Ráno odběr moči a večer ms

1917
22.12.14 23:51

ráno odběr moči a večer ms

Ahojky nevím kam to zařadit ale snad dobrý. O co mi jde ráno jsem nesla moč do laboratoře kontrolní minulý týden jsem měla nějakoou bakterii v moči a těd jsem zjistila že mám ms. Myslíte že to neovlivní nějak výsledek toho testu? Páč tohle se mi stalo poprvé a fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2242
22.12.14 23:53

@katula9 Proč by to mělo v moči něco ovlivnit? Musela jsem na kontrolní odběr moči i v době MS, prostě jsem se pořádně umyla, za tu chvilinku se do moči žádná krev nedostala. Navíc ráno jsi MS neměla, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
22.12.14 23:55

Nn neměla jen mě to překvapilo měla jsem to dostat až za cca týden tak více méně se ujistit díky moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
23.12.14 00:08

Ahoj, no já bych se pak doktorovi zmínila, žes večer dostala ms, to aby nehledal jinou příčinu, proč máš krev v moči, kdyby se tam tedy objevila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
23.12.14 07:27

Já s tím měla jednou problém, sestřička (i Dr) říkala, že dva dny před a tři po MS je lépe na plánovaný odběr nechodit. Ale vzhledem k tomu, že ty jsi to neměla plánované v rámci např. preventivky a navíc jsi netušila, že MS přijde, tak jsi tam prostě byla. Pokud ses před odběrem neumyla, tak tam asi něco najdou (krev). To se stalo mně, potom mě můj přepečlivý Dr. hnal třikrát obden s močí (děsná pruda se tam tahat), i když jsem mu vysvětlila, co se stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
23.12.14 08:07

@katula9 takhle to vliv nema. kdyby to byloopacne (ms a pak odber moci), tak bych ti doporucovala se pred odberem osprchovat dole. Ono teda to neni od veci pokazde pred odberem moci, protoze jinak hrozi falesne pozitivni bakterie a hlen z toho, jak tam splachnes bordel z vulvy. stredni proud odebiras?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
23.12.14 09:16

Tak pokud vyjdou nějaké divné výsledky, zmínila bych se o MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
23.12.14 10:37

Já měla jednou na mě dost velké zpoždění ms (cca 10 dní) a byla jsem na preventivce, tudíž i odběr moči. Vyfásla jsem šampusku a šla, snažila jsem se na toaletě střední proud moči, ale našli mi v moči krev. Vysvětlila jsem doktorce, že mám zpoždění a možná, že už něco začíná, tak nechala rovnou udělat hcg z krve, když už mi dělala odběry na všechno. Nu, za pár hodin jsem ms dostala a dobrý. takže si myslím, že to může ovlivnit výsledek např. tu krev v moči - ty ještě nic nevidíš, ale test už ji zachytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24171
23.12.14 10:42

Může se ti tam objevit krev v moci, tak bych to pak dr. sdělila. Já kvůli stejnému problému jdu na odběry znovu, jen pro jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
23.12.14 16:16

Tak nakonec to nevadilo ničemu ale akorát mám pořád zhoršující se zánět močáku takže na vánoce super no co už

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
23.12.14 19:47
@katula9 píše:
Tak nakonec to nevadilo ničemu ale akorát mám pořád zhoršující se zánět močáku takže na vánoce super no co už

Neklesej na mysli :-) Já mám kvůli špatné imunitě záněty močáku skoro pořád, hlavně doporučuju neládovat se v jednom kuse antibiotiky, ale pít hodně urologického čaje a kup si brusinky. :kytka:
Přeju ti, ať jsi brzo fit a krásné svátky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
23.12.14 21:06

Díky moc taky mi to doktorka říkala no tak snad to nějak dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.16 19:47

Ahoj, mám jít na vstupní prohlídku do zaměstnání a s sebou mám přinést ranní moč, jenže mám zrovna MS. Bohužel prohlídku nemůžu odložit, není to u mojí doktorky a navíc potřebuji razítko do konce týdne, takže nějaké přeobjednávání nepřichází v úvahu.
Samosebou na to sestru upozorním, ale otázka zní - vadí to?

• Citovat
  • Upravit
393
7.4.16 19:51
@Anonymní píše:
Ahoj, mám jít na vstupní prohlídku do zaměstnání a s sebou mám přinést ranní moč, jenže mám zrovna MS. Bohužel prohlídku nemůžu odložit, není to u mojí doktorky a navíc potřebuji razítko do konce týdne, takže nějaké přeobjednávání nepřichází v úvahu.
Samosebou na to sestru upozorním, ale otázka zní - vadí to?

Nevidím nic, čemu by to mělo vadit ;-) Osprchuj se a odchyt moč „čistá“. JEstli máš MS či nikoliv do toho jim nic není. Jestli budou dělat nějaké testy, tak na vybrané látky, ale spíše jen strčí pH papírek a vylejou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
7.4.16 19:54

Taky můžeš zkusit ráno si zavést tampon, osprchovat se pořádně a pak odchyt moči, měla by být čistá. Podobné to je, když je např. v těhotenství potřeba náběr do sterilní zkumavky, kde se nesmí objevit žádné zbytky výtoku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí