Jak vám spí 2 měsíční dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pkz
4491
2.9.14 11:58
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
2.9.14 12:00

@rezulka my dudlíka vezmeme někdy, někdy ne. to zavinutí je právě dobré pro neklidné děti, třeba po zavinutí se za chvilku zklidní, zkus ho hladit po hlavičce, třeba se uklidní. Já když ho zavinuju, tak se u toho taky nesměje :), ale za chvilku je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 12:01

@pkz mě u první holky dost lidí otravovalo s tím ž eje divné že je hodně spavá, ona fakt byla spavá i ne jako mimino, i v roce část dne prospala a tak jsem šl k dr a zeptala se jí zda je to normální. a ona že ano jsou děcka které spí víc a některé vůbec, že lepší varianta je to spavé dítě, prostě jeho tělo to potřebuje tak jí mám nechat spát. dle babiček jsem já i manžel taky byli spavé děcka, natož miminko, to fakt neřeš. kamarádky malá je taky spokojená ač nespí, to zase ne že by řvala ale mě to přijde divné že tak malé těličko vydrží od rána nespat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
2.9.14 12:05
@pkz píše:
@zuzouš to máš pravdu, zbytečné obavy, raději ať se pěkně vyspinká :) A s tím zavinováním - já ho dám do takové tenké bavlněné zavinky na sucháče, ale ty moc nedrží, tak ještě ovinu plenkou ty ručičky, nohy si vykope, tak ty jen přikryju. Takže myslíš, že nevadí, že je jak ve svěrací kazajce? Jako ne tak napevno, ale že ty ruce nevytáhne. Takto zavinutého ho dám do postýlky, trochu si tam pofňuká nebo i ne, občas dáme dudlík, někdy bez dudlíku a usne. Po usnutí povolit zavinutí nebo nechat tak, prosím tě?

já dávala taky dlouho zavinku ale takovou tu normální, kámoška zavinuje do kukly ještě i teď ve 4 měs., myslím že to neuškodí ničemu, ono ti itakto zavinutý stejně dlouho spát nebude, brzo poznáš kdy už je čas zavinku nedávat. děcka mají rády zavinutí.
jinak ani to že je dítko spavé nerozhoduje v tom jak bude šikovné, mě děcka spí hodně a přesto třeba teď ta mladší, má půl roku, leze, sedí atd. dle doktorky je hodně napřed vývojem, přitom na ten svůj „rozvoj“ má přes den jen chvilku, dejme tomu 2,5-3 hod. celkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mrs.gendy
2.9.14 12:10

23:00 - 7:00 nekdy i do deviti
pak si da mliko a hnedka vytuhne zas tak do deseti a cca hodinu az dve je vzhuru a zase si hodi sloficka, treba i do dvou odpoledne
a pak je porad vzhuru az do seste nebo sedme…v osm bo v devet si da zase dvacet :think:

ale nedej boze kdyz ji nekdo po nocnim spanku vzbudi a nebo kdyz se nemuze vyspat dopoledne. To jsou proste zrovna dva spanky, ktery fakt potrebuje…

• Citovat
  • Upravit
8594
2.9.14 12:10

Hele, ve 2m je ještě na režim či jakoukoliv jinou pravidelnost pozdě. Pokud se chceš od něčeho odrazit, měl by to být stejný čas ukládání večer - v 19h převlékám, koupu, krmím, ukládám. Do půl 8 jke většinou po ní, spúává celou noc, ted se budí, ale to je kolem toho 5m normální u kojených dětí. K tématu ale více - syn spal skoro pořád, vzhůlru byl jen na kojení u kterého ještě usínal..dodnes velký spáč (ale vstává v 6 od miminka :-p)dcerka má 4 a půl a spí tedky přes den max ty 3h, jako 2m spala těch 5-6, vydržela vzhůru dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
895
2.9.14 13:31

Mám doma čerstvě dvouměsíční. Večer chodí spát kolem čtvrt na osm a do osmi většinou spí. V noci kojím kolem druhé a kolem šesté ráno. Pak vydrží spát ještě tak do devít až desíti. Po obědě si dá tak dvě až tři hodinky a mezi tím spí jak kdy. Ale někdy máme i den, že nepsí vůbec. Dá si deset minut a kouká. Většinou když ji přetrhnu spaní (lékař atd..) Ale každé dítě je jiné. Prní syn byl přesný opak. Totální nespavec. A to je stále :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
2.9.14 16:12

@pkz když mu zavinutí ručiček dělá dobře, nech je tak. Časem (dny až měsíce, to ti nikdo neřekne) mu to přestane vyhovovat, najednou ho třeba najdeš klidně spícího s vymotanýma rukama ven, holt porodem jsi se nevědomky navždy odkázala na věčné experimentování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
5.9.14 12:49

Polohování při spaní

Maminky, jak dlouho jste polohovali na spánek miminko? V porodnici jsem dávala na bok, doma pak asi týden, ale pak se vždy převrátil na záda, tak jsem ho začala ukládat jen na záda. Nebude mít slehnutou hlavičku zezadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
5.9.14 18:24
@pkz píše:
Maminky, jak dlouho jste polohovali na spánek miminko? V porodnici jsem dávala na bok, doma pak asi týden, ale pak se vždy převrátil na záda, tak jsem ho začala ukládat jen na záda. Nebude mít slehnutou hlavičku zezadu?

neboj, moje první holka spala jen na boku, na zádech spát neuměla, druhá holka naopak spala jen na zádech, když byla na boku tak jí padal dudel a budilo jí to. slehnutou hlavičku neměla ani jedna, od těch 4 měsíců kdy už se začali točit na bok si to korigovali sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
8.9.14 16:09

Maminky, nedávno jsem tady zakládala tuto diskuzi ohledně spaní. Naše 2měsíční dítě pěkně spinká doma v postýlce, kde má klid - jsem s ním sama doma, tak hluku nenadělám, starší dítě je ve školce. Budí se mi ale hodně v kočárku, budí ho zvuky venku, poraďte, co s tím? Asi si hodně zvyklo na svůj klid doma na spaní a proto to venku nedává. Víceméně je v kočárku hodný, ale jde o to, jak není vyspaný, tak je pak doma protivný, řve, řve u krmení nebo u něho usíná a málo vypije. A jedná se o ten poslední spánek, kdy jdu pro starší dítě do školky, je to spánek před koupáním a posledním večerním krmením, který je pro nás důležitý, protože potřebuji, aby se večer dobře a dosyta najedl, aby vydržel v noci co nejdéle spinkat :) Co poradíte nebo se s tím nic nedá dělat, prostě potřebuje klid na spaní? Zavinuji ho i doma v postýlce i venku do kočárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí