Jak se zbavit strachu a úzkosti?

484
26.12.14 00:08

jak se zbavit strachu a úzkosti

Maminky, nemáte nějakou radu jak se zbavit strachu? Chodím k psychiatričce a předepsala mi antidepresiva, docela dost mi to pomohlo, ale stále ty strachy cítím, psycholožka myslela, že už to bude dobrý, ale byla zklamaná, když zjistila, že to přetrvává a zvýšila mi dávky. Ke všemu beru Neurol a kamarád mi dnes řekl, že je to silně návykové a že to některé lidi dovede i k sebevraždě a že to mění osobnost toho člověka, tak teď mám strach to i brát. Strachy mi začali, když moje dcera asi ve 3 měsících přestala dýchat v kočárku, já si toho nevšimla, myslela jsem, že tvrdě spí a když jsem jí chtěla vyndat, že půjdeme domů, tak byla úplně studená, nehýbala se a byla neprobuditelná, zpanikařila jsem a běžela jsem ven s ní v ruce pro pomoc a asi jak jsem běžela, tak jsem jí nějak donutila dýchat a ona se probrala, doktoři nic nezjistili, ale já mám strach, že měla ten syndrom… a přítel mi to dává za vinu, že jsem za to mohla, protože jsem jí moc oblékla a to se nesmí a proto si myslím, že mám strach jí znovu ublížit a tím mám i strach úplně ze všeho, aby jí to náhodou neublížilo. Mám například strach z plastů, z hraček, z kouře v ovzduší a plno jiných věcí, z různěho záření atd. Mám strach, že něco dělám špatně a že jí tím třeba ublížím navždy, 50× denně si myji ruce, no prostě hrůza a strašný svýravý pocity až mi je z toho až zle a taky kvůli tomu nemám chuť k jídlu a skoro nejím. Je to už víc jak rok a už se toho chci zbavit a užívat si život a radovat se s malou. Nemáte někdo radu jak se s tím vypořádat a nebo nějakou přírodní léčbu proti strachu? Moc děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9374
26.12.14 00:23

Ahoj, ty jsi ta, co zakládala samé příspěvky, jestli vše nemůže dítěti ublížit, že? Trička, pasení koníčků, kopání do vaničky… Jsem ráda, že jsi to začala řešit a našla odborníka :hug: :kytka:
Jednou jsem četla, že někomu pomohlo pití aloe vera(ve velkých dávkách). Potom je na stres meduňka, třezalka, ale moc se za to nezaručím. Prober to s lékařkou a pověz jí o tvé pochybnosti na léky. Nejdůležitější je urovnat si vše v hlavě, ale někdy to jde velice těžko.
A jak se daří děťátku? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:23

To vypadá na úzkostlivou poruchu a také OCD, (tedy podle mě, nejsem lékař)…zkusila bych vyměnit antidepresiva, jestli jiná nezapůsobí trochu líp a taky bych vyskoušela kognitivně behaviorální terapii, ta má prý úžasné výsledky. :kytka:
Neurol bych jen tak nevysazovala, ale návykový rozhodně je a určitě bych ho nebrala dlouho…to ti určitě doktorka pohlídá :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.14 00:30

Hledala jsem pána, který mi o tom psal a že bych napsala jeho nick. Bohužel se tu od dubna neukázal a ani se diskuzí neúčastnil, tak snad se nebude zlobit, když sem zveřejním část zprávy, kterou mi poslaldo sz:

„…o nasazení seropramu a posléze Zoloftu hrůza, hrůza a ještě jednou hrůza. PROSÍM, vyhněte se AD velkým obloukem. Přestával jsem při braní být já a to nikomu nevysvětlíte jak se cítíte. Cestou z toho ven bylo potkání doktora z Brna, který mě začal odkyselovat a začal do mě lít gel z aloe vera. Neříkám že se problémy opravily do týdne, ale po cca půl roce mám naprostej pokoj a jsem šťastnej!!!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.12.14 00:35

Tak to aloe vera fakt zkusím, to by mohl pomoci ten nápoj co prodávaj v supermarketech ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.12.14 00:37

@Petule030 jo, jo, plašila jsem se vším, bylo to strašný, tak zkusím to aloe a snad to pomůže. Třezalku radši zkoušet nebudu prý ruší účinky antikoncepce a další mimi zatím neplánuju. Malá je v pohodě, je to moje zlatíčko a největší láska :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.14 00:42

@Dana 07 V supermarketech prodávají sladkou vodu s pár kouskama aloe, ale v podstatě to moc % nemá :? Ale viděla jsem v lékárně nějaké aloe (tedy už dražší, ale zato věřím, že kvalitní výtažek). Zkus si o tom zjistit víc, nebo mrkni třeba sem na konec stránky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.12.14 00:43

@Petule030 A to se ten pán také zbavoval strachu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.14 00:48

@Dana 07 Původně mi to doporučil na detoxikaci a při tom mi napsal tohle. Před tímto textem popisoval svůj předchozí životní styl, který jej dostal do depresí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:48

