Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Alushka.S přesně tak, ja měla plánovaného a domluveného (díky známosti) a těšila se jak ostatní na normální porod-který jsem ovšem rozhodne zažít nechtěla, ani ne tak kvůli bolesti (nechala bych si dat epidural),ale kvůli strachu o dite-kamarádce se díky vedeni porodu narodilo postižené dite.Ja odmítla cokoli riskovat a týden před termínem si vyřídila císaře a v den Termínu rodila. Nakonec jsem měla 4kilove dite, s omotanou šňůrou kolem krku, takze ja bych leda tak přenášela a riskovala vyvolání nebo akutního císaře.
Zakladatelko - pro mne konrkétně byl vaginální porody lepší. Nebyly bezbolestné, aby sis řekla, že ti radí nějaká, která o tom nic neví, ale takvé normální. Opravdu, investuj ten čas a najdi si dulu, asistentku, se kterou o porodu budeš mluvit, a která ti hodně vysvětlí, co se děje a proč. Svým způsobem je porod nezapomenutelný zážitek.
Císař je prostě velká operace břicha, at chceš či ne, já na něj hrozně nerada vzpomínám, prví dny jsem byla úplně k nepoužití a pak ještě týdny dost nahouby- s normálním porodem se to nedá vůbec srovnat. Jako dá se to přežít, a když je to nevyhnutelné, je císařský řez skvělý vynález, ale když nemusí být, určitě je lepší.
přirozeně bych rodila klidně znova. císař never more ![]()
@jezzz. myslím, že se zakladatelka halvně bojí neznámého - zdá se mi, že poslouchá, co říkáme ![]()
Myslim, ze pani nestoji o to, aby ji nekdo odsuzoval a poucoval. Jsou porodnice, kde vam cisare udelaji i bez uplaceni, zalezi odkud jste.
Váhu máš opravdu nízkou, ale to nesouvisí s tím, jaká je pánev, ne? Věřila bych gynekologovi.
Mám zkušenost s obojím a upřímě, do císaře bych dobrovolně nešla ani kdyby mi někdo platil zlatem. Když se bojíš poranění dole, proč nezkusíš aniball nebo epino? Jednak ti to pomůže psychicky a jednak minimalizuje poranění.
@Rakosnicek1983 píše:
Vázne? A proč jsou asi tak akutní cř? asi proto, ze každá porodit opravdu nedokaze.
Ale to neznena, že určitý typ postavy porodit nedokáže. To je pak jiný případ, akutní císař je z určitého důvodu a neurcuje se pohledem na rodicku.
@Rakosnicek1983 a co zkazili lékaři, že se narodilo postižené? To je na žalobu potom
@aaababy To, jestli můžu na takovou procházku jít, jsem konzultovala ještě v porodnici(vzhledem k tomu, že jsem se cítila fakt dobře) s lékařkou a bylo mi řečeno, že pokud se budu cítit dobře, nebude to bolet, tak pomalou chůzí jít můžu.
@Rakosnicek1983 píše:
@Alushka.S přesně tak, ja měla plánovaného a domluveného (díky známosti) a těšila se jak ostatní na normální porod-který jsem ovšem rozhodne zažít nechtěla, ani ne tak kvůli bolesti (nechala bych si dat epidural),ale kvůli strachu o dite-kamarádce se díky vedeni porodu narodilo postižené dite.Ja odmítla cokoli riskovat a týden před termínem si vyřídila císaře a v den Termínu rodila. Nakonec jsem měla 4kilove dite, s omotanou šňůrou kolem krku, takze ja bych leda tak přenášela a riskovala vyvolání nebo akutního císaře.
Rákosníčku, omotanou šnůru kolem krku, i vícekrát má spoustu dětí, které se narodí vaginálně. S přenášením to nemá vůbec co dělat - to myslíš, že se nespustí porod kvůli omotané šnůře, nebo jak? Opravdu tu neděsme holky před porodem nesmyslama ![]()
Tvou dobrou zkušenost s císařem ti nikdo ale nebere.
@Aneťák89 no,to je úraz a nevyberes si, ale pokud je možnost eliminovat postiženi dítěte diky komplikacím u porodu, tak JA si vyberu min rizikovou variantu-i když těch maximálně vážných případu je ročně několik, tak žádný není po císařském řezu, ze. A min závazných (Hypoxie, kleště, sledování na neuru) jsou desítky, viz zdejší deníčky a diskuze.
@j.a.n.i1 píše:
Já bych řekla, že skoro pro všechny… už netvrdím, že ale vždy pozitivní.
Ja se snazim mirit na to pozitivno. Faktem je, ze zazitek to je. Ovsem jaky, je ta druha vec ![]()
@harpyje Jo, třeba moje, 2 týdny před termínem, 20 minut po dojezdu do porodnice, šňůra kolem krku tak, že nešlo nechat pupečník dotepat, to by nemohla ven.
@harpyje Doufam, ze ano.
A hlavne ji preji, aby si nasla dobrou dusi, ktera ji pomuze se na porod psychicky pripravit.
Zakladatelko, odkud jsi? Znam ve Strecoceskem kraji dulu. Da se s ni domluvit schuzka, vse potrebne probrat. Myslim, ze by ti to pomohlo ![]()
@Poison Eve píše:
Mne to prislo vse vlastne oka. Operace kolene byla mnohem horsi
Já snáším bolest myslím vcelku dobře, i se dobře hojím. Takže i po císařích (mám za sebou dva), jsem po 24 hodinách dokázala fungovat a kmitat okolo mimina. Ale pokud zakladatelka hledá nebolestivý způsob, jak přijít k dítěti, tak raději doporučuji adopci.
@Rakosnicek1983 Já ho měla tedy vzhledem k určitým gyn. problémům a byla jsem za něj ráda. Měla jsem pocit, že přirozený porod by byl zlý a nakonec se i potvrdilo. Malá měla pupeční šňůru fest kolem krku, takže já tisíckrát děkuju za císaře. Jak říkám, už na začátku těhotenství mi i můj gynekolog řekl, že císař je pro miminko bezpečnější, což by měl uznat, jak píšeš ty, každý nezaujatý…
Já nikomu nic necpu, jen jsem napsala svoji zkušenost a svůj názor. Osobně si myslím, že by žena měla mít možnost volby, jak by chtěla porodit. On někdy „strach“ z porodu nemusí být totiž strach v pravém slova smyslu, ale nějaký šestý smysl, instinkt, že něco by nemuselo být v pořádku.
@Rakosnicek1983 píše:
@Aneťák89 no,to je úraz a nevyberes si, ale pokud je možnost eliminovat postiženi dítěte diky komplikacím u porodu, tak JA si vyberu min rizikovou variantu-i když těch maximálně vážných případu je ročně několik, tak žádný není po císařském řezu, ze. A min závazných (Hypoxie, kleště, sledování na neuru) jsou desítky, viz zdejší deníčky a diskuze.
Myslim to tak, ze při mem štěstí bych šla na vyvolání, protože pred a v termínu jsem rodit nezačala, velké dite bych asi rodila taky těžce s šňůru navíc beru leda jako další komplikaci-Dr říkal neco ve smyslu, ze když byla tak omotana, Ze při tlaceni by dite neslo vytlačit, ze by byla krátká? Tak nějak, nevim, je to uz skoro dva roky. Kazdopadne ja byla spokojena a jestli budu mít druhé, nehodlám rodit jinak, prave diky jednoduchému hojení atd.