Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Tak my jsme od narození taky měli problémy s „chrčením“, nic se nedělo, až pak malý dostal zánět průdušek. Mudra to nijak extra neřešila. Malý mi plival antibiotika a nebylo možné to do něj dostat. Když jsem ji žádala o injekční podání, tak mi odpověděla, že je to zbytečné… Za dva dny na to byl malý na JIP v nemocnici.
Jo, Pamycoin, je takový malý zázrak. Měli jsme několikrát a vždycky pomohl (u starší dcerky hlavně). Škoda, že ho nelze uchovat pro další použití (jenom 7 dní)
holky a v kolik dnech, týdnech, případně měsících vám mudr. napsala pamycon ? že jsem v pátek volala na ORL a tam řekla, že je malá moc malá na pamycon …, je jí 7 týdnů. V pondělí mám přijít na výtěr z nosánku a prý se uvidí, ale já se bojím tam zajít, protože jak jsou všude nemocní, tak aby náhodou ještě něco chytla víc, než má, toho se bojím jak čert kříže … Šli byste tam nebo to raději odložili ? Já váhám a nevím …
Anonymní píše:
já teda nevím, kolik je malé, ale myslím si, že odsávat, odsávat, odsávat je trošku blbost..odsávala bych maximálně dvakrát denně, po odsání zvlhčovat sliznici buď Sterimarem nebo Libenarem..myslím, že čím víc odsáváš, tím víc se sekret tvoří
Svatá pravda,holky mi taky radily moc neodsávat a od tý doby relativně klid…
Ahojky,
naše malá měla rýmu asi od 4 týdnů skoro dva měsíce, a te´d dobrý. Chtělo to osdávat a osávat, stříkali jsme min. 5× denně sterimar, nechala jsem jí pak chvíli pást koníky a bu´d nudličky vytekly ven, protože se vztekala, nebo jsem pak odsála. Jenže to s tím bříškem a vztekáním jsem začala praktikovat až dva týdny před vymizením rýmy na doporučení mudr. na ORL a díky tomu jsme se toho zbavili. Jinak děláš vše dobře. Jooo, a po odsátí je důležité vzhlčit nosík. takže jsem nkapala na špejlík libenar a vytřela jí nos.
Verunce bylo ke dvěma měsícům…takže jako vám. Zkusila bych se teda zeptat pediatričky, kdyz ti na orl řekli,že jste na Pamycon malý…no já teda nevím..ti doktoři..když každej říká něco jinýho..Nám ho mudra bez problému předepsala a měli jsme ho naředit nějakýma děts.kapkama do nosánku.Takže jsem to dělala tak,že jsem si do malé stříkačky vždycky kapla 1kapku Pamyconu a 1kapku děts.Otrivinu a takhle do každé nosní dírky, 3× denně.Za dva dny jsme fakt měly od rýmy pokoj. Na orl na výtěru jsme nikdy nebyly,takže to ti asi neporadím..jestli jít nebo nejít..Tak držíme palce.
Dobrý den, dr. vám radí dobře, samozřejmě odsávat, co to jde. Tím nejvíce dítěti ulevíte a pomůžete. Četla jsem, že vám tady nějaká paní radí odsávat max. 2×, to je hovadina. Když máte rýmu sama, tak také pochopitelně smrkáte co nejvíce a ulevuje se vám.