Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj dámy,
nemohly byste mi, některá, poradit, jak „umýt“ klávesnici???
teď budu vypadat jako prase, ale já pracuju doma a nad klávesnicí sedím úplně celý den a přiznám se: poslední dobou jsem si zvykla nad ní svačit (což si, koukám, zase odvyknu).
no jo no…
mám bezdrátovou.
jak to řešíte???
je to fakt nechutný. omlouvám se a díky - ale můžu to namočit a stane se tomu něco? samozřejmě to nejdřív vypnu a vyndám baterky.
Vyklepej z ní drobky a a umyj jí vlhčenými ubrousky, taky to tak děláme
Jinak jsem viděla na netu prodávat takovou lepivou hmotu na čištění klávesnice.
Někde jsem viděla čistící hmotu, ale sama jsem to ještě nezkoušela stojí to pár korun, já osobně to umývám vlhkými ubrousky, samozřejmě když je vše vypnuté ![]()
Kamarád ji celou osprchoval a nechal uschnout- je to ale risk. Jinak pořádně vyklepat drobky apod, čistící hmota(prodává se třeba v datartu), mezi klávesami dobře čistí izolepa
Ehm kdyz jsem bydlela jeste u rodicu tak mi moje mama chytre klavesnici sebrala vydloubala tlacitka, klavesnici osprchovala ve vane!!! A pak tlacitka vratila ( samozrejme prehazene znaky atd) no a fungovat zacala az za dva dny az kdyz poradne vyschla. Ale to asi neni dobry navod
@Šarlota4 píše:
Ehm kdyz jsem bydlela jeste u rodicu tak mi moje mama chytre klavesnici sebrala vydloubala, tlacitka klavesnici osprchovala ve vane!!! A pak tlacitka vratila ( samozrejme prehazene znaky atd) no a fungovat zacala az za dva dny az kdyz poradne vyschla. Ale to asi neni dobry navod
@a12 udelala to asi ze vzteku
jednak ji vadilo to jidlo v klavesach a na nejakej cas me dostala od pc ![]()
Prodává stlačený vzduch ve spreji s takovou trubičkou, která se vejde mezi klávesnice a tím se ty drobky líp vyfoukají…
No a na klávesy jak píšou holky, vlhký hadřík nebo třeba „uchošťour“ a otřít.
Ja mam klavesnici strasne let, pismenka na klavesach uz nejdou videt, ale mam ji rada. Takze si ji vyfotim, vydloubu cudliky a umyju. Jo a bacha, v lete jsem cudliky umyla, dala na okno vyschnout a kdyz jsem otevrela dvere, pruvanem mi vylitly ven. Hledala jsem je v zahonu kytek, ale nasla vsechny. To bylo fakt jak z nejaky komedie
Proste zakon schvalnosti
Vyklepu nebo manžel lehce vyfouká kompresorem. Když je hodně fuj, vezmu uchošťour a prjedu ji v mezerách.
Jinak se dá koupit taková ochranná folie.
@Zlatuska Vzít šroubovák, otevřít, vyndat elektroniku a zbytek osprchovat
případně i mýdlo a měkký kartáč, když je hodně učuněná.
@LindaPraha Četla jsem „záhon schválnosti“ ![]()
Dobrá příhodička.
Klávesy se dají vydloubnout.
jednou za x to dělám tak, že všechny tlačítka vydloubnu, naskládám si vedle, tak abych veděla co kam patří, vyklepnu a pak to vezmu třeba štětičkama do uší namáčených trochu do vody. Vysuším a nacvakám zpátky klávesy ![]()
Vlhčený ubrousky hezky umejou, ale já mám pak pocit, že klávesnice lepí a že se na ni všechno chytá ještě víc. Takže mezery čistím vzduchem a povrch PC čistidlem na platy, značka D-Clean tuším. Sprchovat bych si ji teda nelajsla. A klávesy jsem dloubala jen jednou, když jsem si do klávesnice vylila kafe s mlíkem, ale to jsem naštěstí trefila jenom numeriku.
![]()