Jak ušetřit za domácí výdaje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
souboh píše:
Já normální práci mám, a velice dobře placenou. To, na co jsem Vás chtěla jen upozornit, není MLM. Jen jsem Vám chtěla ukázat, že ušetřit za domácí výdaje se opravdu dá. Je na každém, jak to vezme, zda jako otravování či další možnost a šanci.
Dekuji za tu sanci a bohuzel mi ta firma pro kterou delas reklamu nedokazala ukazat jakym zpusobem a =roc by jim meli vracet obchody svoji marzi. A jake obchody a tak. Takze nedelej ze me mladou slepici co nic nevi. bohuzel jsme se o tuto firmu zajimala detailne a jedine me presvedcili ze je to MLM. A dekuji nemam zajem o tuto firmu ktera nedokaze presne rict kde ty penizte ziskava a jestli vam je to jedno je to vase vec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky používáme doma rqmoney. Je to výborný program zdarma ke stažení. Excel není to pravé ořechové, ale taky se dá.
Jinak co se týče filtrované vody z brity, tak tu doma taky užíváme, ale jenom do rychlovarné konvice. Známá pracuje na vodohospodářích a dělali tam rozbor té přefiltrované vody. Sice se zbavíš té tvrdosti, ale za tu dobu, než vyměníš filtr, je tam tolik baktérií a bordelu, že pro mimčo nevím, nevím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
MMartina1 píše:
taky používáme doma rqmoney. Je to výborný program zdarma ke stažení. Excel není to pravé ořechové, ale taky se dá.
Jinak co se týče filtrované vody z brity, tak tu doma taky užíváme, ale jenom do rychlovarné konvice. Známá pracuje na vodohospodářích a dělali tam rozbor té přefiltrované vody. Sice se zbavíš té tvrdosti, ale za tu dobu, než vyměníš filtr, je tam tolik baktérií a bordelu, že pro mimčo nevím, nevím.
Jojo taky to mam jen do rychlovarne konvice ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souboh píše:
O.K. Každá máme svůj názor a zkušenosti, tak si je necháme pro sebe. Já mám s firmou jen ty nejlepší zkušenosti a své peníze již dostávám. I k tomu svému dobrému platu z normálního zaměstnání.
Tady nejde o nazor a o to ze vam penize chodi, ale o celkovy chod te firmy a kde ona bere penize a to je dost nejiste.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Adajar - naprosto s tebou souhlasím
…doufám, že dneska už lidé nejsou tak hloupí, aby tomu věřili.Ale věřím, že kdo s tím začal hodně brzo, se možná pěkně napakoval ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A Vás zajímá, kde Váš zaměstnavatel bere peníze na Vaši výplatu? Mě ne, hlavně, že ji mám každý měsíc pravidelně na účtě. To jsou jeho starosti, ne moje. Oni podnikají, oni zaměstnávají. Já odvádím práci, za kterou mám zaplaceno. To je vše.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
souboh píše:
A Vás zajímá, kde Váš zaměstnavatel bere peníze na Vaši výplatu? Mě ne, hlavně, že ji mám každý měsíc pravidelně na účtě. To jsou jeho starosti, ne moje. Oni podnikají, oni zaměstnávají. Já odvádím práci, za kterou mám zaplaceno. To je vše.
Ano me to zajima. Ja vim kde muj zamestnavatel bere a v cem podnika. A pokud to neni jasne tak je to blbe. Ono kdyby kazdy premyslel jako vy tak uz neni vubec na nic. Ale to je jedno. Jsem zvedava az to spadne jak budete mluvit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky za tip na RQ money. Už jsem si stáhla a od února začnu zapisovat
Jsem sama zvědavá kolik za to zatracený jídlo utratíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RQ money je super, dají se tam právě rozhodit jakoby podzáložky např. jídlo, dítě atd. a pak si můžu vyjet za určité období čistě jen tu podzáložku a vím přesně kam ty kačáky
utíkají. Mám tak doma nastavené i ostatní spořící účty, jako stavebky atd., takže zase přesně vím každý měsíc, kolik tam mám peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasís s mafinou, že ocet je na úklid fajn. Také ho používám + do konvice sypu kyselinu citrónovou (převažím-vleju do dřezu a ještě s tím umeju odkládací nerez plochu). Do záchodu tedy dávám savo, ale koupelnu měju jarem (nebo nevhodnými dárky typu noname sprcháč nebo pěna do koupele
)+ocet. Je fakt, že cítit trochu je, ale nějak mi to už nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já nakonec taky ocet vyzoušela i na mytí vany a umyvadla a je to taky super.
Komu vadí ten čmuch, tak existuje nějaký octový čistič za 25 korun, prodávají ho v Kauflandu, ale zapomněla jsem, jak se to jmenuje. Je to ocet odbarvený a s vůní broskve nebo jablka. Ale ten ocet v tom je pořád cítit, takže já to jen vyzkkoušela a nakonec používám běžný ocet.
Jo RQ money je opravdu super. Po jednom týdnu mi ukázal, jak šíleně utrácím, za jídlo. (samozřejmě, že by mi to ukázalo jakékoli zapisování výdajů, jen jsem se k tomu konečně dokopala) A je to děs! Musím s tím něco dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mafina to zkusim ten ocet na koupelnu a uvidime
Ale dekuji za super tip.
A co delate za jidlo jak setrite na jidle???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
všichni jedou na octu… 1) kupujte maso a dražsí potraviny v akci. příklad. Krkovice s kostí, běžná cena tuším kolem 80-90 korun, ted u zemana v akci za 68kilo. Koupit 4 kila, vykostit, kost na polévku, zbytek do mražáku a používat. To samé kýta, kuře- prsní řízky atd atd… boty- dětem kupuju v akci v adidasu. Běžná cena 900 za boty vel. 36, cena v akci 540 korun. Kvalitní kožené boty na suchý zip. Kupoval jsem loni za 500 u Deichmana, za rok na vyhození. u Vietnamce zásadně nic nekupu, nehodlám podporovat padělané a pašované zboží pochybné kvality. Dále Jídlo- sýr- apettito v akci 19 korun,jogobela 5.90, velká hollandia 16 korun, šunka 12 korun, výběrová.. co vydrží, toho koupit v akci klidně na dýl- sýry běžne měsíc vydrží, zatavená šunka, debrecínka taky… hlavně- zredukovat nákupy potravin tak, abyste vyhazovali co nejmín jídla.. Prací prášky- v akci persil, ariel atd atd.. místo 400 se dají koupit za 2/3 ceny, tablety do myčky kupujem tak na pul roku, když je dost dobrá cena, proč ne?? Toaletáky taky, ted byly v tescu místo za 80 za 50 korun, čaje- teekane, místo 36 kmorun byla akce za 25, koupili jsme za 200.. jsou rozhodně lepší něž nějaká Jemča za 12.. atd atd.. jíst pravidelně po 3 hodinách, pak toho sníte mín, protože jíte pravidelně, pokud nejíte celý den, tak je pak logické, že večer logicky vyluxujete ledničku, v tom byl přeborník můj otec, v 9 přišel do kuchyně a zastavil se až všechno sežral…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adajar píše:
Mafina to zkusim ten ocet na koupelnu a uvidimeAle dekuji za super tip.A co delate za jidlo jak setrite na jidle???
pokud mohu- šetřit na jídle je nesmysl.. na jídle jede vaše tělo, takže když ho budete krmit bordelem, tak podle toho bude vaše tělo fungovat a pracovat… dá se jíst kvalitně a levně.. 1. den- kuře, brambory, nebo pečené brambory. 2. den- rizoto, dáte tam více zeleniny a zbytky kuřete a máte 2 dny kvalitní jídlo, uděláte k tomu salát z ředkviček a ledového salátu. Další den- brokolicové karbanátky- ,mleté maso s brokolicí, nebo květakem, s bramborem, plus zase salát- třeba červenou řepu (sklenice 800ml za 17 korun). Další den- koupíte v akci krkovičku, tak kilo, kilo a pul, na plátky, nebo kostky, kysané zelí, dáte vše do trouby a upečete. K tomu knedlíky, klidně doma dělané. Super jídlo a velmi chutné. No a dále- pstruh pečený v troubě, 2 pstruhy koupíte mražené za cca 50 korun, sekaná nebo karbanátky, rajská s kolínky, knedlíkem, na večeři- pomazánky, je jich asi tak 100 různých typů, nebo toastový chleba, opéct v topinkovači, se sýrem, nebo udělat salát z ledového salátu, a opéct kuřecí prsa… prostě možností je hromada.. stačí zadat do googlu kuchařka, nebo tak něco a vyplivne vám to xxxx receptů na vše… moje jídlo je- snídaně jogur, mussly, ovoce. na oběd chodím do restaurace, snažím se to střídat a nejíst pokud možno pořád smažené, hranolky mám tak jednou do měsíce. Skoro každý den si dávám k hlavnímu jídlu salát. Kolem 2 hodiny svačina- apettito, rohlík, dva, tši, dle chuti, celozrné. Kolem páté jsem doma, udělám si chleba, pomazánka, rajčata, ředkvičky, paprika, okurek.. a hodně pít, denně tak 2 litry čaje min! ale chápu, že každý to má jinak, pokud je někdo vybíravej a nedá do huby nic, co nesmrdí masem, tak je to pak těžké.. kdo je dobře a hodně jíst, musí na to mít.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit