Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My máme Sárinku,je to poloperská čičinka a je jí už více než 15 let
![]()
Spenata píše:
no a teda Jizvíková, to jsou úctyhodné věky, kterých se vaše čičiny dožívajíse o ně musíte mooooooc dobře starat
ani ne
. oni si proste tak nejak ziji
momentalne jsou dve skoro bez zubu, jsou hubene ac jedi a strasne smrdi
Tak my máme tři doma - 12, 11 a 6 let…
A i když na ně pořád nadávám, tak doufám, že nás tu budou ještě nějaký ten rok zlobit… ![]()
Máme vesnickou směsku, která je jen doma. V dubnu jí bude 11 let.
Někdy v květnu bychom se měli stěhovat na barák a mám z toho docela hrůzu, protože nevím, jak ji ohlídám, aby nezdrhala ven
![]()
strace píše:
Máme vesnickou směsku, která je jen doma. V dubnu jí bude 11 let.
Někdy v květnu bychom se měli stěhovat na barák a mám z toho docela hrůzu, protože nevím, jak ji ohlídám, aby nezdrhala ven![]()
My taky bydleli v paneláku a když jsme se stěhovali do baráčku, tak jsme z toho měli docela strach, jak to budou zvládat. Kočka skoro měsíc strávila pod polštářem, ale kocouři to vzali docela v pohodě, jen ten jeden začal značkovat, což mu zůstalo dodnes…
Ven začali chodit, ale za plot si netroufnou a jak nás nevidí venku, tak už mňoukají za dveřma a chtějí dovnitř.
Dappp, já ji asi nikdy ven nepustím. V blízkém okolí je několik venkovních koček (jak s majitelem, tak bez), co se rvou od rána do večera.
Vůbec si nedovedu představit, že by mi domu třeba jednou došla ve stavu, v jakém jsem okolní kočky už viděla ![]()
No, máme souseda, který vlastní asi dvacet koček, které chodí kadit k nám na zahradu
, takže jsme se spíš báli, aby od nich něco nechytli, ale jinak náš nejstarší kocour je obranář a hlídač, takže se ho ostatní bojí a vždycky utečou, ale stejně je to nepříjemný… Právě nám chodí značkovat na dveře, což teda pěkně smrdí a hlavně to inspirovalo toho našeho bojovníka, že to dělá i doma, i když to dřív vůbec nedělal.
Myslím si, že to neohlídáš a stejně když necháš v létě otevřeno tak se časem ven dostane, bude jí to lákat.
Dappp píše:
No, máme souseda, který vlastní asi dvacet koček, které chodí kadit k nám na zahradu, takže jsme se spíš báli, aby od nich něco nechytli, ale jinak náš nejstarší kocour je obranář a hlídač, takže se ho ostatní bojí a vždycky utečou, ale stejně je to nepříjemný… Právě nám chodí značkovat na dveře, což teda pěkně smrdí a hlavně to inspirovalo toho našeho bojovníka, že to dělá i doma, i když to dřív vůbec nedělal.
Myslím si, že to neohlídáš a stejně když necháš v létě otevřeno tak se časem ven dostane, bude jí to lákat.
my tedy nasi berusku zatim ven nepoustime vubec, protoze maly prcek je na ni hodne navazany a bojime se, ze by se ztratila nebo ji prejelo auto (sice bydlime v domecku, ale u silnice), ja se bojim, ze by proste jednoho dne neprisla domu a maly by se z toho picnul, protoze kazde rano si s ni hraje v postylce a na prebalovaku, takze ja se porad snazim aby zustala doma. V lete, az budem mit otevrena okna nebo dvere (vetrame tak), tak nevim, jak ji zabranim, ale budu doufat, ze Zofka neutece nikam jinam a ze se vrati v pohode domu…
![]()
To první léto byli doma, seděli na prahu a netroufli si ven, bylo vidět že se bojí, i když zafoukal silnější vítr, tak z toho byli vyplašený…
Ale otrkali se a teď chodí ven všichni, sedí s námi v altánu, s dětma jsou na písku, prostě pořád kolem nás. Bydlíme v baráku už šest let, takže mi to ani nepřijde, ale samozřejmě jsem se ze začátku taky bála, ale nejde to ohlídat. No kdybych některýho z nich našla na silnici přejetýho, tak to nevím teda… ![]()
Jizvíková, promiň za OT, ale já musím ![]()
Dappp, chci se zeptat - vaše kočky teda chodí ven jak se jim zachce a pak zas dovnitř taky podle jejich chuti? A to pak, když přijdou z venku, tak mohou, kam chtějí? Do pokojíků, do kuchyně, do obýváku na sedačku a tak? ![]()
NO
, bohužel jo… Jediný kam nesmí je ložnice a teď máme nově udělaný dětský pokoj, takže tam taky nebudou smět, teda pokud se to podaří dodržet, protože tam máme koberec, jinak je všude dlažba.
Ale neřekla bych, že je nějak znát bordel zvenku, spíš se jim třeba něco zachytí v chlupech - máme perský chlupatý - jinak to je v pohodě a pacičky si olížou sami. Tím že máme všude trávu nebo zámkovku, tak ani nemají být z čeho špinavý. Spíš mě štvou s těma chlupama, to musím každý den vysávat, to je děsný.
Máme britskou modrou kocourka kastrovaného, který žije 4 roky v bytě, nyní kupujeme baráček a tak bych ho chtěla naučit i na ven (protože hlavně v létě si nedokážu představit, jak bysme ho uhlídali…). Máte nějaké zkušenosti, jak dlouho ho třeba držet zavřeného v baračku, aby si zvykl na nový domov? A po nějaké době prostě nechat otevřeno a doufat, že se vrátí???
Taky máme dva kousky Salmonela má 1O let a Mikeše jsme podědili loni po manželově babičce a ačkoli to byl kocour venkovní, válí se s chutí na gauči a nevystrčí nos ani na balkon, je mu asi 14.O kočce doma ani nevím, ale po kocourovi nedělám nic jiného než gruntuju, dělá děsnej binec ![]()
Hmmmm… z toho bych mela obavy, jak venku zareaguje. Predpokladala bych, ze s nejvetsi pravdepodobnosti vezme caru, v nejlepsim pripade zdrhne do baraku. Ale je mozny, ze mate kocoura na venek nauceneho. Kastrovanyho bych ale ven nepustila, kdyz bude v okoli silnejsi kocour, bude se ho snazit vyhnat.