Jak vařit dietně?

4847
23.5.12 18:45

Jak vařit dietně?

Ahojte holky i kluci :mavam: ,

mám problém s nadváhou, bohužel mi po porodu zůstalo nahoře 10kg :zed: . Ať se snažím jak se snažím omezovat porce nejde to dolů. A tak mě napadlo, zda by mi někdo nedal pár rad co jíst a nejíst, a co hlavně, jak to správně připravit, aby to nebylo tučné a přitom si to zachovalo co nejvíc vitamínů. Chci se naučit vařit zdravě nejen kvůli mně, ale taky kvůli mé dceři :pankac: :pankac: . Předem děkuju za případné příspěvky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.5.12 18:50

nejde o to omezovat porce, ale nedelat na tuku, mit dostatek bilkovin, vitaminu, sacharidu - pomalejch, ale i tuku. Nejlepsi by bylo, kdyby jsi zasla za nekym, kdo ti zmeri, kolik spalujes a udela ti jidelnicek na miru :-) ja takhle zhubla 6 kilo a bohuzel, ted to pujde zase nahoru :-D

• Citovat
  • Upravit
35545
23.5.12 18:54

http://www.beletrie.eu/…ni-styl.html zkusila bych vařit dle tohoto :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
23.5.12 18:58

Souhlas s @kozisek . Já podle této kuchařky vařím, občas.Ale převzala jsem ty zásady i do svých „starých“ receptů. Výsledek je 10 kg dole za 2,5 měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
23.5.12 19:07

Dobrý program, který ti změří, zda máš ve stravě dost bílkovin, sacharidů a tků je na stob.cz - sebekoučink. Je to sice vopruz, to vyplňovat, ale stačí to vyplňovat týden a dostaneš porce a množství potřebných živin v jednotlivých jídlech do oka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
23.5.12 19:13

já zhubla 10 kg za 3 měsíce, první měsíc jsem jela podle diety od dietoložky - první týden byl teda docela hrozivej, ale vydržela jsem to a po prvním měsíci si tak nějak navykla jíst 5× denně a je teda fakt, že za ty 3 měsíce jsem neviděla sladký a nebo smažený, a opravdu ať to zní jako klišé, tak u mě to platí: jíst 5× denně, pak nežeru zbytečně večer, protože fakt nemám hlad a když si správně rozvrhnu sacharidy, tak nemám ani chutě na sladké a to už ho normálně jím, když mám chuť

a jak vařit? snažit se bez tuku nebo s minimem, žádná smažená jídla, nedělám moc jídel s jíškou, ale omáčky dělám už kvůli dětem, ale více na zeleninovém základě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4387
23.5.12 19:22

Tu je par receptov, ale je to v slovencine :lol:
 http://www.chudnutie-ako.sk/recepty/

a tu je tiez par inspiracii
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.5.12 19:22

No - používat kvalitní tuk, tzn.třeba olivový, žádné sádlo apod.Dávat ho trošku (dřív jsem si olej neodměřovala a frkla tam od oka a dnes zjišťuju, že toho bylo až moc).Dceři bych dělala jídlo buď na páře nebo já dělala malému v kvalitním hrnci a troškou vody.Omáčky už nezahušťuju.nejlíp „nastavit“ jídlo zeleninou, pak toho tolik nesníš (např.dřív jsem snídala 2 rohlíky, dnes mi stačí jeden krajíc chleba a k tomu zelenina a jsem plná k prasknutí).

Jinak též doporučuju STOB, dala jsem s ním dolů teď 12 kg.A ještě kuchařku Petra Havlíčka, má tam dobrá jídla, já nesnáším zeleninu a přesto mi v jeho úpravě v jídle nevadí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
23.5.12 19:46

Holky, moc děkuju za Vaše příspěvky, na ten sebekoučink jsem se už dívala, tak se zkusím zaregistrovat, a asi si i objednám tu knížku. Chci zase vypadat hezky :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4847
23.5.12 19:53

Tak kuchařka objednaná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22203
23.5.12 20:01

Já ti za sebe doporučuji knihu tuto, je super. :palec: :palec: :palec:

http://www.beletrie.eu/…a-dieta.html

Anebo já jela podle toho taky

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
23.5.12 20:07

Taky jsem začínala jídelníčkem Havlíčka, tím na 60 dní…Ovšem byl až moc příšný, kila šla dolů až moc rychle, tak jsem si hjo pak poupravila dle stobu.Ale základy dietování mi to dalo perfektní :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2458
11.6.12 16:40

Já mám tedy s váhou opačný problém, ale po mých celoživotních peripetiích s jídlem bych se možná uživila i jako výživový poradce. :mrgreen: , pokud chceš zhubnou tak ve finále to není až tak složité jak se zdá, stačí když si na to člověk zvykne. Vaření doma je základ, musíš jíst pravidelně, pokud se chystáš někam kde nebude možnost dát si dietní jídlo tak připravit do krabičky. Spočítej si bazální metabolismus a v žádném případě nechoď pod tuto hodnotu. Pokud budeš počítat výživové hodnoty potravin, dodržovat dostatek živin a kaloricky se vejdeš do hodnoty bazálního metabolismu budeš hubnout. Co se týče skladby jídla tak už jsou to asi dost otřepané fráze, ale monosacharidy pokud možno všechny nahradit polysacharidy a jíst je hlavně dopoledne, odpoledne a večer co nejméně sacharidů a více proteinů, minimálně 1g na 1kg hmotnosti, pokud budeš sportovat tak i více. Pít hodně vody. Nejlépe je tedy jíst sacharidy pouze dopoledne, ovoce taktéž, jíst hodně zeleniny a těch proteinů. K večeři je teda ideální dát si třeba kuřecí plátek s dušenou zeleninou nebo salátem (proteiny+zelenina). Používat co nejméně tuku.

K vaření používat raději máslo než olej, máslo obsahuje i bílkoviny. Maso je dobré připravovat v troubě na pečícím papíru, nemusí se totiž použít žádný tuk. Ideální zdravé potraviny jsou například tyto- nízkotučný tvaroh( dá se udělat spousta pomazánek), celozrnný chléb, křehké plátky, cottage sýr(dá se různě ochutit), tvarůžky, vysokoprocentní šunka, kuřecí prsa, rybí maso, nízkotučné jogurty a sýry, ovesné vločky, nízkotučné mléko, k slazení doporučuji používat stévii.
Musíš si zvyknou na to že redukční jídelníček se časem stane dosti monotonním, ano i když si někdo myslí že i dietní jídlo může být pestré a různorodé(což je pravda jen na začátku) časem zjistíš že jíš vlastně pořád to samé jen v menších obměnách. Vlastně je to pořád dokola hlavně maso a zelenina na různé způsoby, proto je dobré třeba jeden den v měsíci porušit dietu a dát si na co máš chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková