Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Holky, zajimalo by me, jak si hrajete a nebo co delate, aby jste zabavily 2tydenni miminko. Ten muj poklad spi min a min a ja nejak nevim, jak ho rozptylit. Hracky ho, samozrejme, zatim nezajimaji… Povidam mu, obcas
ho nosim a chovam, ale po par hodinach i toho ma clovek dost. Jak bavite male mimi vy?
2tydenní miminko? Snad nijak. Povídala jsem, sem tam nosila.
Mám doma 2měsíční (hodinu je vzhůru, hodinu spí) a navíc k výše zmíněnému ukazuju hračku a dávám na bříško.
Nerozumím. 2-týdenní miminko spí míň a míň? ![]()
Nějak si nepamatuju, že bych malého v této době nějak extra zabavovala. Buď spal nebo jsem ho přebalovala, kojila a nebo se koukal na svět a nebo zase spal… ![]()
A co velice zeslabené rádio? Samozřejmě žádný pop ani metal… Na všchny děcka v naší rodině to zabíralo, když bylo nejhůř… ![]()
My nespíme přes den taky vůbec. A marně si lámu hlavu, jak zabavit aspoň na chvilku, abych si udělala základní věci. Takže nosit, přebalovat, vykládat, cd - hudba. Hodně štěstí.
Já si vzpomínám, že malá mi dost často plakala,tak jsem pořád kojila a kojila, pak jsem koupila dudlíky a malá spala a spala, dávala jsem ji na bříško, na chvilinku, masírovala bříško atd.
Jura007 píše:
A co velice zeslabené rádio? Samozřejmě žádný pop ani metal… Na všchny děcka v naší rodině to zabíralo, když bylo nejhůř…
Vzhledem k tomu, že první těhotenství jsem strávila nikoli na Mozartovi a Chopenovi, ale Kabátech a Třech Sestrách, nezabíral Mozart, ale Fanánek … Takže protože starší synek se vrhal celé mé druhé těhotenství jak Pavlovův pes na CD s geometrickými obrazci, i druhý synek je „odkojen“ hity typu
„Strašlivý vedro
A můj mezek Pedro
Klopýtá okolo malého ranče“ .....
A ne že by je to teda uspalo … ale rozhodně se u toho skvěle baví
![]()
Navázala jsem kousky alobalu na nitky a zavěsila nad postýlku. Malá na to vydržela dost dlouho koukat, když začala kníkat, tak jsem do toho foukla a zas bylo o zábavu postaráno.
Babeta píše:
Navázala jsem kousky alobalu na nitky a zavěsila nad postýlku. Malá na to vydržela dost dlouho koukat, když začala kníkat, tak jsem do toho foukla a zas bylo o zábavu postaráno.
jj tohle je taky dobrý…
nejlíp když se to třpití
mona.k.79 píše:
co hrací kolotoč nad postýlku…??? nám to zabíralo..
Ve 2 týdnech? ![]()
Kdybych neměla doma čerstvé (3 měsíční
) mimino, tak bych možná věřila. Ale takto si docela dobře pamatuju, že 2týdenní mimina snad jen spí, jedí, kadí, spí… A co si tak pamatuju, tak zrak na určitý předmět začalo to naše upírat přesně po 6 nedělích.
Co se týče zábavy - to jsme začali řešit ve 3 měsících. DO té doby stačilo nerušit při spaní ![]()
Ale u prvního je to vždycky jinak - to jsme se s holkama shodly - to se všechno tak nějak víc řeší. Taky jsem trajdala s malou už ve 2 měsících po různých kurzech cvičení atd., abych něco nezanedbala ![]()
Ve dvou týdnech bych miminko nechala v klidu spát ![]()
Dávala jsem si takhle malého na hrudník, na bříšku do takového klubíčka, a hladila mu vlásky. To měl moc rád a dokonce se i nevědomky usmíval.
Ale to je jen takové zklidnění, myslím, že takhle malé mimi rozptýlení nepotřebuje. Taky se mu líbila moje noční košile u hlavičky ( samozřejmě jsem to hlídala), byl pak mnohem klidnější.
Ahoj holky, já mám doma mimim 3 týdny staré a poslední 4 dny přez den vůbec nespí, teda spí - nakojíme u toho usne, položím ho do postýlky a během 5min zase pláče. Nebrečí jenom když kojíme nebo ho mám na rukách.Usíná na dýl jak hodinu až večer. Zase teda spí skoro celou noc. Ale nevíte, co s tím. Podle mě by pro zudárný vývoj mělo takové mimčo co nejvíc spinkat. Nebo se pletu? A co si myslíte vy? Mám ho tedy nosit? Prdíky nás nějak příliš netrápí a od návratu z porodnice přibral 680g takže nedostatkem mléka to asi taky nebude. Omlouvám se že jsem vlezla tady do toho tématu.