Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Lenka_Hal Ty žiješ někdě v zahraničí, viď? Postřehla jsem, myslím, v jiných diskuzích… co paní na úklid, nikdy jsi nezkoušela?
@azaleila píše:
@Lenka_Hal Ty žiješ někdě v zahraničí, viď? Postřehla jsem, myslím, v jiných diskuzích… co paní na úklid, nikdy jsi nezkoušela?
Bydlime v USA. Jo, zkousela, ale na zacatku perfektni, pak to sidi vic a vic. Normalni firmy mame zuzeny vyber, protoze bydlime dost bokem od mesta. Ted tu budeme mit babicky, tak snad to zvladnu lip, ale az odjedou, tak zkusim zase nekoho najit.
Já uklízím denně to nejhorší a jinak místnost po místnosti, když to chci vzít z gruntu. Když bych jeden den jen vysála, tak druhý den, kdy mám utřít prach už by mě štvalo, že na zemi vidím smetí a nedejbože, že až třetí den bych měla vytřít. Je tedy pravda, mám doma batole a vysávám denně, je to tu jako v chlívku. ![]()
@Aduš8 píše:
Já uklízím denně to nejhorší a jinak místnost po místnosti, když to chci vzít z gruntu. Když bych jeden den jen vysála, tak druhý den, kdy mám utřít prach už by mě štvalo, že na zemi vidím smetí a nedejbože, že až třetí den bych měla vytřít. Je tedy pravda, mám doma batole a vysávám denně, je to tu jako v chlívku.
JO, presne jsi popsala muj prechod z mene na vice deti, protoze tohle me stvalo nejvic, ten pocit, ze proste nemam komplet uklizeno. Ale ono se to jinak u nas neda stihnout. Ted uz ne…
I treba jen jedna mistnost komplet. To delam alespon obcas s obyvakem a mou koupelnou, ale je to bida, je to bida…s trema detma a praci ten cas na uklid proste lepim po malych kouscich.
@azaleila Jo tak já třeba si udělám týden, kdy takhle (místnost po místnosti) uklidím celý barák od pondělí do pátku a beru to úplně s vším jako třeba že obetřu i skříně, zdrcadla, radiátory, lišty atd.. ![]()
Jinak nepoužívám žádné „domácí“ čistící prostředky. Mám prostě koupený sanytol na podlahy a kuchyňské savo v rozprašovači na linku
Máme i měkkou vodu, takže žádný problém s vodním kamenem ![]()
@azaleila tak zrovna vanu mi prijde ze to uplne nevydrhne, to chce neco vic na mastnou spinu
ale na prach, na opatlane okna od deti a vodni kamen, umyvadlo je to super
davam si to do rozprasovace od nejakeho cistice…
@Káťa19 na vanu jsem nakonec vzala CIF… jinak jsem to včera nestihla, mám toho opravdu hodně takže dnes a zítra pokračování… už se těším na dovolenou ![]()
Holky, jak čistíte žaluzie, když nejdou sundat? A pokud máte vinyl podlahu, čistíte na sucho nebo mokro?
Záleží, jak jsou špinavé. Jestli hodně, tak stáhnout a vzít natvrdo Cifem a potom omývat švédskými utěrkami do čista.
@divine woman píše:švédské utěrky kupuješ v drogerce?
Záleží, jak jsou špinavé. Jestli hodně, tak stáhnout a vzít natvrdo Cifem a potom omývat švédskými utěrkami do čista.
@Salorka vinyl čistím teplou vodou, pokud je něco mastného v kuchyni, tak trochu jaru…
@Salorka na vinyl používám sanytol a sidolux. Oboje, vyčistí, voní a hned vše otre a nejsou smouhy
Já myji žaluzie po jedné z obou stran. Strašně dlouho to trvá. Hodně lidí to omyje celé najednou.
Nejdřív mokrým hadříkem, pak suchym.
@luci5 píše:
Když už se tady zmiňuje ta výměna manželek, přijde vám normální, že někdo řeší upatlanou dozu s moukou? Mě přišlo až přehnané.. Někdy je člověk rád, že stihne vůbec uvařit, natož řešit otisk ruky na dóze od moukyNebo jsem takový prase
?
Máme velkou zahradu. Takže když přijedu v 7 večer z práce a než stihnu posbírat plevel, nasbírat ty 3 mísy rajčat, okurek a paprik tak nějaká zapatláná dóza od mouky jde taky stranou ![]()
Halooo, holky, jak jste na tom s úklidem teď v době karantény? Já jsem dnes vytáhla vodní vysavač a beru to z gruntu, stáhla jsem povlečení, vysávám matrace… ale vůbec mi to nejde od ruky… jak u vás?