Jak snížit krevní tlak?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
11.12.10 16:24

Jak snížit krevní tlak?

Přeji hezký den

Děkuji, že jste klikli na mé téma. Tak a co bych potřeboval?! :roll:
Přišel jsem vás požádat o babskou radu, tím nechci říci, že jste tady samé stařenky, nýbrž zkušené a znalé asi nejspíše maminky. :think:
V poslední době se mi značně zhoršuje krevní tlak, sice beru léky, ale nepatřím zrovna k nadšencům chemické medicíny! A tak bych uvítal jakékoliv rady a tipy na přírodní produkty, či osvědčené metody, jak snížit tlak pomocí bylinek. :dance:
Nebo znáte nějaký jiný fígl, jak přemoci neposlušný tělo, třeba díky meditaci, nevím co je všechno možný??? :-D
A tak se vás ptám, poradíte mi? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7
11.12.10 16:55
donaga píše:
Ona je otázka, proč ten vysoký tlak máš, nejlepší je zaléčit příčinu.
Ale jinak se na snížení tlaku doporučuje česnek, omezení solení, jestliže máš nadváhu tak snížit váhu, vyvarovat se stresu, dostatek spánku.
Ale jestli nic z toho nezabere, tak bych se lékům nebránila, any ty následky neléčeného vysokého tlaku nejsou zrovna nejlepší.

Díky, jinak všechno co jsi napsala dodržuji, ani ta nadváha není! Příčina po půlročním léčení a vyšetření všeho druhu je stále neznámá!
Mně jde o to, že po lécích si připadám hrozně unavený, tak proto chci zkusit ty bylinky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.12.10 16:55
donaga píše:
Ale jinak se na snížení tlaku doporučuje česnek, omezení solení, jestliže máš nadváhu tak snížit váhu, vyvarovat se stresu, dostatek spánku.
Ale jestli nic z toho nezabere, tak bych se lékům nebránila, any ty následky neléčeného vysokého tlaku nejsou zrovna nejlepší.

Díky, jinak všechno co jsi napsala dodržuji, ani ta nadváha není! Příčina po půlročním léčení a vyšetření všeho druhu je stále neznámá!
Mně jde o to, že po lécích si připadám hrozně unavený, tak proto chci zkusit ty bylinky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
11.12.10 17:08
Lovenet píše:
donaga píše:
Mně jde o to, že po lécích si připadám hrozně unavený, tak proto chci zkusit ty bylinky :-)

No a co zkusit akupunkturu, vzhledem k tomu, ze bydlis v procesoru tak Ti nemuzu poradit ani kam Te poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
11.12.10 17:55

ahoj, moja babka mala tiez vysoky tlak a jedna z veci, ktore jej pomahali, bolo plavania- dedko jej kvoli tomu daj postavit aj bazen.

skoda, ze dedko uz nezije :cry: , on by vedel urcite poradit aj nejake bylinky, mal to vsetko nastudovane skrz naskrz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.12.10 18:05

Mně taky posledních pět let roste krevní tlak, ale jako dárce krve jsem tomu rád - aspoň to se mnou po odběru nesekne. Takže - krevní tlak zvyšuje: konzumace solených a kořeněných jídel, zvedání těžkých břemen (tím roste i vnitrooční tlak na sítnici, nejen krevní…), práce v noci, dlouhodobé nevyspání, stres a vztekání v kontaktu s jinými lidmi… Krevní tlak se dá snížit: pravidelným denním režimem bez výkyvů - ve stejnou hodinu stejná činnost, občasým večerním pitím čaje z meduňky a/nebo dobromysle (chuť je ale taková… nezvyklá),vyloučení práce po šesté hodině večerní, citově bohatý a vyrovnaný život,Nejlepší je dělat radost jak sobě, tak druhým… A solení a kořenění jídel nevynechat, ale upravit do rozumných mezí. Pokud příčina vysokého tlaku pochází od soli a koření, tak se časem přidají problémy s ledvinami. Po stránce fungování ledvin máš všechno v pořádku?
A jak to máš s cholesterolem v těle? Někdy se tělo „zblázní“ a pumpuje hladinu cholesterolu až tam, kde je to pro jiného člověka už smrtelné; tělo takto postiženého to ale považuje za běžné životní hodnoty a normálně funguje. (Tak to má druhý manžel mojí matky…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
11.12.10 20:13

