Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Podeprit hlavičku loktem jedné ruky a druhou držet okolo stehýnka třeba.
Stačí na YT napsat,,Jak správně držet miminko” a vyjelo mi x videí.
Dej si YouTube nebo třeba i Google obrázky jak správně držet miminko a vyjede ti plno různých návodu a způsobu.
Základ je podepřená hlavička.
Základem je podepřená hlavička. Ale teda normálně by ti to matka toho dítěte měla ukázat. Až budeš mít opět příležitost si mimčo pochovat, jdi k matce dítěte a řekni, že by sis dítě chtěla pochovat zda ti ukáže jak na to. Ty si samozřejmě předem nastuduj, nejlépe na youtube jak držet mimčo ať víš (a třeba zkus na nějaké panence, plyšákovi).
To spíš zavání tím, že ti ho půjčit nechtějí. Kdyby chtěli, tak ti to někdo ukáže. Já nechala držet novorozence hned po návratu z porodnice i 7 letému synovi
jen sem mu ukázala, jak musí držet hlavu, není v tím žádná věda.
No, kdyby chtěli ukáže ti jak ho máš držet a nebude se vymlouvat ![]()
@Kriss Tina píše:
To spíš zavání tím, že ti ho půjčit nechtějí. Kdyby chtěli, tak ti to někdo ukáže. Já nechala držet novorozence hned po návratu z porodnice i 7 letému synovijen sem mu ukázala, jak musí držet hlavu, není v tím žádná věda.
Presne tak.
Pujcit ti ho nechteji, tak to nelamej pres koleno.
@Kriss Tina píše:
To spíš zavání tím, že ti ho půjčit nechtějí. Kdyby chtěli, tak ti to někdo ukáže. Já nechala držet novorozence hned po návratu z porodnice i 7 letému synovijen sem mu ukázala, jak musí držet hlavu, není v tím žádná věda.
Asi máš pravdu…
Ale zamrzí to o to více, že se jedná o velmi blízkou osobu a přitom na fc vidím fotky x kámošek jak jejich dítě drží svého malého sourozence, právě přivezeného z porodnice… To je podle mě větší riziko, když dítě drží miminko než kdybych jej držela dospělá osoba
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu…Ale zamrzí to o to více, že se jedná o velmi blízkou osobu a přitom na fc vidím fotky x kámošek jak jejich dítě drží svého malého sourozence, právě přivezeného z porodnice… To je podle mě větší riziko, když dítě drží miminko než kdybych jej držela dospělá osoba
Já vím že tě to mrzí ale za sebe doporučuji aby jsi z toho zbytečně neměla těžkou hlavu.
Některé mamky jsou zkrátka v začátcích až moc úzkostlivý. A neboj se však si mrňouska určitě ještě užiješ až dost. ![]()
Taky se přikláním k tomu, ze nejde o to ze ho neumíš držet, ale spis o tvou osobu. Já dítě dávám do náruče ‘na potkání’. Když vidím, ze má někdo zájem, zeptám se jestli si ho chce pochovat a pokud ano a jen se boji, tak jim ho s instrukcema vrznu. Spis byli lidi v šoku ze jsem jim dovolila si pochovat týdenní mimino
Bezdětná kamarádka, učitelka ve školce, lektorka na cvičení u staršího dítka
u prvního jsem byla víc vycukana, ale stále platilo, ze cca od měsíce jsem neměla s pochovanim problem.
@Anonymní píše:
Asi máš pravdu…Ale zamrzí to o to více, že se jedná o velmi blízkou osobu a přitom na fc vidím fotky x kámošek jak jejich dítě drží svého malého sourozence, právě přivezeného z porodnice… To je podle mě větší riziko, když dítě drží miminko než kdybych jej držela dospělá osoba
Zas tyhle fotky… no taky máme a ještě z porodnice, ale v zavinovacce, bezpečně obložené polštáři a druhy rodič jen mimo zaber na par vterin. Dalo to celkem fusku, takže si nenechám zdevastovat ctyrletakem ten malý uzlicek.
Existuje nějaký odkaz, který ukazuje jak správně držet miminko, které ještě neudrží hlavičku?
Máme v rodině miminko, několikrát jsem si ho chtěla pochovat, ale bylo zamítnuto, protože nevím jak na to a ublížím mu.
Chápala jsem to v nemocnici, kdy se to musela učit i maminka (jedná se o prvorodičku)…
Ale mimčo má několik týdnu a mohu se na něj jedině koukat, protože ho neumím držet.
Asi má pravdu, že neumím, protože sama děti ještě nemám, ale zamrzí když ho drží všichni (co už děti měli) a já jediná ne… Neproběhne ani nějaké vysvětlení jak ho držet