Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To je jen přecitlivělost z hormonů, nevyšiluj.
Pro tvého partnera je to taky něco, co musí ještě zpracovat.
A teda oznamnování před třetím měsícem je hodně neprozřetelné - první trimestr je docela nejistý.
Stejně tak teda oznamování událostí na facebooku je spoustou lidí vnímáno jako otravné. To fakt nevypovídá o vztahu k tobě, a nebo k tomu, že budete rodina.
Jinak pokud po něm něco opravdu chceš, tak mu to musíš říct - neumí číst tvoje myšlenky a fakt je debilní nápad vytvářet si katastrofické scénáře z toho, že dotyčný se chová jinak než ve tvých představách a očekáváních.
Pokud jsou očekávání nevyřčená, fakt nemůžeš čekat, že budou naplněná.
@Anonymní píše:
Ahoj holky předem se omlouvám za anonym. Ale zatím to nechci nijak ventilovat. Jsem v 10 týdnu těhotenství. Než jsem otěhotněla měla jsem pocit že přítel po miminku opravdu touží. Bohužel co jsem těhotná už mi to tak nepřijde. Když jsem mu to sdělila radost měl, ale ne takovou jakou jsem očekávala. Chápala jsem to brala jsem to tak, že je z toho překvapený a že všechno postupem času přijde. Ale stále se nic nezměnilo, chová se jak kdybych ani těhotná nebyla. A dneska když jsem mu říkala, že se těším až to za pár týdnů zveřejníme tak mi řekl, že to zveřejníme pouze na mém profilu ať to u něj nikdo nevidí.Jak to mám brát? Jak se mám k němu teď chovat?
Předpokládám, že jste dopředu domluvili, že mimčo oba chcete…? No a jinak ses ho měla zeptat, proč jenom na tvým profilu.
@Lucy75 ...............já se třeba umím radovat i ve svém pokročilém věku jako malé dítě
včetně tleskání a tak ![]()
Jé, to je hezký
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky předem se omlouvám za anonym. Ale zatím to nechci nijak ventilovat. Jsem v 10 týdnu těhotenství. Než jsem otěhotněla měla jsem pocit že přítel po miminku opravdu touží. Bohužel co jsem těhotná už mi to tak nepřijde. Když jsem mu to sdělila radost měl, ale ne takovou jakou jsem očekávala. Chápala jsem to brala jsem to tak, že je z toho překvapený a že všechno postupem času přijde. Ale stále se nic nezměnilo, chová se jak kdybych ani těhotná nebyla. A dneska když jsem mu říkala, že se těším až to za pár týdnů zveřejníme tak mi řekl, že to zveřejníme pouze na mém profilu ať to u něj nikdo nevidí.Jak to mám brát? Jak se mám k němu teď chovat?
Je to chlap, prostě to neproziva tolik. Nemusí to znamenat vůbec nic.. Normálně mu řekni o svých pocitech, že to bereš jinak
jinak zveřejňování na fb zrovna nefandim. U nás to tam chlap dal cca 16tt, pac měl fakt radost a chtěl se pochlubit kámošům, ale já to nemela potřebu zveřejňovat ![]()
Příspěvek upraven 03.03.21 v 13:58
Nevím, jak se tvůj přítel raduje normálně, ale ne každý musí jásat a výskat, když má radost. Někdo se tolik neprojevuje navenek. Vím, že to zamrzí, když člověk čeká velkou reakci, ale přece nebude hrát divadlo, které pro něj není přirozené.
Navíc v 10. týdnu asi ještě ani těhotně nevypadáš a na fotkách z ultrazvuku taky bude jen flek, tak pro něj to dítě zatím není úplně reálné. Za pár měsíců nebo nejpozději po narození se to určitě změní.
Chovej se prostě tak jako vždycky.
Že těhotenství nechce oznamovat na FB bych pochopila. Pokud by to ale po prvním, nejpozději druhém screeningu nechtěl oznámit ani lidem ze svého nejbližšího okolí (rodičům atp.), zpozorněla bych.
To jak se těší přece musíš vědět z jeho chování k tobě a ne podle toho, jak to vytrubuje na fb
jinak já bych počkala až po 13tt já to třeba dala až někdy v 6m a druhé vlastně až po porodu
kdo mě zná osobně ví a ostatním je to stejné jedno.
No jo, jsi tehotna.
Chlapy to vetsinou zacne fascinovat, az kdyz mas vetsi brisko, potom se k zene podle toho i chovaji. Jak kdo samozrejme, toho tveho neznam a nevim, jak moc ho znas ty sama… jen pevne doufam, ze vam to vydrzi a nevyklube se z neho srab.
Drzim moc palce. ![]()
Nic bych v tom nehledala. A socialni site, to je zabijak zdraveho rozumu. Zeptam se jinak. Mas dejme tomu 200 „pratel“ na FB (treba taky 1000 nebo 2000). Kdybys FB nemela, opravdu bys sla nekdy ve 12-13tt trem stovkam lidem troubit (volat, psat), ze jsi v tom? Ja ho chapu, ze to na svem profilu publikovat nechce.
My jsme cca v 18tt rekli o tehotenstvi budoucim prarodicum a strycum. Po dvou potratech jsem si davala spis pozor, aby to vedelo co nejmin lidi. Hod se do klidu. Chlap obvykle zpozorni, az kdyz ma zenska bricho. Taky ho nijak netankuje nejaky dojimani se nad kocarkem, tutununu bodyckama a dupackama a dost casto ho nijak nebere ani novorozenec nebo kojenec, a pritom to o jeho lasce k rodine nevypovida nic ![]()
Měla jsem kluka, kterej taky čekal, že z některejch věcí budu děsně šťastná a budj radostí skákat dva metry vysoko.. a já ji třeba měla, ale nejsem skákací typ, takže jsem pak kolikrát přehrávala, jenom aby nebyl ublíženej.. to, že neukazuje radost tak, jak jsi čekala, neznamená, že ji nemá.. nebo ještě větší.. lepší než to hrát jako jsem to dělala já 🙈
mimčo máme teď doma sedmnáctiměsíční a na fejsbuku ho nemáme ani jeden..proč taky? 🤷🏻♀️ blízký přátelé vědí a do světa to troubit nepotřebuju
asi bych to tak moc neřešila, navíc nejsi těhotná dlouho, tak mu to třeba ještě pořádně nesecvaklo ![]()
Nez jsi otehotnela tak jsi „mela pocit“ ze dite chce, nebo jsi vedela, ze ho chce a byli jste na tom dohodli? Proc jste se nevzali nechapu..vaae vec, ale ja jsem v tomhle staromodni..no to je jedno…ze nemel radost, jakou jsi ocekavla…no, to je zase ta tva predatava a domenka
a v 10tt jeste nemas ani bricho a vypadas uplne normalne netehotne, nebo ja vlatne nevim, jak by se k tobe mel chovat tehotne? Samozrejme, jestli je ti zle, omdlevas, jsi na rizikovim nebo neco, tak to by se aai mel o tebe postarat, ale jestli ne, tak jsi porad normalni clovek…resit vybavu, kocar apod, na to je spousta casu… a zverejnovani cehokoli na soc sitich nechapu obecne..a nic ve zlym..ale kazda dalsi, ktera da tehu fotky v krajkovane kosilce, jak ji objima jeji polonahy muz..je nam doma spis pro srandu.. nech to byt, pockej aspon na prvni screening
preji, at je vse ok a hodne zdravi ![]()