Jak sehnat práci po RD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Anonymní: nevím, jak to přesně je, ale myslím, že v posledním zápočtovém listu jsem měla zmiňované absence. Je to na tobě, já bych jednala na rovinu, přesně jak zmiňuješ, musíš vyzvedávat dítě ze školy na příklad, občas ti onemocní atd…atd. Pokud chce zaměstnavatel vyloženě bezdětného zaměstnance, zbytečně by sis tak zatopila na problém. Třeba je to právě kvůli flexibilitě , přesčasům atd. atd.., pak by si z toho byla akorát sama nešťastná. Já vím, že dneska je blbá doba, ale myslím, že u spousty zaměstnavatelů není matka překážkou. (pevně doufám, že teď pravice splní své sliby a bude takové zaměstnavatele podporovat). Pokud práci máš, tím líp pro tebe, nastoupíš a budeš si hledat místo, které ti vyhovuje ![]()
Vem si, že třeba nastoupíš k někomu, kdo bude žádat plnou flexibilitu, pak přijde na to, že tak flexibilní být nemůžeš, protože máš vlastně rodinu, zbytečně ztratíš důvěru, nic se tím nevyřeší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no holky ,řeči jsou to pěkný ,ale řeknu vám ,že mě kolikrát nepozvali ani do druhýho kola ,když jsem jim na otázku -jestli mám stálého přítele-odpověděla pravdu -že ano-nebrali to jako důkaz stability ,ale nebezpečí ,že otěhotním .A o nemluvím o tom s jakou razancí mě vyštípali z práce ted po RD a to byla stará nadnárodní firma .Takže já už se nejspíš nebudu štítit ničeho -protože co jsem poznala zaměstnavatelé to dělají taky tak
ti si s náma servítky neberou …
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pavla: já věřím, že je spousta, co na tento fakt bohužel bere ohled, ale potom tím tuplem nemá cenu zkreslovat informace. Pokud zaměstnavatel nemá zájem o matky s rodinami, nemá to smysl, akorát by to v budoucnu přidělalo problémy. Když se zaměstnavatel dozví nějaká fakta, která mu byla zamlčena a nejsou zrovna podle jeho gusta, může toho zaměstnance propustit, ve zkušební době navíc ze dne na den, bez udání důvodu, no a pak se ten koloběh hledání rozběhne znovu, to je lepší hledat a najít někoho, komu to nevadí a jít do práce s čistým štítem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám zkušenosti taky spíš dobrý. Když jsem nastupovala do posledního zaměstnání, tak jsem v tý době byla 3 roky vdaná a bezdětná, tohle jsem jim odpověděla. Nicméně jsem jim po 8letý praxi měla co nabídnout, tak mě přijali i tak. Po 8 měsících mě povýšili a já 14 dnů na to zjistila, že jsem těhu. Nikdo mi „nevynadal“, naopak, když jsem nedávno mluvila s naším GM, tak se těší na můj nástup zpět. Já už méně, protože mám blbou pracovní dobu a musela bych ještě dojíždět do jinýho města, cca 3Okm, což kvůli školce nechci. Nicméně beru to jako pojistku, kdyby se nenašlo nic podobnýho u nás, což se nenajde. ![]()
- Citovat
- Upravit
Zakladatelce se to zdálo taky divný,do CV neuvádět dítě,ale byla jsem na kurzu,kde jsme se zabývali i životopisy a lektorka jasně řekla,že uvést se to může,ale nemusí,stejně jako rodinný stav.Že je to diskriminační a přirovnala to ke kuřákům.Taky do CV nebudeš psát,že jsi třeba kuřák,protože to nemá na práci vliv(i když jsi kuřák a v práci se nekouří,tak kouřit taky nebudeš).Neumím to vysvětlit,ale já jsem do CV mateřskou neuváděla,a když jsem jim o sobě měla na pohovoru povídat,tak jsem to normálně řekla a v poho.(jen jsem pro jistotu dodala,že dítě půjde od září do školky a že mám na hlídání babičku
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,dcery v životopisu nemám,nynější zaměstnavatel se mě na ně ptal až na pohovoru,nevadilo-jsou tam samé ženy a ty děti taky mají.
Práci jsem si hledala od ledna,bo RD mi skončil v dubnu,vzala jsem první-nechtěla jsem na pracak,ale bylo to tam strašné
-pokladní v marketu-hrrůůůůzaaa,už nikdyvíc,naštěstí jsem od 1.6.už jinde,ale byly to nervy,něco najít,ted kde jsem po mě chtěli taky motivační dopis,já ho neposlala,ale vybrali mě,tak nevím,jak je to důležité,v mé práci asik ne-dělám na zkrácený úvazek v jedné známé obuvi.
Držím pěsti s hledáním práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a kdyby si ženská musela psát děti do životopisu,tak to by musel i chlap ne?je taky rodič,ale pochybuji,že tohle nějaký chlap řeší a že se jich zaměstnavatelé na to ptají…nespravedlivé teda nějak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
...
Thea:V tom máš naprostou pravdu
.Chlapi jsou taky rodiče,ale u nich se to bohužel většinou tak nebere.Nevím ,proč se všechno hází na ženskou,jako by to dítě(děti) bylo jen její. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
janet9 píše:
Thea:V tom máš naprostou pravdu.Chlapi jsou taky rodiče,ale u nich se to bohužel většinou tak nebere.Nevím ,proč se všechno hází na ženskou,jako by to dítě(děti) bylo jen její.
taky mě to dovede namíchnout
děti ani v budoucnu do životopisu nebudu uvádět
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
podle mych zkusenosti-do zivotpisu nepsat ani rodinny stav ani deti, nikoho to nema co zajimat a podle zakona se na to zamestnavatel nesmi ptat.
Kdyz jsem hledala praci po RP (je fakt ze jsem behem ni dokoncovala VS a praci zacla hledat hned po statnicich, kdyz byl malemu 1,5 roku) NIKDO ani na jednom pohovoru se me na rodinny stav ani deti nezeptal a ja ho sama nerikala.
Nabidek jsem dostala pomerne dost a tu nejlakavelsi prijmula. To ze mam dite se v praci samozrejme postupne dozvedeli z bezne konverzace- co jste delali o vikendu apod.. Nemela jsem co zatajovat, proc take.
V praci jsem uz rok a pul, ani jeden den jsem nebyla na nemocenske ani se sebou ani s ditetem, maly chodi do skolky a s vyzvedavanim obcas pomuze chuva. Manzel je hodne cily v domacnosti a myslim, ze jsem uplne stejne vykonna jako ostatni kolegove.
Co se tyce toho, jak zapusobit na pohovoru:
- Bud sebevedoma a odpovidej k veci a jasne
- Velmi dobre si priprav relevantni odpoved na otazku proc tu praci chces (motivace)a proc TY budes spravna volba
- Dobre se oblec
- Jasne zdurazni sve prednosti
- Kdyz se zeptaji na nedostatky, rekni neco, co pro tu kterou pozici neni zasadni prekazka
- Pokud se hlasis do velke mezinarodni firmy, podivej se na wikijobs/glassdoor.com jake otazky casto zaznivaji u te dane firmy na pohovorecvh a priprav se
- Zjisti si o firme na internetu maximum, abys byla o krok napred:)a moc te toho nezaskocilo
- Zivotopis muzes trochu naboostovat, ale nelhat
Hodne stesti a zvladnes to!!!
![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj holky, teď končím RD a mám možnost práce do ČMSS, ale je to práce na ŽL. Nemáte někdo prosím zkušenost co to obnáší, tím že je to práce na živnosťák. Jestli bych si měla vydělat jenom tím, že budu běhat a shánět nové duše, tak to si moc nedovedu představit, jak bych si něco vydělala. Díky Sima
- Citovat
- Upravit
Tak já dítě do životopisu uvedla a práci dostala, protože jsem měla dobrou praxi před mateřskou, ale když mi to zaměstnavatel volal, říkla, že ho děsí, že mám dítě, abych nebyla pořád doma.
Jinak padla při pohovoru i otázka ohledně dalšího dítěte a to jsem mu lhala, že už žádné mít nemůžeme, kdybych mu řekla, že chodíme po umělých oplodněních určiě by mě nezaměstnal