Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vypadá to jako by ho něco nutilo se znovu vzbudit a plakat. Za seba tedy můžu říct, že jsme měli dudlík a když se takhle budil, tak jsem mu ho dala. To to ale nechci nějak radit, nevím, jaký máš na dudlík názor. My se ho teda nemůžeme zbavit ani ted ve 21. měsících. Jinak docela mi spal přes den při jízdě v kočárku, při jízdě autem usnul vždy hned, ale je fakt, že jinak tomu dennímu spánku taky moc nedal, a taky spal v noci. A tak je to dodnes.
ahoj, dík za radu. Dudlíky nemusím, ale ve stavu zoufalství jsem mu ho dala - nechce ho. Žužlá ho tak minutu a pak ho stejně vyplivne. Když začne plakat, tak ho nechám tak 3-5 min jestli ho to neunaví, ale dýl nemám srdce. Takže ho zase přišoupnu k prsu, ale pak taky kojím i 3 hod, ne teda v kuse, ale s těma malýma pausama. Na druhou stranu nechci aby si zvykl na to, že maminku můžen žužlat furt. A nemůžu mít třeba slabý mlíko, jakože než se zasytí tak potřebuje mnohem víc času?
Pokud je u prsu spokojený a táhne, pak si myslím, že má hlad. Je možné, že při kojení usne, ale ještě se nestihne pořádně nasytit. Asi opravdu potřebuje víc času na nakojení. Vyhověla bych mu, a přikládala, když chce, možná máš přechodně mléka mín, píšeš, že to trvá pár dní, čím víc budeš přikládat, tím víc mléka se ti uvoří, a malej bude víc nasycený. Myslím, že se to častějším přikládáním zase srovná.
Ve 2 týdnech nepotřebuje zabavit… To ještě totiž neumí nic než jen kadit čůrat papat spát a brečet, pomalu ani nevidí, stačí chovat.. Počkej až mu bude více začne pozorovat předměty, můžeš ho třeba i dát na bříško já dávala už od narození to je pro ně také změna… Jít ven na procházku, vzduch je tak změna… Nechceš spíš zabavit sebe?
@Kel-tec píše:
Ahoj holky, já mám doma mimim 3 týdny staré a poslední 4 dny přez den vůbec nespí, teda spí - nakojíme u toho usne, položím ho do postýlky a během 5min zase pláče. Nebrečí jenom když kojíme nebo ho mám na rukách.Usíná na dýl jak hodinu až večer. Zase teda spí skoro celou noc. Ale nevíte, co s tím. Podle mě by pro zudárný vývoj mělo takové mimčo co nejvíc spinkat. Nebo se pletu? A co si myslíte vy? Mám ho tedy nosit? Prdíky nás nějak příliš netrápí a od návratu z porodnice přibral 680g takže nedostatkem mléka to asi taky nebude. Omlouvám se že jsem vlezla tady do toho tématu.
Zkuste u něj chvíli po kojení poležet, aby se cítilo v bezpečí… U nás to zabíralo ???? .
Taky jsem syna nějak nezabavovala. Jen spal,kadil a jedl. Také jsem hodně nosila a pobroukávala jsem mu melodie. Jen 4 a ty samé pak když je slyšel zklidnil se
. Věděl že se bude nosit. Také jsem si ho pokládala při nošení na hruď aby slyšel srdíčko. Na to zvyklý z bříška. Také zabíralo ![]()