Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Mirabe1ka Vůbec nemám přefstavu co by to mohlo být právě, vředy jsem neměla tak ani nevím příznaky. Na googlu hledat nechci, to by na mě vyjela nějaká hrozná nemoc ![]()
Tohle je příznak vředů. Hlavně to pokud tě bolí prázdný žaludek a po jídle je to lepší. Zajdi si za doktorem ![]()
@Aletheia Pocit hladu mám už třeba 30 minut po jídle, jako bych nic nejedla a tak se najím a je to dobré.
Vřed, no to mi chybělo ![]()
Možná blbá otázka, ale nemohla bys mít tasemnici? ![]()
Jinak holky, máte s vředy zkušenosti? Je možné, že nějakou dobu bolí a třeba po týdnu nebo dvou přestane? A potom třeba po půl roce zase na několik dní začne? Loni, asi touhle dobou, mě chytaly hrozné bolesti, většinou večer nebo před oběděm. Jenže rodiče to svedly na „zaražené pr.dy“, tak jsem to neřešila ![]()
Nevím, zda je to podobné. Ale měla jsem zvýšenou funkci štítné žlázy a k tomu tzv. vlčí hlad. Nevím, zda mě žaludek přímo bolel, ale hlad jsem měla hned po jídle. Jako kdybych nic nejedla.
@Anonymní píše:
Ahoj, poslední měsíc mám cca po 40-60 minutách tlačení v žaludku jako bych nic nejedla a měla jsem hlad. Kdybych nebyla najezená myslela bych si že jsem nic nespolkla a musím něco sníst, jinak žaludek bolet nepřestane. Co s tím? Asi je to blbost, ale otravuje mi to život. K lékaři s tím přece nepoletím.
Zaludecni vred boli brzy po jidle. Dvanacternikovy boli nalacno a zmirni ho jidlo. Takze nezbyde nez jit k doktorovi a na gastroskopii. Neotalela bych s tim, aby ten vred treba nepraskl, pak hrozi komplikace. Jinak se to da lecit leky, pokud neni moc hluboky.
@Petule030 cituji a potvrzuji: U vředové choroby je typický sezónní rytmus obtíží, které jsou nejčastější na jaře a na podzim, v mezidobí se nemocný cítí zcela zdráv.
Jj, já když jsem s tím byla u doktora, tak bylo jaro, říkal mi, že tou dobou rostou vředy jako houby po dešti
No a na podzim tu byly zase.
Ahoj,
pokud je tady zakladatelka nebo někdo kdo na tom byl stejně, metě nějaké nivě zprávy? Mě trapi už 2mesice tlak v žaludku a porad mam pocit hladu, i po jídle. Bolest to není, je to jen tlak. Se stolici problém nemám. Byla jsem několikrát u dr, na ultrazvuku, krvi, vše v pořádku, nikam dal mě neposlal. Mam strach co by to mohlo být a hlavně bych si rada nějak ulevila ![]()
Ahoj, poslední měsíc mám cca po 40-60 minutách tlačení v žaludku jako bych nic nejedla a měla jsem hlad. Kdybych nebyla najezená myslela bych si že jsem nic nespolkla a musím něco sníst, jinak žaludek bolet nepřestane. Co s tím? Asi je to blbost, ale otravuje mi to život. K lékaři s tím přece nepoletím.