Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@kvaček a i kdyby se to dodělalo až zítra tak se svět nezhroutí
my jsme naštěstí oba stejní v tomhle a nepídíme se po každém smítku a užíváme si radši venku - třeba i práce na zahradě ale prostě jsme venku
Já uklízím tak, že denně zametám, jednou za dva dny vytřu. Každý týden vysávám. A samozřejmě, trávím zbytek času se svou dcerou. ![]()
@azaleila píše:
Holky, tak dnes se chystám na velký úklid… nějak se mi to namnožilo… je na tom někdo podobně?
Budu uklízet až bude výměna manželek.
@kvaček přesně ![]()
@mrav obden vytírat, to jsi dobrej, to já denně vysaju a stejně je tu brajgl, ale zmůžu se na vytření jednou za týden
. Máme 100m2 a dvě nepořádné děti, třetí na cestě a než vytřu musím uklidit celý byt, což je to nejhorší ![]()
Včera jsem probírala hračky v dětském pokoji a uklízela je, pak vysála, vytřela, trvalo to dvě hodiny ![]()
Spíš se ted snažím zónový úklid, jinak se zblázním, tzn. každý den jedna místnost
@Káťa19 píše:
@kvaček přesně
@mrav obden vytírat, to jsi dobrej, to já denně vysaju a stejně je tu brajgl, ale zmůžu se na vytření jednou za týden. Máme 100m2 a dvě nepořádné děti, třetí na cestě a než vytřu musím uklidit celý byt, což je to nejhorší
Včera jsem probírala hračky v dětském pokoji a uklízela je, pak vysála, vytřela, trvalo to dvě hodiny
Spíš se ted snažím zónový úklid, jinak se zblázním, tzn. každý den jedna místnost
Ty jo, tak to se mi vubec neosvedcilo. Uklizela jsem porad a porad byl nekde bordel.
ted delam jeden den jedno patro, druhy spodni patro. Jednou tydne. Vysavam az kdyz se mi lepi na nohy drobky. ![]()
@Káťa19 Já zatím taky uklízím jeden den - jedna místnost, ale když mám dobrou náladu tak zvládnu celé vrchní patro najednou. Jenomže mě ten nepořádek s dětma teprve čeká a teď se mi s tím pupkem už moc lítat nechce, takže uklidím jen to, co mi fakt zavází a jednou za 14 dní prach na poličkách a vysát dle toho, jak to podlaha potřebuje ![]()
No a včera přišel přítel s tím, že v sobotu máme návštěvu jeho rodičů - takže dnešní náplň práce je jasná - jde se gruntovat
![]()
Tak musím říct, že jsem si vzala k
slova těch, co mi tu psaly, ať úklid nehrotím, že jsou raději s dětmi atd… trochu jsem povolila, ve špíně nejsme a žijeme…
teď máme před dovolenou, tak mám v plánu dát do pořádku celý dům, abychom se nevraceli do svinčíku. A systém každý den něco… včera prach, dnes prádlo, zítra podlahy… jsem dříve nepraktikovala, ale teď se mi opravdu osvědčil… jak jste na tom vy?
@azaleila jasně že to tak jde
nebo ještě uklízím po místnostech, záleží jak se mi chce a jak je doma „velký“ bordel
před dovolenou nebo nějakým odjezdem se taky snažím uklidit celý barák, aby se vracelo do čistého, jinak to moc nehrotím (a to nebydlíme v žádném svinčíku) ![]()
@Kiminkkka tak k systému místnost po místnosti jsem se zatím nedostala… max. když dokončím dva pokoje a zbytek už nestihnu, zatím mi fakt asi nejvíc vyhovuje to co jsem psala v předchozím příspěvku… a používáš nějaké vychytávky např. čištění kypřícím práškem nebo octem?
Ja kupuju v lidlu octovy cistic a pouzivam na vsechno
okna, zachod, umyvadlo, stul, linku, nabytek…
@Káťa19 a spokojená? Já od mé mamky dostala něco podobného, zatím jsem s tím myla jen vanu a nemám úplně názor… dnes vyzkouším ![]()
Tak uklid mistnost po mistnosti praktikuju jen, kdyz mam spoustu casu. Cili, to uz tady dlouho nebylo ![]()
@Lenka_Hal a jinak? včera prach, dnes koupelny, zítra vytřít? Já dnes jedu vše… včetně prádla
balení na dovolenou a tříletky k tomu…
Vetsinou jedu zaklad, provozni bordel, uklidit po vareni, pradlo… a do toho prihazuju podle potreb dalsi ukony, co je tak asi nejvic treba.