Jak ušít kraje záclon?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27.10.16 23:22

Obšití záclon

Švadlenky, takže když potřebuji zarovnat záclony ustřiženou záclonu - mám raději přeložit jednou nebo dvakrát? Co je lepší? děkuji předem za rady :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.16 01:46

Zarovnání záclony

@StaráZnámá Tak určitě to založ dvakrát, pochopila jsem to tak že zakládáš dole. Aby se ti to dělalo lip a nemusela stehovat tak si zažehli 1cm a pak ještě 2cm, takže záložka bude ty 2cm.Je to lepší, záclona se dole nekroutí. Já dávám do toho tunýlku olůvka, záclona pak hezky splývá. Malá vychytávka, až budeš zažehlovat tak abys nemusela pořád měřit, ten 1cm od oka zvládneš a pak ty 2cm ustřihni si z nějakého kartonu čtverec 2× 2cm a s tim si jeď před žehličkou a zažehlíš si ten tunýlek. Hodně zdaru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
12.2.18 19:41

Záclona se zátěžovým olůvkem-poradíte?

Zrovna řeším a hledám po internetu, chci si objednat záclonu a tu kterou jsem vybrala, píší se zátěžovým olůvkem, jenže nevím, to je takový ten jakoby drátek ve spodním okraji? A jak se s ním pak ta záclona obšívá ze stran? A do pračky to doufám jde taky normálně dát? Ptám se asi jak tydýt, ale vůbec netuším, nikdy jsem to u záclony neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16464
12.2.18 19:49

@MaJiKa Ja si pamatuji, ze to byly jakoby elipticke koralky za sebou, takze ohebne a byly v neprusvitnem tunylku, zakze nebyly videt a ten se dal krasne prisit k zaclone. Pere se to normalne, siti z boku si nepamatuji, ale vim, ze to ve vysledku bylo ciste a pekne reseni. Krasne zaclona splyvala, jak byla zatizena.
edit link
Tohle se asi vsiva do tunylku, ja jsem mela s tunylkem.

Příspěvek upraven 12.02.18 v 19:52

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.18 19:51

Zátěžový olůvko je plastový drát, který má uvnitř kovový kličky. Dá se to stříhat, takže to obšít půjde. To praní nevím. Přinejhorším to strčíš do lavoru, k tomu pát tablet na čištění zubních protéz a záclona je sněhobílá.

• Citovat
  • Upravit
560
12.2.18 19:55

Nedávno jsem záclonu s olůvkem šila - prostě olůvko kousek povystrčíte z tunýlku a zastřihnete kleštěmi, vznikne tedy konec bez olůvka a ten se zahne jako u klasické záclony. Praní bez problémů na 40 šetrný program (peru na 700 otáček).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
12.2.18 19:56

Dík za info :) Tady u té záclony píší, že je opatřená olůvkem, takže já to chápu tak, že už tam to olůvko je a není potřeba ho příšívat https://www.textil-jimi.cz/…-m88-p10869/#… Ale nějak si to neumím představit, když ten okraj není rovný, ale do obloučku :think:
Zapomněla jsem zmínit, příspěvek patřil Tulipán, i když teď už to je jedno, já než to nadatluju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16464
12.2.18 20:01

@MaJiKa Oluvko je ohebne, takze do obloucku lze prisit. Tak to mas bez prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
12.2.18 20:21

Tak díky všem, jdu objednávat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie