Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nemyslím si, že pro něj na pohotovosti můžou udělat víc, než jste udělala vy. Teplotu tedy nemá. Co ho obtěžuje je to svědění. Prostě prožívá extrémní nepohodlí a jinak než vřískotem na něj reagovat neumí. A s tím asi nic neuděláte. Budete to muset oba přetrpět. Přeju pevné nervy ![]()
@veria O tom jsem mluvila po telefonu s lékařkou a ta říkala, že je až od 2.let. Jinak je jen Fenistil, aLE máme Aerius na AE, takže Fenistil už nemůžeme.
Urcite dat dithiaden staci ctvrtka, at se mu ulevi chudatkovi a vyspite se vsichni. Je ale na predpis kdyz nenapise pediatra zkuste sehnat na sebe nebo manzela. Preji at se to brzo zlepsi ![]()
Příspěvek upraven 07.06.19 v 00:29
V podobnem veku na zoufaly plac pri angine uprostred noci pomahalo jit se koukat z okna, jak jezdi auta po magistrale
. Ale co bychom si pocaly bez ni, nevim. Se svym ditem bych po tech zkusenostech zkusila nejake video - neni to na usinani optimalni, ale treba by to na chvili odvedlo pozornost a usnul by u toho… ![]()
On by tak rád spal, od 6.ráno skoro nespal, dávál si jen 10 minutovky během dne, ale do večera mu neštovice vypukly fest a stále ještě přibývají..ale už nevím jak mu pomoct, aby usnul a neškrábal se.
@pocker nevím, jestli vam to pomuze, já malýho nosila a přes pyžamo prejizdela rukou po zadickach a tak ho drbala. Jinak neusnul. Držte se.
Nenechá na sebe vůbec sáhnout, nejraději se sám drbe na dlažbě, kroutí se a pláče, už je to neúnosné jak pláče. Fakt už nevím jak dál.
Naložit do kočáru a vyjet ven. Nebo zkusit jezdit autem. Pripadne bych dala i ten Fenistil, pro jednou se nic nestane.
Mozna ten dithiaden pomuze. Nam ho mudr napsala uz v roce ctvrtku a bez problemu.
@pocker píše:
Ahoj holky, malej 20.měsíců má těžký pruběh neštovic, nemůže spát, vše ho svědí a škrábe se. Má je prostě všude a už 2 hodiny pláče a nedá se uklidnit. Mám jet na pohotovost?
Teplotu jsem srazila čípkem, na svědění má Aerius a obklady z hypermanganu taky nepomáhají.
Kdyz bylo nejhur, dala jsem ctvrtku diazepamu. Dite rok a pul.
Co chladnější sprcha? Ta prý ulevuje od svědění. Každopádně zkuste v lékárně koupit Octenilin wound gel. Neskutečně to pomáhá hojit neštovice, nejlepší je mazat od začátku každý pupínek, to se pak ani neudělají puchýře, ale u těch co už jsou nalité to pomáhá urychlit hojení.
Dejte mu ten fenistil. To pak nesvedi. Mlady se vubec neskrabal.
@lolink jo fenistil je dobrý a navíc se po něm chce spát, což je v tomto případě dobrý vedlejší účinek