Nevycházím se spolubydlícími

1635
10.1.19 11:25

Myslím si, že to není na vyhazov, ale já osobně bych hledala jiné bydlení, nedokážu si představit takto dlouhodobě žít s někým, s kým mám takovéto vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1026
10.1.19 11:26

pomalu bych se dívala po jiném bydlení, vypadá to, že tě stejně chtějí vyštípat, když na tebe svalují nepořádek atp. Mě by to za nervy nestálo, evidentně jsi jim nesedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4615
10.1.19 11:27

Odstěhovat se ,však v tomhle se nedá žít :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
10.1.19 11:28

Nevýhoda spolubydleni, jak natrefis na bordelare, máš smůlu :nevim: být tebou, najdu si něco jiného. Řekla bych, že holky chtějí na tvé místo nějakou svou kámošku a snaží se tě vystrnadit. Nechala bych je, ať tedy shniji ;)

• Citovat
  • Upravit
2597
10.1.19 11:31

Ahoj, děkuju. Jde ještě o to, že se chci odstěhovat za přítelem, ale do jiného města, tedy je potřeba předtím sehnat novou práci a počítám s dvouměsíční výpovědní lhůtou v současné práci. Nějakou dobu tam tedy ještě vydržet musím, nemá cenu si teď hledat nové bydlení.
Pořád přemýšlím, jestli s nimi o tom mám ještě mluvit.
Jinak, že se mě snaží vyštípat, mě napadlo taky.
Ale děkuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.19 11:45

.

Příspěvek upraven 11.01.19 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5040
10.1.19 11:49

No holky, odstěhovat se je krátkodobé řešení. Špatné vztahy podle mě vytváří milá zakladatelka. Kdyby hned ze začátku nedávala “jasně najevo”, že teda kamarádit se nehodlá, vztahy by byly jistě lepší. A s tím by pak souvisely všechny ostatní problémy, které se mnohem líp řeší, když spolu holky normálně komunikují. Takže se sice odstěhuje, ale problémy půjdou s ní, ať je čistotná, či nikoli. Dokud si neuvědomí, že sdílet být není jen o tom domluvit harmonogram úklidu a tím je to vyřešený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Waterfall
10.1.19 12:00
@Čičorečka píše:
No holky, odstěhovat se je krátkodobé řešení. Špatné vztahy podle mě vytváří milá zakladatelka. Kdyby hned ze začátku nedávala “jasně najevo”, že teda kamarádit se nehodlá, vztahy by byly jistě lepší. A s tím by pak souvisely všechny ostatní problémy, které se mnohem líp řeší, když spolu holky normálně komunikují. Takže se sice odstěhuje, ale problémy půjdou s ní, ať je čistotná, či nikoli. Dokud si neuvědomí, že sdílet být není jen o tom domluvit harmonogram úklidu a tím je to vyřešený.

Také mám ten dojem, proč by tam ty dvě chtěly mít nějakou která hodlá být zavřená v pokoji a nekamarádit se. Nic se nemá přehánět.

• Citovat
  • Upravit
3145
10.1.19 12:14

Já bych začala využívat společné prostory co nejméně, ať si tam hnijou :nevim: Nakupovat průběžně, drobnosti vyžadující chlad za okno, do pokoje rychlovarku, na teplé jídlo v práci či někam do jídelny… To samé s koupelnou, já třeba mám možnost se každý den sprchovat v práci, takže bych koupelnu též vypustila. A na úklid prostor, které bych nevyužívala, bych se vybodla.
A zároveň bych začala intenzivně hledat zaměstnání v městě přítele, proč být v podnájmu se dvěma štěknama, když můžeš bydlet s přítelem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1635
10.1.19 14:28
@Mediula píše:
Ahoj, děkuju. Jde ještě o to, že se chci odstěhovat za přítelem, ale do jiného města, tedy je potřeba předtím sehnat novou práci a počítám s dvouměsíční výpovědní lhůtou v současné práci. Nějakou dobu tam tedy ještě vydržet musím, nemá cenu si teď hledat nové bydlení.
Pořád přemýšlím, jestli s nimi o tom mám ještě mluvit.
Jinak, že se mě snaží vyštípat, mě napadlo taky.
Ale děkuju za rady.

V tom případě bych si s holkama sedla, řekla jim, že pokud potřebují pro kamošku bydlení nebo tě dostat pryč, ať jsou v klidu, že už se na tom pracuje a ráda bys tam těch posledních měsíců prožila v klidu. Jinak nevidím důvod, že bys s nimi musela být nutně kamarádka, podle mě jim jde nejvíce o to, že se spolupodílíš na nájmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2597
10.1.19 16:40

Tak myslim, ze uz nejsme pubertacky, aby spolecne bydleni znamenalo i pratelstvi. Jsem mila, chovam se k nim slusne, ale nemam potrebu se s nimi bavit o nejakych duvernych vecech. Ze se hodlam odstehovat holky vi. Jde mi o to, ze at jsem jaka jsem, neni potreba aby si na me vymyslely veci typu ze neuklizim, kdyz to neni pravda. A opravdu bych to tam rada doklepala. Do spolubydleni jsem sla proto, ze si samostatny byt momentalne nemuzu dovolit. No ale dekuju za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65172
10.1.19 17:33

no poněkud mi to připomíná tém, které tu už bylo. Taky zakladatelka nevycházela s dalšími podnájemníky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný