Jak umýt klávesnici

1837
2.12.14 11:16

jak umýt klávesnici

Ahoj dámy,
nemohly byste mi, některá, poradit, jak „umýt“ klávesnici???
teď budu vypadat jako prase, ale já pracuju doma a nad klávesnicí sedím úplně celý den a přiznám se: poslední dobou jsem si zvykla nad ní svačit (což si, koukám, zase odvyknu).
no jo no…

mám bezdrátovou.
jak to řešíte???
je to fakt nechutný. omlouvám se a díky - ale můžu to namočit a stane se tomu něco? samozřejmě to nejdřív vypnu a vyndám baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50166
2.12.14 11:20

Vyklepej z ní drobky a a umyj jí vlhčenými ubrousky, taky to tak děláme ;) Jinak jsem viděla na netu prodávat takovou lepivou hmotu na čištění klávesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
2.12.14 11:20

Někde jsem viděla čistící hmotu, ale sama jsem to ještě nezkoušela stojí to pár korun, já osobně to umývám vlhkými ubrousky, samozřejmě když je vše vypnuté :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
2.12.14 11:22

Kamarád ji celou osprchoval a nechal uschnout- je to ale risk. Jinak pořádně vyklepat drobky apod, čistící hmota(prodává se třeba v datartu), mezi klávesami dobře čistí izolepa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4966
2.12.14 11:23

Vysat, vyklepat a já cistim vatickou a lihem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.12.14 11:27

Ehm kdyz jsem bydlela jeste u rodicu tak mi moje mama chytre klavesnici sebrala vydloubala tlacitka, klavesnici osprchovala ve vane!!! A pak tlacitka vratila ( samozrejme prehazene znaky atd) no a fungovat zacala az za dva dny az kdyz poradne vyschla. Ale to asi neni dobry navod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
2.12.14 11:28
@Šarlota4 píše:
Ehm kdyz jsem bydlela jeste u rodicu tak mi moje mama chytre klavesnici sebrala vydloubala, tlacitka klavesnici osprchovala ve vane!!! A pak tlacitka vratila ( samozrejme prehazene znaky atd) no a fungovat zacala az za dva dny az kdyz poradne vyschla. Ale to asi neni dobry navod
:mrgreen: ty mamy jsou stejny husty :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.12.14 11:30

@a12 udelala to asi ze vzteku :mrgreen: jednak ji vadilo to jidlo v klavesach a na nejakej cas me dostala od pc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
2.12.14 11:35

Prodává stlačený vzduch ve spreji s takovou trubičkou, která se vejde mezi klávesnice a tím se ty drobky líp vyfoukají…

No a na klávesy jak píšou holky, vlhký hadřík nebo třeba „uchošťour“ a otřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
2.12.14 11:47

Ja mam klavesnici strasne let, pismenka na klavesach uz nejdou videt, ale mam ji rada. Takze si ji vyfotim, vydloubu cudliky a umyju. Jo a bacha, v lete jsem cudliky umyla, dala na okno vyschnout a kdyz jsem otevrela dvere, pruvanem mi vylitly ven. Hledala jsem je v zahonu kytek, ale nasla vsechny. To bylo fakt jak z nejaky komedie :) Proste zakon schvalnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
2.12.14 11:57

Vyklepu nebo manžel lehce vyfouká kompresorem. Když je hodně fuj, vezmu uchošťour a prjedu ji v mezerách.
Jinak se dá koupit taková ochranná folie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
2.12.14 12:03

@Zlatuska Vzít šroubovák, otevřít, vyndat elektroniku a zbytek osprchovat :mrgreen: případně i mýdlo a měkký kartáč, když je hodně učuněná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.12.14 12:06

@LindaPraha Četla jsem „záhon schválnosti“ :lol:
Dobrá příhodička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3332
2.12.14 12:22

Klávesy se dají vydloubnout. :-) jednou za x to dělám tak, že všechny tlačítka vydloubnu, naskládám si vedle, tak abych veděla co kam patří, vyklepnu a pak to vezmu třeba štětičkama do uší namáčených trochu do vody. Vysuším a nacvakám zpátky klávesy :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
2.12.14 12:33

Vlhčený ubrousky hezky umejou, ale já mám pak pocit, že klávesnice lepí a že se na ni všechno chytá ještě víc. Takže mezery čistím vzduchem a povrch PC čistidlem na platy, značka D-Clean tuším. Sprchovat bych si ji teda nelajsla. A klávesy jsem dloubala jen jednou, když jsem si do klávesnice vylila kafe s mlíkem, ale to jsem naštěstí trefila jenom numeriku. :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný