Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Yasminn píše:
Mě se jméno Oliver líbilo tak před 5 lety, kdy jsem tak pojmenovala svého kocoura.Dítěti bych ho já osobně už teď nedala (i kdybych neměla kocoura s tímto jménem), mě přijde, že se teď dává hodně a taková jména se mi vždy zprotiví
Jméno je to ale hezké, tak pokud se líbí vám…dejte ho
@Samamama
Mluvila jsem ze sve zkusenosti, tato jmena jsou v mem regionu az prilis casta.
Nevim jake jsou zebricky cele CR. Ale tazajici bych dala jednu radu, jmeno by se melo dat od srdce.. tady se zeptas a kazdy ti rekne neco jineho. Melo by to byt tve pevne rozhodnuti. Stejne at das jakekoliv jmeno, stoprocente to bude 50 na 50 komu se bude a nebude jmeno libit.
@pooopelka
I kdyz nejsem zastánce zdrobnělin u takovýchto jmen:
Amélko, stejně jako u Amálie Amálko. ![]()
@jane-e píše:
@umea pokud ted Olivera ma snad kazdy, tak moc nechapu tip na Davida a Filipa, ktery ma dlouhodobe snad kazdy
Jméno Oliver mám také spojené s Pažoutem - z Románu pro ženy. Takže bych ho nebyla schopná dát ![]()
@umea píše:
To bych si troufla oponovat, jsou to naopak posledni dobou opomijena jmena kvuli Sebastianum, Jachymum a Oliverum; nejmladsimu Davidovi, co znam, je 9, nejmladsimu Filipovi ke 30.
Z mimin mam kolem 3× Oliver, 3× Jachym, Sebastian zatim jeden, taky Stelly apod.. proste bude trochu stejnojmenna generace diky internetu![]()
Mne k tomu prijmeni nesedi, a obecne se mi to jmeno nelibi, tot vse.
no oponovat muzes, souhlasit nebudu
malej nastoupil do skolky, momentalne 19 deti ve tride a jsou tam 3 Davidove a jeden Filip, kupodivu zadne z takzvane modernich jmen tam nemaji
treba se ta vlna teprve rodi ![]()
Mě se taky nelíbí komolení jmen, ale zrovna varianta Olík mi na malého kluka zas tak strašná nepřijde… když se může Josefovi říkat Pepíku, tak proč ne Oliverovi Olíku
Nejotřesnějši je když se třeba Davidovi říká Dáda ![]()
Nám se 1.8.15 narodil chlapeček a bylo rozhodnuto, že se bude jmenovat Oliver. Hodně lidí nám říkalo, že Oliverů je teď hodně, ale koukala jsem třeba na stránku kdejsme. cz (ze zvědavosti) a třeba u nás v Kolíně je Oliverů 20, v Kutné Hoře 10. Tudíž mi fakticky nepřijde, že by se teď jiné jméno nedávalo, nebo bylo Oliverů hodně. Navíc se nám s přítelem prostě líbilo a tak jsme na četnost úplně nekoukali a z užšího výběru vybrali tohle. ![]()
Oliver je krásné jméno, taky bych ho dala, bohužel ty zdrobněliny jsou horší, ve škole by mu říkali Olda nebo Olin..