Jak uklízíte

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14062
11.1.19 11:32

Mám doma 5 letou a 10m co začal trénovat vstávání u nábytku. Hračky uklizim tak 3krat za den jinak je neřeším a jsou tu po obýváku.
Kazdy den dělám něco. Jeden den třeba prach a podlahy. Druhý den zase prádlo. Každý den samozřejmě vařím, úklid kuchyně a výstavám taky každý den celý byt a cca 2 krát obývák s kuchyní protože vidím furt někde nějaký dorbky nevím kde se berou, jíme jen u stolu. WC a koupelna jak je potřeba cca 2 za týden. Moc systém v tom nemám. Větší úklid dělám o víkendu když muž hlídá.
Největší hysterie nastává, když má dorazit návštěva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.1.19 11:32

@Lainaire8 taky o nem uvazuju. Jen nevim, zda znacka neco zaruci. V cem je to lepsi? Ja koukala na Leifheit

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
11.1.19 11:35
@mokuty píše:
Hned pridam svou vychytavku.mame hnede dlazdice v koupelne a usazoval se tam vodni kamen a ne a ne to pustit,uz hnusne bile mapy a tak jsem jednoho dne vzala kokosovy olej dala na hadrik a prelestila.nejen ze ty mapy nejsou videt,ale cela koupelna se leskne a voni i baterie a nerez topeni s tim lestim.nic neni mastne a vypada to bajecne :dance:

Wow zajímavé, tohle zkusím na baterie :mavam:

• Citovat
  • Upravit
433
11.1.19 11:37
@luci5 píše:
Když už se tady zmiňuje ta výměna manželek, přijde vám normální, že někdo řeší upatlanou dozu s moukou? Mě přišlo až přehnané.. Někdy je člověk rád, že stihne vůbec uvařit, natož řešit otisk ruky na dóze od mouky :lol: Nebo jsem takový prase :mrgreen: ?

Ano, upatlanou dozu od mouky než uklídím zpátky do skříňky otřu, zabere to tak 5 vteřin a nezanáším si bordel do skříně. Nespotřebovanou mouku a strouhanku z obalování vyhazuju a nesesýpám zpátky - to je humus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.19 11:37

Základ je nehromadit, ale snažit se vždy vše vrátit na místo. Uklizime v poledne než jde malý spát a večer.. Tzn ze tu na mě nikde nic nepadá, o nic nezakopnu a nemám drobky pí celém byte :mrgreen: vytiram tak 2× týdně, no a jednou týdně prach, místnost po místnosti, vysat.

Výměnu jsem neviděla, ale zrovna dózy máme fakt jako upatlane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
11.1.19 11:42

@luci5 taky neřeším, prostě provozní bordel, pak to třeba otřu až když uklízim kuchyň :D co mě tam ale zarazilo víc, že se divil že ji nic nezbylo z toho obalování, by mi zajímalo co by jako dělal kdyby ji zbyla třeba půlka talíře strouhanky, to to pak nasype zpátky do ty dózy?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
11.1.19 11:42
@lolink píše:
@Lainaire8 taky o nem uvazuju. Jen nevim, zda znacka neco zaruci. V cem je to lepsi? Ja koukala na Leifheit

Tyhle dvě značky jsou prý hodně podobné, takže já koukala spíš na cenu a Vileda vyšla levněji ;) lidi si chválí oboje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
11.1.19 11:43

@lolink mam oba a je to fuk ;) porad se to proste musí setrit jen se každy trochu jinak ždíme, uz aby dorazil roboticky mop :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
11.1.19 11:46

@Tichošlápek tchyne ma treba levny z lidl a nestezuje si. Tak ted nevim, zda vytahnou pres litr za viledu nebo leifheit nebo proste koupit lidl. Jak jsem to nikdy nemela, nevidim rozdil. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
21311
11.1.19 11:46

@Kriss Tina my to dáváme do krmitka - strouhanku. Ale znám par starších lidi, co ji používají porad dokola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
11.1.19 11:47

@lolink máme leifheit, jako je to pohodlnější že se k tomu člověk nemusí ohejbat, ždímat, máčet si ruce, ale co se týče kvality vytírání prostě vede klasický hadr, nemůžu si pomoct :lol: ten mop za sebou tahá ten bordel, nedej bože když se mi na něj nalepí vlasy. Je to spíš o tom pohodlí než že by to nějak zázračně líp uklidilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
433
11.1.19 11:48
@Kriss Tina píše:
@luci5 taky neřeším, prostě provozní bordel, pak to třeba otřu až když uklízim kuchyň :D co mě tam ale zarazilo víc, že se divil že ji nic nezbylo z toho obalování, by mi zajímalo co by jako dělal kdyby ji zbyla třeba půlka talíře strouhanky, to to pak nasype zpátky do ty dózy?? :think:

No to on právě řešil to, že nenašel žádnej zbytek v koši vyhozenej, proto s ní právě furt řešil, že jí z obalování nic nezbylo a spotřebovala všechno akorát, chtěl z ní právě dostat přiznání, že to sesypala zpátky do dózy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
11.1.19 11:49

@Tichošlápek já tu strouhanku vyhazuju, přecejenom v tom vyválím syrové vejce a třeba kuřecí maso a pak to nasypat do krabičky zpátky a třeba 2 týdny se toho nedotknout a pak to použít na něco dalšího :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
11.1.19 11:50

@lolink mam Viledu (s Leifheitem nemam zkusenost), ale jsem spokojena ;)

Jinak ja to beru postupne…posbiram vsude, co se kde vali, ustelu, poklidim kuchyn a pak kazdy den co je treba a mezi tim obstaram malou a hraju si s ni, varim…

Jinak kdyz uklizim, tak nejdriv vsude vysaju, pak vsude setru prach, umyju koupelnu, vsude vytru… ;) Nedelam pokoj po pokoji…jsme v byte, ale u nasich jsme to delali stejne…kdyz uz taham vysavac, nebudu ho porad vypinat a brat do ruky mop nebo hadrik na prach ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
11.1.19 11:51

Já uklízím dost chaoticky, většinou neorganizovaně.

Posledně jsem se šla do koupelny odlíčit a když jsem do ní vstoupila, ucítila jsem, že dítě vykonalo velkou pořebu. Nedalo se tam dýchat :mrgreen: Tak jsem vzala Domestos, Sanytol, rukavice, hadr, voňátka do WC a vyšperkovala jsem toaletu. Pak jsem přišla do obýváku a… kurnik co já jsem to v té koupelně vlastně chtěla? No nic, sedla jsem si k TV a po chvilce vidím na stolku prach. OK, čapnu hadr a setřela jsem prach v obýváku. Cca za hodinu dítě rozsype na koberci strouhanku, fajn, takže vysavačem, pro jistotu celý byt. Sem tam ošplouchnu nádobí když jdu okolo dřezu pro smetáček, kterým jsem chtěla něco zamést. Na ten samozřejmě po nádobí zapomenu a vzpomenu si po půl hodině když do onoho bordelu zase šlápnu. Jo a na to odlíčení jsem si vzpomněla za tři hodiny. 8o

Takže asi tak u nás :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný