Jak se vám líbí jméno Oliver

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9819
3.9.15 08:55
@Yasminn píše:
Mě se jméno Oliver líbilo tak před 5 lety, kdy jsem tak pojmenovala svého kocoura. :-) Dítěti bych ho já osobně už teď nedala (i kdybych neměla kocoura s tímto jménem), mě přijde, že se teď dává hodně a taková jména se mi vždy zprotiví :nevim:
Jméno je to ale hezké, tak pokud se líbí vám…dejte ho :palec:
:lol: Máme to podobně. Před 5 lety jsme měli vybrané jméno Oliver, kdyby se narodil kluk. Pak jsme si pořídili kocoura, dostal jméno Oliver. Teď už jsme pro případného kluka vybírali jiné jméno :mrgreen:
Jinak mně se líbí, i přímení se hodí. Akorát ty tvary Olík, Oli… jsou naprosto strašné. Nechápu, jak lidi dokážou sprasit tak hezké jméno :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 13:00

@Samamama
Mluvila jsem ze sve zkusenosti, tato jmena jsou v mem regionu az prilis casta.

Nevim jake jsou zebricky cele CR. Ale tazajici bych dala jednu radu, jmeno by se melo dat od srdce.. tady se zeptas a kazdy ti rekne neco jineho. Melo by to byt tve pevne rozhodnuti. Stejne at das jakekoliv jmeno, stoprocente to bude 50 na 50 komu se bude a nebude jmeno libit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.9.15 13:07

@pooopelka
I kdyz nejsem zastánce zdrobnělin u takovýchto jmen:
Amélko, stejně jako u Amálie Amálko. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1281
4.9.15 03:10
To bych si troufla oponovat, jsou to naopak posledni dobou opomijena jmena kvuli Sebastianum, Jachymum a Oliverum; nejmladsimu Davidovi, co znam, je 9, nejmladsimu Filipovi ke 30.
Z mimin mam kolem 3× Oliver, 3× Jachym, Sebastian zatim jeden, taky Stelly apod.. proste bude trochu stejnojmenna generace diky internetu :lol: :lol:
Mne k tomu prijmeni nesedi, a obecne se mi to jmeno nelibi, tot vse.
@jane-e píše:
@umea pokud ted Olivera ma snad kazdy, tak moc nechapu tip na Davida a Filipa, ktery ma dlouhodobe snad kazdy
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
4.9.15 04:58

Jméno Oliver mám také spojené s Pažoutem - z Románu pro ženy. Takže bych ho nebyla schopná dát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
4.9.15 06:57
@umea píše:
To bych si troufla oponovat, jsou to naopak posledni dobou opomijena jmena kvuli Sebastianum, Jachymum a Oliverum; nejmladsimu Davidovi, co znam, je 9, nejmladsimu Filipovi ke 30.
Z mimin mam kolem 3× Oliver, 3× Jachym, Sebastian zatim jeden, taky Stelly apod.. proste bude trochu stejnojmenna generace diky internetu :lol: :lol:
Mne k tomu prijmeni nesedi, a obecne se mi to jmeno nelibi, tot vse.

no oponovat muzes, souhlasit nebudu :D malej nastoupil do skolky, momentalne 19 deti ve tride a jsou tam 3 Davidove a jeden Filip, kupodivu zadne z takzvane modernich jmen tam nemaji :) treba se ta vlna teprve rodi :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 11:26

Mně se líbí moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15313
4.9.15 12:27

Mě se taky nelíbí komolení jmen, ale zrovna varianta Olík mi na malého kluka zas tak strašná nepřijde… když se může Josefovi říkat Pepíku, tak proč ne Oliverovi Olíku :-) Nejotřesnějši je když se třeba Davidovi říká Dáda :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
8.9.15 17:05

Nám se 1.8.15 narodil chlapeček a bylo rozhodnuto, že se bude jmenovat Oliver. Hodně lidí nám říkalo, že Oliverů je teď hodně, ale koukala jsem třeba na stránku kdejsme. cz (ze zvědavosti) a třeba u nás v Kolíně je Oliverů 20, v Kutné Hoře 10. Tudíž mi fakticky nepřijde, že by se teď jiné jméno nedávalo, nebo bylo Oliverů hodně. Navíc se nám s přítelem prostě líbilo a tak jsme na četnost úplně nekoukali a z užšího výběru vybrali tohle. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
2.5.17 19:40

Oliver je krásné jméno, taky bych ho dala, bohužel ty zdrobněliny jsou horší, ve škole by mu říkali Olda nebo Olin..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí