Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahojte, mám vlasy tmavě blond až světle hnědé. Chtěla bych trochu zesvětlit, ale šetrně, nejlépe nějak přírodně, aby se mi nezničili, jsou dost jemné a suché. Slyšela jsem o heřmánku, to pohledám nejaký šampon asi, a o vitaminu C. Máte někdo zkušenosti s rozdrcením vitaminu C a přidaním do šamponu? Zesvětlí to? A kolik toho třeba dát? No a prý i med zesvětlí..jen to si neumím představit patlat na vlasy a pak jak to vymýt…Máte zkušenosti, nebo nějaké další typy?
Ale aby to mělo nějaký efekt, tak to chce hned po umytí alespoň na hodinku na přímé slunce.
O ničem jiném přírodním nevim ![]()
@Markéta188 Děkuji, prosím poradíš aj konkrétně jak to aplikovat? 😊
Jako puberťák jsem si dělala „ombré“ z citronu, normálně citrónovou šťávu napatlala na své téměř černé vlasy a šup na sluníčko… pak alespoň na půl hodiny masku a dva odstíny byli dolů… 🫣 😂 jestli je to šetrné ale, to neporadím… nejlepší je stejně zajít za dobrou kadeřnicí, ta vlasy nezničí… 🙂
@Markéta188 píše: Více
Ale minimálně ten citron zničí vlasy, ne? Takhle jsme si dělaly „melír“ jako malé ![]()
V DM mají zesvetlovaco sprej.2_3 striknuti ti vlasy nezničí.
Nejšetrnější je přirozeně šedivět.
Myslím, že ani u citronu se nedá říct, jestli to tvoje vlasy vezmou dobře. Mám dojem, že ty šetrné metody zesvětlí viditelněji jen už oslabené nebo jemnější vlasy. I obyčejný pobyt v létě u moře umí vlasy zesvětlit, ale vysušit. Zašla bych za kadeřnicí, ať mám alespoň vhodnou vlasovou kosmetiku na ošetření, pak bych ten citron klidně zkoušela.
@Ani123200 píše: Více
Když se to aplikuje často tak ano.
Citron vlasy vysušuje a pak se lámou.
Ale pořád je to šetrnější, než si chodit dělat chemický melír ![]()
@Molu píše: Více
1 díl citronu a 2 díly vody.
Já přidávala ještě do té šťávy trochu kondicionéru, aby to tak vlasy nevysušilo.
Můžeš do toho klidně přidat i trochu toho medu.
Med v sobě má přirozený enzymy, které při kontaktu s vodou vytvoří malé množství peroxidu.
Nanesla na vlasy a šla na sluníčko cca na půl hodiny a pak vlasy opláchla.
Tuhle metodu jsem dělala ale spíše v pubertě a vždy v létě ![]()
Ale zaručeně mi to vlasy opravdu zesvětlilo ![]()
Než si na hlavu patlat citron, tak se objednam k profi kadeřnici, která mi udělá melír tak, aby mi to slušelo (tím pádem i správny odstín), a zároveň vlasy moc nezničilo. A pak samozřejmě adekvátní péče.