Jak ušetřit za domácí výdaje?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak ušetřit za domácí výdaje??
ahojky chtela bych znát vaše finty nato jak ušetřit a tak. Máme hypotéku a občas bych rada na něco našetřila víc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Mně se osvědčilo nechávat si od všeho účtenky (popřípadě si psát výdaje bez účtenek jako je třeba kafe z automatu, účtenky jsem si brala i za dva rohlíky) a každý den si psát útratu a třídit ji do kolonek jídlo, drogerie a domácnost, holky, MHD, oblečení a obuv (popř. další, pokud jsem na něco zapomněla nebo máte další výdaje), hobby. Pak jsem každý měsíc sečetla jednotlivé kolonky a podle celkového součtu se rozhodla, kde máme rezervy. Taky se mi osvědčilo neplatit kartou, vybrat každý měsíc určitou částku a mít tak větší přehled, kolik utratím. A taky že je výhodnější nechodit na velké víkendové nákupy do zásoby, ale spíš nakupovat průběžně jen to, co je na seznamu. V rámci procházek obcházím obchody a nakupuju, co je zrovna v akci (v dosahu máme Lidl, Penny, Albert, Billu).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji za radu. To s temi uctenkami provozujem, ale piseme to do PC na program ![]()
Ale s tim vyberem celkem dobrej napad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
JO a taky mi přijde výhodnější, když chybí jen pečivo, upéct chleba v pekárně. Ušetřím tak minimálně stovku, protože tu vždycky v obchodě nechám, když jdu jen pro chleba
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj,
taky to tak doma praktikuju, ale že by mi to nějak pomáhalo v šetření říc nemůžu
prostě najednou pak naskočí nečekaný výdaj, nebo má někdy narozeniny a atd…nevím, co dělám špatně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
marty no jo ja praktikuji zase jeste vrim treba z veprovych ocasku a tak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
adajar píše:
Dekuji za radu. To s temi uctenkami provozujem, ale piseme to do PC na program
Pls, co je to za program?
- Citovat
- Upravit
Lena F. píše:adajar píše:Pls, co je to za program?
Dekuji za radu. To s temi uctenkami provozujem, ale piseme to do PC na program
Myslím, že podobnou funkci může splnit i obyčejný Excel? Taky jsem o tom uvažovala, ale přeci jen nemívám PC zapnutý neustále, takže pro mě bylo jednodušší psát to na papír, než do tabulky. I když je pravda, že Excel by to za mě i spočítal
. Ale možná má adajar program, který i napíše, kde má jak ušetřit, tak ten bych taky brala
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
„Nejvíc miluju ty peníze, které nemusím nikdy vydělat“… ![]()
Když potřebuju třeba nějakou plastovou krabičku a vím, že by stála skoro padesátikorunu, tak si radši koupím hotové jídlo (třeba bramborový salát) v umělohmotném kelímku ze silnějšího plastu, kelímek pak vypláchnu - a hned mám do dílny zásobník třeba na šroubky. A nemusím utrácet v BAUHAUSU.
Místo kufříku na léky nebo místo kufříku na jehly a nitě mám to samé… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak domácí výdaje mám rozdělené na periodikcé a neperiodické - ty periodické sjou nájem a zálohy spojené s fungováním domácnosti plus peníze na dopravu do práce. No a ty neperiodické musejí vždycky vejít do zbytku výplaty, který zůstane po zaplacení toho hlavního…
Taková jednoduchá pomůcka…
A ještě - nahrubo to propočítávám tak 2 měsíce dopředu, pak to každý měsíc ještě dolaďuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Osobne jsem si udelala xls tabulku a prubezne vim kam co pada. Ale nejsem schopna dostat se na nakupu pod 1.000,– Kc. Myslela jsem ze by mi mohlo stacit 5.000,– mesicne na jidlo a drogerii a nejsem schopna se do toho dostat. Jsme tri, ja, manzel a 8.5 m syn. V obchode bych potrebovala aby mne nekdo mlatil rakoskou pres prsty kdyz beru neco na prilepsenou a ne jen ciste potrebne veci… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Juro ty vado hmmm tak 2 mesice dopredu to asi u nas teda nejde, ale jinak v tom programu prave si zadame kolik chceme kde max zaplatit a pak jen koukame de se stala chyba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pampelisko my jsme taky 3 a vzdycky si rikam ze to nejak sundam dolu to jidlo, ale moc mi to nejde ono bud budu kupovat levne veci a nebo kvalitni potraviny a mezi nama ceny leku a tak taky nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já jsem to dost stáhla tím, že kupuju velká balení jogurtů (Holandila, ale prodávané jako Albert Quality nebo Clever v Bille) a máme ho dohromady nebo dcera na dva dny (jsme čtyři, všichni jogurtoví, jen manžel a starší dcera si dají radši ochucený než bílý, takže kupuju bílé a starší dceři posypu trochou třtinového cukru, manžel si kupuje smetanové
). A jak jsem psala, hodně nakupuju v akcích, ale to jde až teď, co jsem doma na MD. Za MHD utrácím minimálně, co jde, zvládám pěšky jako delší procházku s kočárkem. Snažím se kupovat kvalitní potraviny, ale ne vždy drahé=kvalitní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit