Jak vaříte na víkend?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12609
28.8.22 15:25
@Seky11111 píše:
Ahoj holky, chtela jsem se vas zeptat, kdyz varite na vikend, varite na dva dny nebo na sobotu neco jineho a na nedeli taky neco jineho? Ja jsem vzdy byla zvykla varit na dva dny no a ted si pritel zacal vybarvovat, ze ho nebavi jist dva dny to stejny a chtel by na kazdy den neco jinyho (krome polivky, ta pry muze byt stejna).Tak by me zajimalo, jak to mate vy? :think:

Taky nevarim na dva dny stejne..maxim kdyz zbydou brambory, kase tak to zuzitkuji nejak na veceri..ale to by me taky netankovalo, priteli se nedivim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.8.22 15:27
@Eemii píše:
Kolik dni po uvareni, je ok jist jidlo? V lednici ulozene? Jde mi o to, ze zacinam varit do krabicek pro muzovu maminku. A mam trochu problem s tim, ze treba ve stredu bude mit jidlo varene dnes. Jde mi o to, aby to jidlo nebylo uz jety. Ze ohrivane brambory jsou hnusny, s tim se neda nic delat, no :)

Odkud máš dobre krabicky na jidlo, základní hygienu a babička nemá nějaký přecitlivělý žaludek, tak dneska vařené bude ve středu v klidu jedle. Teda pokud neděláš třeba lososa, toho už bych ve středu nechtěla jíst ani já. :mrgreen: Přílohy teda dělám čerstvé, tak to nevím, jaka bude rýže nebo těstoviny za 3 dny. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
28.8.22 15:30
@Svistice píše:
Nevarim polívku a hlavní jidlo. Když není nějaký extra program, tak máme o víkendu každý den jiné jídlo. Když není čas varit, nebo mám kotel rajské že soboty nebo se mi prostě vařit nechce, tak ime v neděli totéž či v sobotu. Jen třeba s jinou přílohou.A u nás jsme na vaření dva. Ono panackum ruce nepadnou, když mají mlsnou hubu a chtějí pokaždé něco jiného. ;)

Nojo, jenze oni ty dnesni manikove jsou zhusta zkazeni maminkama a exkama, takze maxim zvladnou smazak nebo rizek..a k snidani vajicka…Vzdy jsem si prala chlapa, ktery ma rad varecku, ale uspesne me minuli, kde se takove klenoty nachazi? Chlapa co miluje sex i varecku stejne.. pozlatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
28.8.22 15:30
@Svistice píše:
Odkud máš dobre krabicky na jidlo, základní hygienu a babička nemá nějaký přecitlivělý žaludek, tak dneska vařené bude ve středu v klidu jedle. Teda pokud neděláš třeba lososa, toho už bych ve středu nechtěla jíst ani já. :mrgreen: Přílohy teda dělám čerstvé, tak to nevím, jaka bude rýže nebo těstoviny za 3 dny. :think:

No hnusny to bude no :lol: Ale jinak to vyresit nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
28.8.22 15:35

Vařím každý den, u nás bych se stejným jídlem 2 dny po sobě měla největší problém já :oops:. A obvykle chodíme tak jednou za 14 dnů na víkendový oběd do restaurace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
28.8.22 15:36
@lilith1 píše:
Nojo, jenze oni ty dnesni manikove jsou zhusta zkazeni maminkama a exkama, takze maxim zvladnou smazak nebo rizek..a k snidani vajicka…Vzdy jsem si prala chlapa, ktery ma rad varecku, ale uspesne me minuli, kde se takove klenoty nachazi? Chlapa co miluje sex i varecku stejne.. pozlatit..

Tchýně se v kuchyni nevyziva a úspěšně na pravidelné vyvaření rezignovala okolo puberty svých ratolesti. Takže když chtěli doma jíst „vařené“, museli se naučit varit (vcetne tchána). :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
28.8.22 15:36

Nekdy se stridame, nekdy jime venku, nekdy si na vylet bereme tousty a uvarime si vecer jen polivku.
Omacky varim na dva dny a zapecene jidla - toho neumim uvarit malo (a ani nechci skrz energie). Minutky delam jen na jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1866
28.8.22 15:37
@Eemii píše:
Kolik dni po uvareni, je ok jist jidlo? V lednici ulozene? Jde mi o to, ze zacinam varit do krabicek pro muzovu maminku. A mam trochu problem s tim, ze treba ve stredu bude mit jidlo varene dnes. Jde mi o to, aby to jidlo nebylo uz jety. Ze ohrivane brambory jsou hnusny, s tim se neda nic delat, no :)

U nás max další dva dny - takže dneska vařené bych podávala max v úterý, déle už ne. A samozřejmě záleží na tom, co je to za jídlo. Něco se zaleží a je to další den lepší než ten první, jídlo s vejcem například už později není nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
28.8.22 15:37
@Svistice píše:
Tchýně se v kuchyni nevyziva a úspěšně na pravidelné vyvaření rezignovala okolo puberty svých ratolesti. Takže když chtěli doma jíst „vařené“, museli se naučit varit (vcetne tchána). :mrgreen:

Osvicena to zena, budouci nevesty posleze ocenili..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.8.22 15:38

@Eemii varim takhle pro dědečka, já tedy udělám najednou třeba 15 krabicek a dam mu to do mrazáku, každy den si neco vytáhne. Přílohu si zvládne ještě uvařit sám, takže to je výhoda. Pripadne knedliky apod si koupí, aspoň se projde do obchodu. Tři dny v lednici jídlo vydrží v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14614
28.8.22 15:39

@annlady ale tak já bych to nebrala jako vymrnčování. Kolikrát je zde diskuze, že chlap nechce komunikovat, no a když teda jeden komunikuje a řekne, co by rád změnil, tak je to taky špatně :lol: čímž nerikam, ze by měla kvůli němu začít vařit častěji, když se ji nechce, ale přece není špatně, že to řekl, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59395
28.8.22 15:40

@Seky11111 to je přece jednoduché, jeden den vaříš ty a druhý den on :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.8.22 15:43
@Seky11111 píše:
Ahoj holky, chtela jsem se vas zeptat, kdyz varite na vikend, varite na dva dny nebo na sobotu neco jineho a na nedeli taky neco jineho? Ja jsem vzdy byla zvykla varit na dva dny no a ted si pritel zacal vybarvovat, ze ho nebavi jist dva dny to stejny a chtel by na kazdy den neco jinyho (krome polivky, ta pry muze byt stejna).Tak by me zajimalo, jak to mate vy? :think:

ja to mam tak, ze varim bezne dve teple jidla denne: obed a veceri. Takze ano, v sobotu a nedeli je samozrejme jine menu. Ale zase ja nedelam polevky. Pokud polevku delam, tak je to husta polevka s chlebem a je to samostatne jidlo. Napriklad vecere muze byt polevka.

Mne 2× po sobe to stejne jidlo nechutna, takze varivam tak, ze tovyjde tak akorat a nejsou zadne zbytky. Pokud neco nejakym omylem zustane, dorazi to manzel jako svacinu. Cili, veceri pak stejne delam.

Mimochodem, proc vubec varit na dva dny naraz? Vsak kdy jindy se vyradit v kuchyni, nez pres vikend, kdy na to clovek ma cas a energii? Pres tyden se vari predevsim rychlovky a na vikend si clovek nechava njake narocnejsi a luxusnejsi chody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16297
28.8.22 15:45
@lilith1 píše:

Tak tyhle exempláře znám minimálně dva. Ex a současný :mrgreen: Chtěla jsem vždycky chlapa, co rád vaří Vařím, jen když musím, fakt mě to nebaví a nemám na to buňky. Je pár jídel, která dělám teda vyloženě já, jinak raději v kuchyni myju nádobí :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
28.8.22 15:47

My jsme doma všichni v pondělí, pátek a o víkendu. Vařím tak, že v pondělí uvařím, co zbyde sním v úterý. Ve středu a ve čtvrtek si objednám nebo si pro něco zajedu. V pátek vařím na dva dny, v neděli buď jíme venku nebo vaří manžel. A nevařím dva chody. Ani večeři nedělám teplou, max holkám kaši nebo někdy pro všechny tousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí