Jak vám jí dvouleté dítě?

492
29.7.14 17:58

Jak vám jí dvouleté dítě?

Mám dotaz pro všechny, kdo má zkušenosti s krmením dvouleťáka. Ta naše cácora nechce absolutně nic jíst. Už mě s tím štve a rozčiluje. Uvařím oběd, jdu jí dát ke stolu, ona koukne, max. ochutná, začne se šklebit a následuje,,Neci"… Jenom představa, jaké zase budou boje při jídle, mám husinu. Pije doslova jenom mlíko. Je to normální??? Jak na ní??? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11370
29.7.14 18:00

Náš drak by byl nejradši živ jen na UM, jogurtech, kakau a sušenkách… :D občas teda něco ochutná, ale že by se nějak najedl, to ne. Pak stejně vypije čtvrt litru UM a je spokojenej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7745
29.7.14 18:00

Naše by i jedla, ale jen jídlo, které se dá konzumovat v běhu. Udržet ji u stolu a talíře je prostě nemožné. Neřeším, hlady určitě neumře a jednou to přejde. Řekla bych, že okolo těch dvou let spousta dětí moc nejí a všechny přežijou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
29.7.14 18:01

Blbě. U ní to je ale stabilní. Nejedla ani první příkrmy, pak trošku normální jídlo po tom roce, po tom druhém se dá říct, že se i občas nají. Ale tak jedno jídlo denně a jednu sváču. Věci které jí spočítám na prstech ruky. Nevím z čeho žije a z čeho přibírá. Navíc je hrozně vybíravá, ale půjde do školky, tak doufám v pozitivní motivaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46226
29.7.14 18:03

Malej ma rad jogurty, mliko. vubec nepije, Um taky ne, polivky ma rad ale maso nechce, da si testoviny, hranolky, vajicko, snida bud jogurt a nebo rohlik s maslem, rad ma krupky, oplatky, ovoce, no moc jidla taky nesni ale hlady neumre :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
29.7.14 18:03

@sisi 1111 Máme to stejně. Pije jen Nutrilon + ovoce a suché pečivo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
29.7.14 18:04

No tak to je přesný, naše je taky pěkně vybíravá. Taky plánujeme školku, tak uvidíme. Ale jsem vždycky tak rozčílená, že radši odcházím vedle do pokoje, abych se uklidnila. Jsem nervák a tohle je na mě někdy moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14974
29.7.14 18:09

My mame asi spis vyjimku, ale ji moc rada a vsechno. Do roka to byl s jidlem boj, pak se to otocilo a nekdy jsou dny, kdy furt jenom ji. Hodne se hybe, tak je stihla, snad to vydrzi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1164
29.7.14 18:14

Kdybych měla vypisovat, co všechno naše 21 měs. princezna nejí, tak jsem tu do rána(jen namátkou nejí termix, puding, jogurt, pečivo :! jen někdy suché rožky rohlíků, které jí dám, atˇ je donese králíkovi :roll:, nejí omáčky s knedlíkem,…), pokud se nezlepší, ve školce zdechne asi hlady :zed: :nevim:

že by u jídla seděla, to taky nehrozí, možná max. u snídaně, než se rozkouká a pak u druhé večeře, to už je polomrtvá :mrgreen:

to, co jí chutná, baští skoro na kila - klidně 100 g podušeného mletého masa a šufánek rýže nebo 3 brambory jen tak bez ničeho na druhou večeři :roll: ale meleme pořád 10 jídel dokola
mlíko už ani moc nemá, napráská se toho, co jí chutná a na mlíko není už kapacita, tak aspoň tak 8), ale že bych se sebrala na celý den ven, vzala s sebou jogurt a rohlíky, to nehrozí, pořád stojím u plotny a vyvařuju pro ni její blafy :nevim:
je to boj, snad se to fakt školkou zlepší, tam dostane rohlík s máslem nebo termix a nikdo u ní nebude stát s mističkou špenátku, aby se madam laskavě napapala :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
takže asi tak, že nejí je děs, ale že jí jen vybraná jídla taky není hitparáda!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
29.7.14 18:51

@sisi 1111 Zkoušela jsi třeba změnu prostředí? Myslím jakože teď jsem tu měla 4 letého synovce, který doma jí jen suchý chleba, kakao, čokoládové jogurty a krupicovou kaši, nic jiného…a když viděl našeho dvouleťáka, jak baští všechno, tak taky vždy něco snědl (buď se snažil vyrovnat tomu našemu jedlíkovi anebo se bál odmítnout jako si to dovolí doma), každopádně mi snědl i řízek, jahody (poprvé v životě!!!). Odmítla jsem mu třeba každý den vařit krupicovou kaši, takže jedl to, co bylo anebo zůstal hladový. Ale doma už zase nic nejí…takže to pomohlo jen krátkodobě :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
29.7.14 18:56

Hlavní problém je dítko u jídla udržet, obecně by nemusel obědy, vystačil by si se suchým pečivem, ovocem, sýrem a jogurty. UM už vypije taky sotva 150ml denně, neduživě fakt nevypadá, tak neřešim, věřím, že to přejde nebo bude ještě hůř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.7.14 18:57

Jí málo. Do cca roka a půl jedl jako blázen, teď sní z každé porce tak půlku a hned utíká si hrát. Jsem na nervy :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
29.7.14 18:58
@mejdylko píše:
Náš drak by byl nejradši živ jen na UM, jogurtech, kakau a sušenkách… :D občas teda něco ochutná, ale že by se nějak najedl, to ne. Pak stejně vypije čtvrt litru UM a je spokojenej.

Přesně, jogurt a Um by si dal vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.7.14 19:00

Většinou jí jednou denně. Začne ráno, skončí večer. Jestli nechceš, aby mlíkem nahrazovala normální stravu, není nic jednoduššího, než mlíko nedat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
29.7.14 19:00

Hlady neumře neboj, mám dvě děti jedno jedlo ukázkově a já nechápala na co si ty druhé maminky stěžují druhé nejí nic než křupky a párky, řízek už chápu na co si ty maminky stěžují, ale nic s tím neudělám. :mrgreen: Kdyby měl hlad nají se. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí