Jak se žije s celkovou zubní náhradou

4328
2.1.16 08:10

Jak se zije s celkovou zub.nahradou?

Ahoj maminky, mam velke problemy se zuby. Porad neco a uz mi stejnak pulka huby chybi :( Tak stojim pred razantnim rozhodnutim: dat vsechny zuby vytrhnout a mit celkovou snimatelnou zubni nahradu. Je tady nektera maminka, ktera ma stejne reseni? Zajimalo by me vse o kolo a jak se stim zije…da se normalne fungovat? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
2.1.16 08:13

A to je tvůj nápad nebo doktora? Jako snaž se to co nejvíc oddálit, je to naprd. Tlačí to, vadí to, dokonale to nikdy nedrží, blbě se s tím kouše. Je to prostě konečná. Navíc trvanlivost taky nic moc, bude ti to dost často různě praskat a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.1.16 08:15

A abys sis nemyslela, že nevím o čem mluvím, tak dole mi končí zuby trojkama :( ale aspoň je to pořád na co nasadit. Jasně, že nemůžou být zuby až dozadu, ale aspoň tam snad něco bude držet. Zubař se snaží udržet co se dá, aby se prostě dalo nasadit aspoň něco napevno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.1.16 08:16

@marguaret a zubní implantáty by nešly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
2.1.16 08:21

@Run no zubar mi rekl, ze bohuzel to vidi stejne. Problem je v tom, ze i kdyz mi zuby opravi, trpim rozsah. zanety a vlastne opravene se neustale misi otvirat a zas zavirat nebo trhat. Zubar je dobrej hooodne dobrej neni to chyba jeho prace. Uz jsem z toho zoufala :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4328
2.1.16 08:22

@berry4 sly az vyhraju ve sportce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
2.1.16 08:22
@Run píše:
A to je tvůj nápad nebo doktora? Jako snaž se to co nejvíc oddálit, je to naprd. Tlačí to, vadí to, dokonale to nikdy nedrží, blbě se s tím kouše. Je to prostě konečná. Navíc trvanlivost taky nic moc, bude ti to dost často různě praskat a tak.

Přesně tak, tchýně má protézu, a i když jí dělal špičkový odborník na míru, nesedí jí dokonale, tlačí, takže kdy může, zuby vyndavá, dokonce i na jídlo. Což je hrůza. Lituje každého zubu, který si nechala vytlouct. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
2.1.16 08:26

@marguaret vim :? Obávám se, že zubní náhrada je fakt cesta do kopru. Rozhodně to není na celodenní nošení, lidi mají problém i s kousáním. Pracuju v domově důchodců, vidim to :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
2.1.16 08:29

@marguaret hm to je blbý.. No můj táta je zubní technik, tak do toho dost vidím a zároveň se na nás fakt vyblbne :? Máma od 40 let zuby zbroušené a celkovou protézu, kvůli velmi silné paradentoze a jak píšeš, velmi často váčky, záněty a vrtání protézy skrz, aby to mohlo odejít. Ale i tak jí to vydrželo víc než 10 let. Pak jí musel spodní sundat, vytrhat nějaké zuby a dal jí další, tentokrát cca do čtyřek. No ale bohužel ta se jí začala hned kývat, zuby už tam bohužel nedrží, takže je to otázka času, kdy jí to spadne, zuby jí vyrve a pak už bude mít nandavací. Děsí se toho. Prababička to samé, ale až po osmdesátce, takže té momentálně zubař trhá vlastní zuby a bude mít taky vyndavací a je z toho zoufala, nenosí jí, má teda provizorní, táta si na ní samozřejmě dal záležet, ale vadí jí a to moc.. No a kvůli tomuhle pořád není čas na mě. Mě po těhotenství a kojení (jasně, vliv to prý nemá :mrgreen: ) musel vyrvat skoro všechny spodní stoličky. A záněty taky - jen v nedávné době u jedničky, to mi musel i řezat a drénovat, teď mě bolí dole jediný zbytek čtyřky, tu chtěl zachovat, ale moc to nevidím, bolest jde až do kosti, musím s tím jít hned po víkendu.. No a nahoře to docela jde, Tam mi udělá zatím můstek no a na dvojce, kterou už vrtat nemůže, protože už by byla moc slabá bude korunka. Zatím tam mám pěknou díru skrz. Měla jsem kaz jakoby zpředu. No moc se teď nesměju :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 08:33

Tak nevím, já mám celkovou zubní náhradu, moje máma ji má taky. Nechápu tyhle řeči, že nedrží a pod. Já zuby nevyndavám nikdy, nic mě netlačí. Moje máma je má 28 let a nidky ji zuby nepraskly, já je mám 12tým rokem a praskla mi za tu dobu jednou spodní náhrada, zajela jsem do laboratoře, za hodinu si je odvezla spravené a normálně vydržely do další výměny, ale rok a 3/4. Nikdy jsem nepoužívala lepidla, nic. První zuby mi udělal blbej zubař, neseděly, taky mi ale musel za ně vrátit peníze. takže normálně padnoucí zuby sedí a drží. Ukoušu s nimi naprosto vše. Není nic, co bych nemohla. Mrkev, jablko si nakrájím, ale to jsem si krájela vždycky :lol: Právě z důvodů záněttů a pod. jsem o implantátech neuvažovala a nikdy uvažovat nebudu. Takže tohle je pohled člověka, který je má, ne z doslechu, jedna paní povídala. Jde s nimi žít naprosto normálně a za ty léta nikdo neví, že ty zuby nejsou moje :pankac:

• Citovat
  • Upravit
4328
2.1.16 08:42
@Anonymní píše:
Tak nevím, já mám celkovou zubní náhradu, moje máma ji má taky. Nechápu tyhle řeči, že nedrží a pod. Já zuby nevyndavám nikdy, nic mě netlačí. Moje máma je má 28 let a nidky ji zuby nepraskly, já je mám 12tým rokem a praskla mi za tu dobu jednou spodní náhrada, zajela jsem do laboratoře, za hodinu si je odvezla spravené a normálně vydržely do další výměny, ale rok a 3/4. Nikdy jsem nepoužívala lepidla, nic. První zuby mi udělal blbej zubař, neseděly, taky mi ale musel za ně vrátit peníze. takže normálně padnoucí zuby sedí a drží. Ukoušu s nimi naprosto vše. Není nic, co bych nemohla. Mrkev, jablko si nakrájím, ale to jsem si krájela vždycky :lol: Právě z důvodů záněttů a pod. jsem o implantátech neuvažovala a nikdy uvažovat nebudu. Takže tohle je pohled člověka, který je má, ne z doslechu, jedna paní povídala. Jde s nimi žít naprosto normálně a za ty léta nikdo neví, že ty zuby nejsou moje :pankac:

Ahoj, muzes mi napsat treba do zpravy vic a poslat nejake foto? To se nemusi lepit??? A jak to drzi??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.1.16 08:47
@marguaret píše:
Ahoj, muzes mi napsat treba do zpravy vic a poslat nejake foto? To se nemusi lepit??? A jak to drzi??? 8o

Ne, nic netřeba lepit, horní se přicucnou a ty je i těžké vyndat, je tam podtlak a drží dobře a spodní je asi jen o tom, zvyknout si. Ne jak staré báby, co to vytáhnou, protože je to tlačí. Zuby ti sednou, pokud někde tlačí, zubař zbrousí a sedí dobře. Spodní se jako hýbou, tam je malý prostor, ale fakt, jde s tím cokoli, i hamburger, ten velký, ne z mekáče :lol: Fakt není nic, co bych nemohla jíst, myslíš foto normálně úsměvu? Pošlu, nemám s tím problém :mavam: Jako fakt jde jen o to vydržet začátek, nevyndavat, moje máma je taky nevyndavá. Nikdy. taky s nima jí všechno, ona i chroupe kila ořechů. :mrgreen: mě ty lepící hnusy přijdou zbytečné, napíšu ti zprávu, dám ti pár tipů, co se ti vyplatí doma mít, aby jsi zvládla krásně začátky a neměla s nimi problémy :-) :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.1.16 10:00

J @marguaret ahoj, promin mi anonym. Ja mam celkovou nahradu nahore, mam tam jeden zub svuj, takze mi diky uchyceni za nej nahrada pekne drzi. Dolni zuby mam svoje. Prvni tyden me nahrada tlacila, ale ted uz kousu naprosto vsechno, nahradu mam od pulky listopadu. zezacatku mi hodne pomohlo mazat dasne herbadentem a calgelem, plus fixacni krem (nahrada mi sice drzi i bez nej, ale diky nemu se zmekci prostor mezi dasni a nahradou a noseni je pak prijemnejsi).Popravde jsem cekala, jak to bude hrozne, ale pohoda.
anonym MV

• Citovat
  • Upravit
1364
2.1.16 10:08

Implantáty bych nevolila, do čelisti bych si „vrtat“ nedala. Jsem pevně rozhodnutá, že pokud něco, dám ihned zubní náhradu. Vím o strastech s ní, ale maminka má udělanou krásnou, zoubky rovné, bílé, dokonce si zvykla s ní i spát, prostě je přijmula jako své. Vyčistí, nasadí a jede dál…Popravdě se na ni i těším. Mám mizerný chrup a zuby křivé jak něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
2.1.16 10:08

@marguaret
moje máma má celkovou zubní náhradu. Už dost let, relativně jako mladá to musela řešit. Implantáty nemohla mít, protože ji na 2 klinikách upozornili, že rovna jí to nebude vůbec držet a doporučili jí právě „klapačky“. Máma nic nelepí, zuby jí nepadaj, netlačí, někdy je vyndává na noc, někdy s nimi spí. Jen začátek si musela navyknout a ještě tam dělali nějaké menší úpravy, aby to fakt sedlo. Máma říká, že je to jen o zvyk a vydržet začátek a samozřejmě by měly být klapačky dobře udělané. Její původní zubařka byla taky hrozná záchranářka a máma se tak několik let protrápila záněty, povídala, že kdyby věděla, že bude mít s klapačkama takovou pohodu, šla by do nich dřív. Jo ještě mi říkala, že se s tím musela psychicky srovnat, že to přesně měla nastavené tak, že klapačky rovná se důchoďák rovná se smrt a na to byla dost mladá. Ukouše s nima všechno, sportuje, cestuje zkrátka nijak jí neomezují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast