Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Mrkni na kaloricketabulky.cz
zaregistruj se a zadej si svuj jidelnicek behem treba tri dnu a zjistis, ze treba nekde delas chybu a nebo jis moc kaloricke jidlo, me treba prekvapilo, kolik kj obsahuji dva litryvody se sirupem, musli s jogurtem a podobne, treba ti to pomuze ![]()
Ahoj, já třeba od ledna cvicim s Jill, občas Insanity a Boba Harpera, ale pokud máš problémy s páteří, tak bych hledala nějaké méně náročné cvičení, spíš pilates. A bez úpravy stravy to nepůjde - strava je 70% A 30% je cvičení.
Takže buď se můžeš kouknout na ty kaloricke tabulky, anebo se podívej na stob klub a sebekoucing.
Tak to jsme na tom stejně, já mám 173cm a 85kg, akorát jsem po porodu už přes dva roky a pořád se v tom plácám
Jillien jsem taky cvičila a mně pro změnu začlo bolet šíleně koleno, tak cvičím tak max. 2× týdně, v dubnu jsem zhubla 5kg tím, že jsem nejedla sacharidy - jedla jsem jen maso libové, vejce, zeleninu, soju, nízkotučný mléčný výrobky, ovoce jen dopoledne, od května jim zas normálně, zpátky jsem to nenabrala, ale nemůžu na ten systém zas najet
ode dneška chci začít mléčnou dietu rajka Dolečka a trochu ten žaludek stáhnout
@Katerina38 píše:
@kjhui ahoj,prosím Tě, kde najdu něco o dělené stravě? děkuju
Stačí napsat dělená strava do googlu.
Osobně bych do ní nešla, četla jsem, že pokud jí přestaneš držet, nastane jojo efekt.
@Elilen já si pamatuju, že jako mladá holka jsem ji držela a kila šly šíleně dolů…potřebuju tak těch 5 dát dolů..díky ![]()
Zakladatelko, vykašli se na různé speciální diety. Když po nich začneš normálně jíst, tak se ti na 95% dostaví jojo efekt. Spíš bys měla najet na takovou stravu, abys jí dodržela už celoživotně, tzn. bílkoviny, kvalitní sacharidy, zelenina, mléčné výrobky, zdravější tuky. Nic jiného ti trvale nepomůže. Za sebe můžu doporučit stobklub a jejich sebekoučink.
Na hubnutí mi funguje jíst všechno, ale jenom do pěti, nebo když chci hubnout,,vědecky,, tak beztuková dieta..cvičím kalanetiku..
@Colombina s tim muzu souhlasit, cilene diety jsou spatne, zvlast pokud to pak clovek prestane dodrzovat, chce to popremyslet o celozivotni zmene a pridat cviceni, vim, o cem mluvim, trapim se vahou uz roky a vyzkouseno mam snad vsechno a jako jedine se opet osvedcilo to, do ceho se nikomu nechce - uprava stravy a cviceni
![]()
@luc31 ahojky já asi taky najednou na mléčnou dietu můj žaludek je pořádně roztahly tak snad to pomuze
Jak píše @Colombina, žádné zázračné diety.
Hlídat a zapisovat kalorie, přemýšlet o tom co jím, jak velké porce.
Dobrá je i tato kalkulačka, zapisuješ jídlo a aktivity a každý den vidíš, jestli máš zvyšování, nebo snižování váhy.
Manžel má s váhou problémy (musí si ji hlídat kvůli diab. 1 typu), tak mu odvažuju jídlo, příloh jen 100g, mimo brambory tam dostane 150 g. Jíst pravidelně 5× denně a hlavně se hýbat. Pokud máš problémy se zády, tak nejdřív pod dohledem rehabilitační sestry a na záda bude určitě super plavání. Za hoďku v bazéně toho vyplaveš dost, ale chce to pohyb tak 3× týdně nějakou aerobní aktivitu. Pilates, joga ta moc kalorií nespálí.
Manžel začal hubnout cca až po 3 měsících, upravená strava 3× týdně sport (kolečkové brusle, kolo, rotopedy, plavání..) a podařilo se mu cca během roku zhodit 10 kg a už si to 3 roky drží.
Občas udělám i řízek nebo něco smaženého (taky tak 1× do měsíce), ale pak si prostě po obědě naplánujeme aktivnější odpoledne.
Buchty peču 1× do měsíce a hodně omez pečivo, je hodně kalorické a je po něm hlad.
Ze začátku bude trvat, než začneš hubnout, ale nevzdávej to. Jemu se váha nehla první 3 měsíce a pak to šlo postupně po kilu dole.
Držím palce.
http://kalorie.mte.cz/…x/2013-07-01
POkud jsi třeba u pojišťovny 205, tak mají cílený program zdarma na redukci, ale musíš mít BMI nad 30. Já jsem si zašla k výživové poradkyni, sice jsem zaplatila 500,– ale měla jsem komplet jídelníček na míru, u mě byl právě problém, že jsem jedla málo, a proto si tělo vše ukládalo. Opravdu jsem jedla více a začala jsem hubnout. K tomu jsem přidala jízdu na bruslích s kočárem. Vozím 4letého a děsně mě to baví. Taky mi to nevadí na prsa-nesnáším skoky atd..
Jinak je doporučená zásada.5 jídel denně- z toho ráno na svačiny ovoce, odpoledne zeleninu, poslední jídlo 3 hodiny před spaním- je prý nesmysl třeba mít poslední jídlo ve čtyři hodiny. Já třeba mívala poslední jídlo tuňáka se zeleninou v 8 večer.
Nebo zkusit dietu podle Havlíčka.
Ahojky všem.
Omlouvám se za anonym (spooooousta známých a velká drbárna)
Jsem 7 měsíců po porodu a mám problémy s páteří a kolenními klouby.
Zablokují se záda a skončím u doktorů a na lékách a rehabilitacích.
Zkoušela jsem 3× cvičit Jillian a vždy mě to bavilo. Bohužel jsem nikdy nevydržela déle, jak 10 dní. Pokaždé se mi sekli záda a to tak, že jsem musela i skončit s kojením a najet na léky- hrozili mi i kapačky.
Zkoušela jsem to znovu a pak ještě jednou a stejný průběh
Měřím 175cm a už 3 měsíce vážím 86kg. Nemůžu dát dolů ani deko. Při porodu jsem měla 100kg. Před porodem 75kg…
Nejím sladké (čokoláda, ani sušenky atd mi nic neříkají), snažím se pít vodu, někdy se sirupem a po 7 večer už nejím… Je fakt, že teda nedržím nějaké extra zdravé stravovací návyky. To, co uvařím manželovi a dítěti jím taky
Před dětmi jsem takový problém s váhou neměla. Sice jsem nikdy nebyla štíhlá, ale s váhou 68-72kg jsem byla spokojená