Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, dneska jsem byla v lékárně si přeměřit tlak a ten mi vyšel 127/96
.Co si o tom prosím myslíte? pomohlo by mi třeba kafe?.Nemám s tímto vůbec žádný zkušenosti.
Už tak 14 dní, mě bolí hlava. Nevím, ale jestli to není od krční páteře. K doktorovi chci jít po svátcích. Musím říct, že se opravdu bojím.
![]()
@Mensy Ježiš a proč kafe, to ti přijde nízký
jinak ano, může to být od páteře, málo pití, ucpané dutiny a já nevím co všechno ještě.
96 je docela dost. Kafe rozhodně ne. Důvod zvýšeného tlaku může být spousta.
@šílenámáma Tak samozřejmě nevíme kolik zakladatelce je, ale ten spodní už bych považovala spíše za vyšší… i když kdo ví, jak ta věc v lékárně měří, že.
Pokud nejsi těhotná, tak k doktorovi opravdu nemusíš..navíc ty tlakoměry z lékárny nejsou až tak přesné, takže bych neplašila.
Máma má tlak 110/100 chodí s tim ke kardiologovi, léčí jí na vysoký tlak (bere léky) i když má ten horní nízký
Tlak se určuje taky podle věku-jsou pro to nějaký výpočty-už si je nepamatuji, ale předpokládám že budeš něco +- jako já a tlak, který tu píšeš je normální ![]()
@kam2 Tak já si naopak myslím, že tlakoměr z lékárny typu Tensoval je opravdu velmi přesný. V naší lékárně máme přímo ten nový typ který rozpozná i nepravidelný srdeční rytmus. Taky ty tlakoměry stojí více jak 2000,– nemluvím o neznačkových z Lidlu atd.
Jinak k tomu tlaku, první ok, spíš by mě znepokojoval ten druhý 97 je už hypertenze 1 stupně, ale není to nic strašného. Pro klid duše bych zašla ještě za lékařkou a ta ti tlak znovu přeměří
Příspěvek upraven 23.12.14 v 16:31
@Liz On je pro zdraví horší právě ten druhý diasystolický a ten má už docela vysoký.
@j.a.n.i1 No ano, mě totiž v lékárně říkala, že je nízký
a na nízký tlak je prý dobré si dát kafe.
![]()
@Mensy píše:
@samuelle co to je? ta hypertenze 1 stupně![]()
Normální limitní hodnoty lze považovat tlak 139/89 Pak následuje hypertenze 1. stupně to je 149/99 Pak je ještě hypertenze 2. a 3. stupně.
Takže dle tvých naměřených výsledků je vrchní ok a druhý je vyšší, určitě nemáš nízký tlak jak ti to paní lékárnice říkala…ale já bych se opravdu ještě nechala párkrát přeměřit. Z jedné naměřené hodnoty se nedá dělat závěr. Klidně tam ještě jednou zajdi a uvidíš jaký tlak ti naměří ![]()