Juro, díky za ty čaje, to jsem chtěl vědět. Já jsem taková záhada pro doktory. Cholesterol a jiné věci mám absolutně v pořádku, prostě nikdo neví v čem je zákopaný pes. Kdybych nebral léky, tak mám běžně 180/120 a to mi ještě není ani 40 let. Říkám, mně jen vadí ty vedlejší účinky které zaručeně s těmi léky souvisí, tak proto bych raději bylinky, ale velkou naději v tom zatím nevidím, nevím?! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7

Juro, díky za ty čaje, to jsem chtěl vědět. Já jsem taková záhada pro doktory. Cholesterol a jiné věci mám absolutně v pořádku, prostě nikdo neví v čem je zákopaný pes. Kdybych nebral léky, tak mám běžně 180/120 a to mi ještě není ani 40 let. Říkám, mně jen vadí ty vedlejší účinky které zaručeně s těmi léky souvisí, tak proto bych raději bylinky, ale velkou naději v tom zatím nevidím, nevím?! :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
11.12.10 20:52

LOvenete, dej si pár litrů fenyklového čaje a klesne :wink: Jsem si ho udělala při kojení v domněnce, že syn nebude mít prdy :mrgreen: a tak mi klesnul tlak, že jsem pak myslela, že sebou šlehnu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
11.12.10 21:19

No mně je 42 let a běžně mívám 165/110. Pokud skončím noční šichtu z neděle na pondělí, tak mívám každou hodnotu o 15 vyšší - i přesto, že se mně chce spát… Holt s přibývajícím věkem se tlak zvyšuje, puls klesá (malé děti to pochopitelně mají naopak).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
11.12.10 22:00
donaga píše:

No problém je, že asi tak 95% případů (nebo kolik) je vyoký tlak bez známé příčiny

Existují čaje na tlak, obecně dost pít (podpoří se tím vylučování vody a zároveň solí), zamyslet se nad jídelníčkem: příliš nesolit, jíst spíše lehká jídla. Česnek je taky doporučován (pokud ti smrdí, existuje i v tabletkách…)

Nějaký ten menší pohyb - třeba chůze. Méně stresu, dost spánku.

Jinak moje babička si vaří čaj ze jmelí, ale to teda nemám moc odvahu úplně doporučit.

Každopádně neléčená hypertenze je spíše na škodu, to už si tu tabletku radši vem.

Apropos: Nemáš syndrom bílého pláště? Měříš si tlak doma, nebo u doktora?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.12.10 07:55

Snížit krevní tlak pomocí čajů a bylinek je běh na dlouhou trať.Prášky Vám sice tlak sníží asi hned ,ale musíte je brát asi každý den ..takže u bylinek a ostatních preparátů je to třeba otázka i roku..třeba česnek,nebo tak..
Našla jsem odkaz na stránky ,které by Vás možná mohli zajímat…Jedná se o čínskou houbu,slyšela a četla jsem ,že to docela zabírá ,ale jde o to ,nečekat
zazraky během týdne ,nebo měsíce.Tak ať se Vám daří :palec:

http://www.intrabyliny.estranky.cz/…houba-reishi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
12.12.10 12:26

Takže všem děkuji za vyčerpávající rady, potěšili jste mě.
Soldi, opravdu mě mrzí, že dědko už nežije, věřím, že on by mi pomohl.
Juro, s námi už to v našem věku asi lepší nebude, tak hlavně se nesmíme nervovat, aby nám ty srdce vydržela!
Veruš1, opravdu zajímavej tip, zařazuji do seznamu pokusů!
Pomerančo, Tvá rada je taky zajímavá, ale asi pro opravdové tvrďáky, co snesou úplně vše!
JanoTadeáši, díky, už spěchám se podívat kde tu houbu seženu.

Už vidím jak manželka bude mudrovat, co to zase vařím za lektvary. Ten neskutečný puch v bytě. Ale co by člověk neudělal pro své zdraví, že ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
12.12.10 14:01
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie