Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Ijen u nás taky bude asi platit úklid, už to řešíme. Mě to štve, bordel. A teď je mi blbě a nezvládám to udržovat, ani když je buzeruji, podle představ.
@Ijen píše:
Ja taky. U nas funguje Seto a Topak. Manzel ma mantru Nech to byt, se to pak uklidi, vycisti, povesi dopln co chces. Prusvih nastane kdyz tihle dva nejsou doma.
U nás zase bydlí japonští bratři - Onosato a Samosato. Ale asi odjeli na dovolenou ![]()
@g.sandova píše:
@Ijen u nás taky bude asi platit úklid, už to řešíme. Mě to štve, bordel. A teď je mi blbě a nezvládám to udržovat, ani když je buzeruji, podle představ.
To dobre znam, dokud byli kluci mali byl to vecny boj s vetrnymi mlyny. Zkus pani na uklid, ulevi se ti.
@Bubla Bůčková píše:
Popravdě já se divím, že to jde dohromady… Čekám, kdy si budu moct fenovat vlasy žehličkou, případně sušit houby v myčce nádobí
Nee každy má prostor na obojí…
@Z.jev píše:
U nás zase bydlí japonští bratři - Onosato a Samosato. Ale asi odjeli na dovolenou
Pockej, ti maji uklizet? U nas bydli taky, ale jsou to spis pekni zaskodnici - delaji bordel a rozbiji hracky ![]()
@dp14 píše:
Moc děkuju vám všem! Proč sušičku zvlášť?
Musím reagovat a podělit se o zkušenost. Mám pračku se sušičkou kombi ale přesto jsem dokoupila sušičku zvlášt proč? Tak za 1. program na běžné praní na 40 se sušením trvá ( a to nekecám) 6 a půl hodiny. Ano skutečně tak. Sice si při praní a ždimání pračka obsah sama převáží a rozhodne jak dlouho bude prát dle náplně ale i tak se mi nestalo aby to při polovičním naplnění pralo méně jak 4hod to ti venku na sluníčku uschne rychleji. Za 2. už několikrát jsem volala opraváře vždy se něco porouchalo a nesušilo. Důvod je jasný. Při sušení prádla v běžné sušičce je na filtru hrst zachycených chlupu a prachu. Jenže kombi pračka nemá žádný filtr na zachycení nečistot takže to vše se vyplaví při odtékání vody a ždímání v procesu sušení nebo v horším případě udělá žmolky na stěnách pračky nebo oblečení. Za 3. prádlo z kombi pračky není dokonale suché. I když výrobce uvádí program na uložení do skříně což by mělo být suché vyndávám prádlo velmi vlhké takže stejně dosouším na sušáku. To by nesnesla ani žehlička. Při běžním ždímání je prádlo možná sušší než z toho programu. Pračku se sušičkou jsem dostala jako dárek stála 12tis. ale nikdy bych si ji sama nepořídila. Proto doporučuju koupit zvlášť. Finančně to je sice větší investice ale než tuhle kombi verzi radši sušit na sušáku. Tak snad jsem ti pomohla svou zkušeností ![]()
@jita22 píše:
Pockej, ti maji uklizet? U nas bydli taky, ale jsou to spis pekni zaskodnici - delaji bordel a rozbiji hracky
Ti dělají všechno - Samosato většinou rozbíjí, ale Onosato pak uklidí ![]()
@Z.jev píše:
Ti dělají všechno - Samosato většinou rozbíjí, ale Onosato pak uklidí
A skřítka Mělobyse mám doma jenom já? ![]()
Moc děkuju za vysvětlení. Opravdu na sušičku nemám místo, jedině to dát na sebe, pak se zase bojím že to spadne do sprcháče
. Asi se poohlédnu po jiném bydlení, kde by se to vešlo vedle sebe. Nebo kde je možnost sušit venku.
@Bubla Bůčková píše:
A skřítka Mělobyse mám doma jenom já?
Jo, ten je u nás taky jako doma. Dobře se s ním zná hlavně manžel
Prádlo se musí třídit. Jestli jsi sám, budeš prát po malých dávkách. Pračku kup s nejmenším průměrem bubnu, abys brzo nezničil ložiska a zavěšení bubnu nevyážeností. Počet otáček je reklamní údaj. Větší síla pomačká prádlo, které se bude hůř žehlit. S počtem otáček roste kvadraticky opotřebení uložení bubnu, které často bývá neopravitelné. Pro jednoho člověka je sušička zbytečná. Není nad rozložené prádlo na šňůře. Ne každý chlap rád žehlí.
Kdyby bylo v nabídce samočistící bydlení, tak se taky hlásím. Jsem ráda, že děcka mají svůj pokoj, ale při úklidu si každý den říkám, proč sakra nebydlíme v 1+1. To by bylo hned. ![]()
@JTom píše:
Prádlo se musí třídit. Jestli jsi sám, budeš prát po malých dávkách. Pračku kup s nejmenším průměrem bubnu, abys brzo nezničil ložiska a zavěšení bubnu nevyážeností. Počet otáček je reklamní údaj. Větší síla pomačká prádlo, které se bude hůř žehlit. S počtem otáček roste kvadraticky opotřebení uložení bubnu, které často bývá neopravitelné. Pro jednoho člověka je sušička zbytečná. Není nad rozložené prádlo na šňůře. Ne každý chlap rád žehlí.
No tak susicka je prave proto, aby se zehlit nemuselo. A pokud je susicka, vyssi otacky vyznam maji.