Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
na začátek musím říct, že Matku přírodu prostě nepřečůráme, i tak se často snažíme. Já taky samozřejmě
.
Vím přesně kdy jsme „vyráběli“ tři děti ze čtyřech. Tak si myslím, že by tento postup měl vést k úspěchu, je-li nám přírodou přáno. Nedělala jsem to cíleně, jen jsem si to okontrolovala zpětně podle svých záznamů. A mám je přesné.
Koupíte si lunární kalendář a snažíte se pouze na začátku dnů holčičích - Měsíc v Býku, Raku, Panně, Štíru, Kozorohu, Rybách.
Ty další dny jsou klučičí.
Já se budu snažit o početí synka od května, tentokrát vědomě. Doufám, že mi to Matka příroda dovolí
.
Stefinka
Děkuji za povzbuzení že v „tomhle“ nejedu sama. Zkusím kombinaci s ovulací, protože takhle se nám přesně povedl kluk (přesně do ovulace), takže budeme „plánovat“ a možná nám to vyjde i s těmi měsíci, i když si nejsem úplně jistá jestli jsem to pochopila…znamenalo to , že o holku se máme pokoušet jen v těch uvedených „měsících“ ? Snad vám za nějaký ten čas dám vědět jak to všechno dopadlo ![]()
když se nestrefíme, mám povoleno zkoušet i do třetice - mám úžasného muže a pokud máme souzeny jen kluky tak jsme si řekli, že budeme pan král s královnou a třemi princátky - tak to v těch pohádkách přeciž chodí, ne?
A co tkhle zkusit starý čínský kalendář. Je to dle věku a měsíce početí. Někde jsem to viděla na netu (jestli to náhodou nebylo tady???). Modře byla políčka pro kluky a růžově pro holky. Mě to vyšlo na sto procent. A staří číňané to byli nějací Máci.
Alča
Ahoj Wonco,
když si koupíš ten lunární kalendář, tak jsou v něm přesně zaznamenány fáze Měsíce a u každého dne máš, v jakém znamení se právě Luna nachází. Pak už se stačí snažit, jak píše Stefinka v daném znamení, ale jen první den. Měsíc bývá v daném znamení 2 nebo 3 dny. Zkus to zkloubit s ovulací a to by bylo, aby nám to nevyšlo. ![]()
Pa Štěpík
Potvrzuju co napsala Štěpík ![]()
No a třeba právě zítra v noci se můžete začít snažit na holky, protože ty jsou ještě 5 a 6, ale toho 6 bych to už neriskovala, protože od 7 jsou kluci … a tak dál co 2-3 dny. Takže ne měsíční znamení jak je známe třeba to že jsem Ryba.
Na začátku ovu jsme se snažili 3× a holka se 2× povedla, 1× kluk.
Podle krve mi to nevychází, podle čínského taky ne.
Držím palečky. Stefinka
Ahoj,
tak ja mám tú „metódu“, ktorú tu popisovala Oxana a myslím ešte niekto - ohľadom „rýchlejších a pomalších spermijí“ - stiahnutú z internetu z jednej zahraničnej stránky (po anglicky). Je toho ale oveľa viac, volá sa to „Shettles Method“ (vymyslel ju nejaky Dr. Shettles) a je založená na celkovo rozdielnej charakteristike X chromozomovej a Y chromozomovej spermije. Je tam aj viacero rád, čo robiť, keď chceš chlapca a čo, keď chceš dievča. Aj keď to samozrejme treba brať s rezervou (a momentálne mi je úplne jedno, akého pohlavia moje babatko bude, hlavne aby bolo
a aby bolo v poriadku), bolo to celkom zaujímavé čítanie. Ak chceš, nejakým spôsobom ti to pošlem.
Ale myslím si, že nech vymyslia a zistia čokoľvek, NIKDY to nebude na 100% - našťastie ![]()
Príroda vie, čo robí
![]()
Brasil
Ahoj holky, teorie Stěpíka a Oxany bohužel taky moc nevychází. Podle nich by se v době ovulace měl zplodit kluk. Já mám dělanou inseminaci, která se provádí přesně v den ovulace a je zjištována ultrazvukem, aby to bylo 100% a máme HOLČiČKU. Takže žádný fígle neexistujou a buďme šťastný za dě'tátko at´je jakéhokoli pohlaví. Lucka a Lucinka 11m.
Podle čínského jsme taky měli mít holku a máme kluka, podle krve to taky nevychází, ale jediné co mne napadá je, že jsem si strašně jako prvního přála kluka, takže pevně věřím, že mne Bůh i tentokrát nenechá na holičkách a bude nám přáno ![]()
Každopádně to nebudeme hrotit a budeme rádi za mimi, hlavně ať jsou zdravé - howgh
Ahoj Wonco a všichni ostatní. Mrkněte na čínský kalendář početí přímo tady na e-miminu https://www.emimino.cz/modules.php?… je to spíše pro pobavení ale pokud si to hodíte na někoho z okolí tak uvidíte jestli to vychází nebo ne. U nás to vyšlo až na jednou vyjímku všechno-ale upřímně jak to to číňani mohli všechno vědět ![]()
Ahoj holky. Já zatím děti nemám, ale podle mojí mamky je to taky podle té krve. Akorát já si myslím, že říkala, že je to podle toho kdo má tu krev „starší“. Když žena, tak to bude holčička. Já si říkám, že si počkám na tu holčičku, protože manželovi je 27 a mě 25, takže až se mu vymění krev v 28 (po těch 7 letech), tak můžem začít pracovat na holčičce
Třeba to vyjde. Petra
Ahoj Petro mohla bys mi to prosím objasnit s tou krví-slyším to prvně a docela mě to zajímá. Díky
Ahoj, když tak sleduji diskuzi o krvi, tak se přidám, i když už jsem jednou psala..
Mě je 26 let, manželovi je 29 (věk v době početí).To znamená, že já mám starší krev než on a čekáme holčičku(je to potvrzené). Koukala jsem se i na ten čínský kalendář a taky vyšla holka
Tchyně povídala, že v dalším kole bude mít starší krev manžel(pokud to stihneme do 3 let)a že by to pak měl být klučina
Tak nevím, o teorii krve jsem toho hodně slyšela, ale myslím, že ne vždycky je to 100% stejně jako sledování ovulace.Mě se hodně daří pohlaví uhodnout podle vzhledu, holka bere krásu a kluk ne, ale to už je jaksi pozdě. A u mě to platí, mohla bych být na kosmetice každý den
Všem hezký den Petra a mimí 21tt
holky jak je to s tou krví? Mě je 27 a manželovi bude v září 30. Díky
Tyhle diskuze o pohlavi me vzdycky pobavej. Holky a jak je to u dvojcat? Jednovajecny mozna, ale co dvojvajecny, tam je to podle ceho ![]()
Monca a moncicaci (holky asi jednovajecny
)