Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu
jedeme v létě s dětmi (2 a 4 roky) na tábor, kde se budou všichni rodiče podílet na programu. Celotáborové téma jsou pohádky, a tak sháním inspiraci nebo nějaké dobré nápady na hry podle pohádek. Dětiček bude cca 15 ve věku 2 až 10 let.
Snad je to dobře pochopitelné. Jde mi o různé nápady
Zatím mě napadla snad jen perníková chaloupka, že bych upekla perníčky, někde je dětem jako na chaloupku rozmístila a děti by je pak musely loupit (nějaká ježibaba by taky byla). Ale měl by to být program na celý den, tak nějak nevim… děkuji
Tak zkus vymyslet nějakou dobrodružnou výpravu, děcka můžou plnit různé úkoly na motivy různých pohádek, hledat podle nějakých indicií další úkol, apod. Něco na způsob honby za pokladem?
Jako celodenní, nebo aspoň celoodpolední bych viděla něco na princip pohádkového lesa, že by se dospělí naaranžovali do pohádkových převleků, rozmístili různě po lese (děti by k nim dovedly fáborky, mohly by chodit třeba po dvou, starší a mladší dítě) a posláním dětí by bylo úspěšně projít celou pohádkovou trasu s tím, že u každé postavy by měly splnit nějaký úkol a za něj dostat třeba razítko, body, aby bylo průkazné, že byly všude a všechno splnily..celé by se to dalo zaštítit nějakým příběhem třeba o zlém čaroději, který unesl pohádkové postavy..děti je vysvobodí, když je najdou a splní ten úkol ![]()
My jsme jako maly hravali ze se na listecky napsali indicie a my pak hledali listecky a museli uhadnout pohadku, bylo to super tak treba neco takoveho
@enoemi Vlastně můžeš dát jakoukoli hru, stačí, když se vedoucí a rodiče namaskují za pohádkové postavy
Napadá mě třeba obrázková cesta, kdy po trase jsou rozmístěné obrázky (ve vašem případě pohádkových postav) a děti jak prochází trasu mají za úkol zapamatovat si co nejvíc obrázků. Vyhrává ten, který si v cíli pamatuje nejvíc (plus má nejlepší čas). Pro dvouleťáky to ale musíš samozřejmě nějak upravit nebo udělat trasu zvlášť, aby nebyly v nevýhodě ![]()
Dál mě napadá třeba hrát na Červenou Karkulku, že sbírá kytičky pro babičku (nebo cokoliv) a nesmí ji chytit vlk - děti budou po lese (na nějakém vytyčeném území) sbírat kytičky (namalované na papírkách, aby neoškubaly celý les
) a dospělí jako vlci jim v tom budou bránit. Když je vlk chytne, musí mu kytičky odevzdat a hledat nové. Vyhrává ten, kdo má na konci nejvíc kytiček (napadlo mě to zrovna teď, ale když si to promyslíš a poupravuješ, třeba by to šlo
)
My jsme na jednom tabore staveli hrady a domecky v lese pouze z veci ktere tam roustou. Kdyz by to melo byt pohadkove tak by jste treba staveli domecky trpasliku a snehurky nebo neco podobneho. Tohle by i ty nejmenci mohlo bavit. Me se to tedy tenkrat moc libilo:-)
Co vymyslet nějakou hru, kde by děti hádaly druhého ze dvojice pohádkových postav.
Např: Křemílek (Vochomůrka)
Motýl Emanuel (Maková panenka)… ![]()
Děkuji všem moc za typy a nápady.
Měla jsem představuju, že bych pro ten konkrétní den vybrala jenom jednu pohádku (úplně maximálně dvě) a podle ní by se odehrávalo úplně všechno. Takže jak dopolední program (třeba nějaké tvoření nebo zrovna to hádání) a pak odpolední program, který by už mohl být víc akčnější.
Jen pořád nemůžu vymyslet tu správnou pohádku, aby se toho podle ní dalo spousta dělat
ale každopádně moc děkuji za všechny příspěvky.
A co třeba Ferda mravenec. Celý tábor se může proměnit v jedno velké mraveniště a tam už jde napasovat spousta aktivit. ![]()
Nebo Pat a Mat. Ti taky stále něco tvořili. ![]()