Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Wani píše:
Na napoj asi takhle malou lahvicku nesezenes. A pokud se jedna o lahvicky na produkty (sampon atd.), tak bude koupit miniatury nebo napr. v Ikee ci Flying Tigeru mivaji tyto male prazdne lahvicky.
Dekuji. A to si tam tedy žádné nápoje neberete? Ano, miniatury kosmetiky jsem viděla i třeba v Rossmanovi. V te Ikei myslis přímo prazdné lahvičky na produkty nebo právě ty šampionky, sprchace apod.?
Oprava,už to ctu,ze maji prázdné lahvičky. V tuto dobu už mám dlouhé vedeni ![]()
Příspěvek upraven 29.07.18 v 00:24
@jindra.kytka miniatury šampon krem mydlo v DM, 100 ml lahev netuším.. možná nějakou mini placatku
@jindra.kytka píše:
Dekuji. A to si tam tedy žádné nápoje neberete? Ano,miniatury kosmetiky jsem viděla i třeba v Rossmanovi. V te Ikei myslis přímo prazdné lahvičky na produkty nebo právě ty šampionky,sprchace apod. ?
Tak ja si piti kupuji za bezpecnostni kontrolou, takove piti do letadla muze. A ano, myslim prazdne lahvicky na produkty, v te Ikei, co si pamatuji, maji takove barevne (nejsou pruhledne).
@jindra.kytka Tak v Ikee maji tedka i nejakou jinou sadu, treba tuto https://m.ikea.com/…rt/10328182/
@jindra.kytka píše:
Dekuji. A to si tam tedy žádné nápoje neberete? Ano,miniatury kosmetiky jsem viděla i třeba v Rossmanovi. V te Ikei myslis přímo prazdné lahvičky na produkty nebo právě ty šampionky,sprchace apod. ?
male děti mohou mít lahvičku s pitím, kterou při kontrole ochutnají…jinak se dá koupit voda v duty free nebo jsou tam i automaty..
@jindra.kytka píše:
Dekuji. A to si tam tedy žádné nápoje neberete? Ano, miniatury kosmetiky jsem viděla i třeba v Rossmanovi. V te Ikei myslis přímo prazdné lahvičky na produkty nebo právě ty šampionky, sprchace apod.?Oprava,už to ctu,ze maji prázdné lahvičky. V tuto dobu už mám dlouhé vedeni
Příspěvek upraven 29.07.18 v 00:24
Ne neberu… Na dlouhém letu pití dostávám, takže svoje nepotřebuju. A po Evropě jsou lety krátké, takže těch pár hodin bez pití vydržím, případně si ho koupím v letadle nebo v bezcelní zóně.
@Wani píše:
Tak ja si piti kupuji za bezpecnostni kontrolou, takove piti do letadla muze. A ano, myslim prazdne lahvicky na produkty, v te Ikei, co si pamatuji, maji takove barevne (nejsou pruhledne).
Děkuji. A ten sacek musí byt nějaký speciální nebo stačí nějaký obyčejný co dávají v obchodech na rohliky?
@welovefashion píše:
male děti mohou mít lahvičku s pitím, kterou při kontrole ochutnají…jinak se dá koupit voda v duty free nebo jsou tam i automaty..
Na ty automaty bych nespoléhala… Nejsou zrovna nejspolehlivější
alespoň ty, na terminálu mimo schengenský prostor, co jsou už za kontrolou u gatu.
@jindra.kytka píše:
Děkuji. A ten sacek musí byt nějaký speciální nebo stačí nějaký obyčejný co dávají v obchodech na rohliky?
Musí být zavírací… Dají ti ho i přímo na letišti u té kontroly, když si o něj řekneš
@jindra.kytka píše:
Ne, musi byt uzaviratelny, takovy ten se zipem.
@jindra.kytka píše:
Musi byt jejich,pry jich tam mivaji dost. A trvaji na tom,dcera byla svedkem,jak neuznali v podstate stejny sacek z Ikey.
Bylo to zavedeno kvuli planovanemu teror. utoku, tusim v roce 2006..
Lahvicky prodavaji taky v sephore. Ja po evrope vetsinou cestuju s pruhlednou tastickou na makeup, nebyl s tim problem. Pytliky vetsinou na letistich k dispozici jsou. Ja tam mam hlavne parfem, makeup, zubni pastu, pletovou vodu, rasenku…ostatni veci jako sampon a shower gel mam v odbavenym zavazadle. Takze jestli nechces mit u sebe tekuty makeup nebo tu pletovou vodu, kam by sis ji event. prelila, tak ty lahvicky nemusis ani shanet..
@Ijen píše:
Krom elektroniky mi vadi i zouvani bot. Hlavne v USA, jinde to nechteli. Clovek si tam u tech kontrol nekdy pripada jak trestanec.
Na to mám obzvlášť smůlu, loni jsem
M ve Varně šla bosa pěkně daleko, než mi přijeli sandály..... takže pak uvnitř nových Rieker jsem měla pěknej hnůj
a pak mi vadí stěrky břicha na výbušniny. Posledně jsem si musela triko vyhrnout až na prsa
což vzbudilo velké veselí, hlavně u pánů ![]()
@jindra.kytka píše:
Dekuji. A to si tam tedy žádné nápoje neberete? Ano, miniatury kosmetiky jsem viděla i třeba v Rossmanovi. V te Ikei myslis přímo prazdné lahvičky na produkty nebo právě ty šampionky, sprchace apod.?Oprava,už to ctu,ze maji prázdné lahvičky. V tuto dobu už mám dlouhé vedeni
V příručním zavazadle vozíme prázdnou lahev a po průchodu kontrolou si do ní napustím vodu na záchodech. Nechci si kupovat předražené vody v bezcelním prostoru nebo v letadle. On let po Evropě je sice krátký, ale častokrát pak následuje ještě čekání na zavazadla, cesta do hotelu… takže se to protáhne a pak se pití hodí, zvlášť v létě.