@Dana 07 Hodně pomůže i čas…napíšu ti mou zkušenost se strachem a úzkostí.
Když mi bylo 16 šla jsem na operaci, která se pokazila, jak jen mohla. Měla jsem hodně komplikací, nebudu psát o všech, ale tou důležitou komlikací pro mou psychiku byl ekzém. A to strašný ekzém, takový ten hluboký, úplně všude, neměla jsem ani kousíček kůže čisté. Vypadala jsem jak spálená, padaly mi vlasy, v té kůži jsem věčně měla infekci, takže hrůza. Chodila jsem v obvazech a a zakrývala si zrcadla celé roky.
Můj bráška si tehdy léčil bradavice na noze a doktorka mi jednou řekla, ať si dám pozor, abych to nechytila, že kdyby se mi dostaly do toho ekzému, měla bych je všude.
To mě tehdy psychiku docela dorazilo…bála jsem se všeho. Hlavně se rukama dotknout někde na těle, nedej Bože na obličeji. V noci jsem nemohla spát, co kdybych se sama sebe dotkla…brečela jsem do otupění, tenhle stav trval roky. Byla jsem jak skříplá, měla jsem pocit, že ani dýchat nemůžu.
Pak mi jednou slezl ekzém z jednoho očního víčka…konečně jsem měla nějaké místečko čisté…ale byly tam tři bradavice. No pro mě to znamenalo jediné…že jsou prostě všude, a že ani snad nechci, aby se ten ekzém vyléčil, protože pak budu stejně vypadat jako z hororu a lidi se mě budou štítit ještě víc, než jsem se štítila sama sebe.
Mazala jsem se v chirurgických rukavicích, na tu nemocnou kůži jsem si lila desinfekci, když nebyla, použila jsem taťkovu vodu po holení, bolelo to, ale já se víc bála infekce…

Když to zkrátím, postupně jsem se z toho stavu dostala, nakonec mi ten ekzém úplně zmizel a bradavice či jinou infekci jsem nikde neměla. Ale těch pět let mi nechal pěkné šrámy na duši, léčila jsem je pak antidepresivi i u odborníků. Měla jsem strach ze spousty věcí. Rok mi trvalo, než jsem se namazala bez rukavic. Můj psychiatr mě učil sahat si rukama na obličej a já u toho brečela jako malé dítě.
Teď je to tak šest sedm let a je to čím dál lepší…pomohl mi hlavně čas, léky taky, ale hlavně ten čas a uvědomění si svých problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.12.14 00:51

@Dana 07 kamarádka se taky motala v bludném kruhu.. Doktorka jí napsala AD, když to zmínila své psycholožce, tak se rozčílila, že jestli je začne brát, ať už k ní nechodí, že si musí vybrat. A řekla jí, že AD za ní problém nevyřeší, že se musí dobrat jádra pudla a ten vyřešit a ne se utlumit a a nadopovat mozek AD.
Neurol se měl brát jen krátkodobě na ten nejhorší prožitý šok, ne rok!
AD ti evidentně moc nezabírají, asi by to chtělo jiné nebo žádné a ne zvyšovat dávku.. Ale pozor, vysazují se postupně, pomalu..
A jinak ti chci říct, že se ti nedivím..já vidět svou malou polomrtvou, tak se budu pak taky strašlivě bát..všeho. Za další si to nedávej za vinu, tvůj přítel je d*bil, promiň, ale místo podpory a spojení páru v těžké situaci, si do tebe ještě kopne a hodí ti vinu na hlavu. Není to tvoje vina.. Naopak jsi ji zachránila..kdybys ji nechala „tvrdě spinkat“ o pár minut dýl, dopadlo to nejspíš špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
26.12.14 00:54

@majki.r Páni 8o Jsi borec, že jsi se z toho dostala :hug: :hug: Nezanechal na tobě ekzém nějaké jizvy? Na předchozí profilovce jsi ale vypadala moc hezky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
484
26.12.14 00:56

@majki.r Tak ještě, že už se Vám ulevilo, to muselo být strašný a zkusila jste také ten gel z aloe? A může se ten gel s aloe kombinovat s práškama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:57
@Petule030 píše:
@majki.r Páni 8o Jsi borec, že jsi se z toho dostala :hug: :hug: Nezanechal na tobě ekzém nějaké jizvy? Na předchozí profilovce jsi ale vypadala moc hezky :palec:

Děkuju moc :hug: Na první pohled žádné stopy nezanechal, až jsem z toho byla překvapená…ono nejdřív, když slezl, tak ta kůže byla vrásčitá jako by mi bylo 90 let, to hlavně po těch zánětech…ale po roce se obnovila a teď je to supr, jen je křehčí a nemám moc imunitu…jen ruce mám pořád vrásčité. Ekzém se mi teď v těhotenství vrátil, ale není to tak hrozné, jako tehdy, a hlavně je to příznak mého malého zázraku, tak k němu poprvé přistupuju pozitivně :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
26.12.14 00:58
@Dana 07 píše:
@majki.r Tak ještě, že už se Vám ulevilo, to muselo být strašný a zkusila jste také ten gel z aloe? A může se ten gel s aloe kombinovat s práškama?

Já aloe zkoušela tehdy na ekzém, ale byla jsem na ten nápoj alergická. Ono asi i hodně záleží na značce…věřím, že může mít silné pozitivní účinky :-) :kytka: Každopádně na to kombinování s práškama bych se zeptala doktorky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí