to,člověk pro mimčo udělá vážně cokoliv.V porodce jí vypadával dudlíček,tak jsem jí ho v noci držela u pusinky aby usla,tvář jsem si opřela o tu jezdící plastovou postýlku a druhou noc co mi jí po císaři daly na pokoj jsem si rozbila hubu,postýlka mi pod tváří jaksi podjela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.5.11 13:18

Ahoj, to znám, naše Karolínka se nám ve 14 měsících napakovala do postele a od té doby už nespala v postýlce ani jednou. Už jsme si zvykli, že nám funí za krk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1318
16.5.11 13:26

Tak jste mě uklidnily opět.Jsem ráda že v tom nejsme sami :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
16.5.11 13:30

Ahoj Petruš. Asi jsi se už pořádně zamyslela a došlo Ti, že miminko chce být u Tebe, ve Tvé blízkosti. Proto si ho na noc bereš v noci k sobě. Děláš to instinktivně, protože víš, že takhle se bude cítit lépe. Pokud to nevadí manželovi a ani Tobě, tak bych to neřešila a nechala ho ve Vaší posteli tak dlouho, jak se mu tam bude líbit (Vy máte nějak malou postel, že se tam tři nevejdete pohodlně?) :nevim: Náš malý spal od narození s námi, dokonce i přes den chtěl spávat v místnosti, kde někdo byl (řešili jsme cestovní postýlkou v obýváku), taky to byl občas opruz, usínání jedině se mnou, pak jsem potichounku odcházela, ale trvalo to cca do půl roku a pak už si sám „řekl“, že chce do své postýlky a je schopný usínat i sám.
Tak být Tebou, dala bych miminku na výběr, ono se časem zklidní, někdo tu psal, že je to třeba separační krize - to je taky možné, že za pár dní či týdnů to přejde a vše bude zase jak dřiv. A co takhle nošení v šátku? Myslím si, že by to mohlo trochu pomoct. Třeba na uspávání přes den. Když bude větší část dne u Tebe, miminko se trochu zklidní.
Jestli chceš, napiš mi SZ a já Ti doporučím zajímavou knížku věnující se tomuto tématu :mavam:

Příspěvek upraven 16.05.11 v 13:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky